مصدومیت شدید دو نوجوان مشهدی در انفجار چهارشنبه سوری (۲۲ اسفند ۱۴۰۳) جمعیت ایران از مرز ۸۶ میلیون نفر گذشت اجرای حکم قصاص قاتل متخصص قلب در ملأعام کشف ۲ تن مواد مخدر در خراسان‌شمالی یارانه ۳ دهک اول واریز شد (۲۲ اسفند ۱۴۰۳) تصادف در مسیر کورین به سرجنگل زاهدان با ۱۱ کشته و مصدوم (۲۲ اسفند ۱۴۰۳) ۵ فوتی و ۲۲۰ مصدوم حوادث چهارشنبه سوری در سراسر کشور (۲۲ اسفند ۱۴۰۳) پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری از ۲۵۲ هزار میلیارد تومان گذشت زمان واریز حقوق اسفند ۱۴۰۳ بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی اعلام شد جزئیات اعمال محدودیت ترافیکی از ۲۲ تا ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ در جاده‌های کشور حل مشکل پایگاه‌های بهداشت استیجاری با همراهی سازمان‌ها پیش‌بینی جذب ۲۵ هزار حامی برای کمیته امداد امام‌خمینی‌(ره) در آستانه نوروز ۱۴۰۴ نرخ دیه سال ۱۴۰۴ اعلام شد خطر فیزیوتراپیست‌نما‌ها در خانه؛ هشدار برای بیماران سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خراسان رضوی: در ایام نوروز ۱۴۰۴، به طور میانگین روزانه ۸۴ رام قطار رفت و برگشت خواهیم داشت جزئیات ضرب و شتم دانش آموز مشهدی | معاون مدرسه عزل شد + عکس و فیلم آغاز طرح اسکان نوروزی فرهنگیان در مدارس مشهد از ۲۸ اسفند آغاز ثبت‌نام نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۴ با اعلام شرایط جدید شناسایی ۱۱۲۶ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور (۲۲ اسفند ۱۴۰۳) مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد: برای تأمین آب مشهد در تابستان ۱۴۰۴، کماکان فرض بر شرایط بدبینانه است ششمین عمل پیوند قلب مصنوعی باموفقیت در بیمارستان امام‌رضا(ع) مشهد انجام شد (۲۲ اسفند ۱۴۰۳) اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید  (۲۲ اسفند ۱۴۰۳) دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور: بازماندگی از تحصیل، نشانه‌ای از بی‌عدالتی اجتماعی است سرقت موبایل همراهان بیماران | شگرد کثیف یک سارق بد سابقه توضیحات معاون وزارت آموزش‌وپرورش درباره واریز حقوق ۱۴۰۳ فرهنگیان ایستگاه ژئوفیزیک هواشناسی تهران قربانی ساخت‌وسازهای مشکوک | هواشناسی هشدار داد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۲ اسفند ۱۴۰۳) | خروج سامانه بارشی و آغاز روند افزایش دما از فردا تشکیل پرونده برای ناظم متخلف در آذربایجان شرقی به دلیل تنبیه بدنی دانش‌آموز احکام رتبه‌بندی فرهنگیان بازنشسته سال ۱۴۰۰ صادر شد خرید جوجه‌های رنگی؛ یک انتخاب خطرناک برای سلامت کودکان
سرخط خبرها

وضعیت ذخایر استراتژیک دارویی کشور مطلوب است

  • کد خبر: ۲۴۵۷۱۱
  • ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۰
وضعیت ذخایر استراتژیک دارویی کشور مطلوب است
رئیس سازمان غذا و دارو در مورد وضعیت ذخایر دارویی کشور و لزوم ذخیره استراتژیک ۶ ماهه برای دارو‌های اساسی توضیح داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر سید حیدر محمدی در حاشیه همایش معاونین غذا و دارو سراسر کشور، در خصوص تکالیف قانون برنامه هفتم توسعه برای سازمان غذا و دارو، اظهار کرد: یکی از اقدامات بسیار خوبی که در برنامه هفتم توسعه کشور لحاظ و اخیرا هم ابلاغ شده، بحث مربوط به شناسنامه‌دار شدن اراضی کشاورزی است. یکی از تکالیف وزارت بهداشت طی سالیان سال پایش سلامت محصولات خام کشاورزی بوده که این موضوع باید در قالب بازرسی‌ها و نمونه‌برداری در بازار انجام و نتیجه اعلام شود.

وی افزود: محصولات خام کشاورزی فاقد شناسنامه و شناسه بودند و در صورت نمونه‌برداری از بازار و ایجاد مشکل در آن محصول، جهت اقدام در جمع‌آوری آن دچار مشکل می‌شدیم؛ بنابراین یکی از موارد برنامه هفتم توسعه که به خوبی ابلاغ شده، الزام وزارت جهاد کشاورزی بر شناسنامه‌دار کردن زمین‌ها و باغ‌های کشاورزی است.

محمدی با اشاره به تصویب تعرفه خدمات دارویی در برنامه هفتم توسعه تصریح کرد: این موضوع نیز سال‌ها محل اختلاف بود و نیاز داشت که در قانون تصریح شود.

رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر کنترل اصالت و نظام رهگیری و ردیابی اقلام سلامت‌محور در برنامه پنج ساله هفتم عنوان کرد: توسعه صادرات، تامین اقلام دارویی و کمک به ایجاد ذخایر دارویی از دیگر دیگر موارد مورد تاکید در قانون برنامه هفتم توسعه است.

وی در خصوص ذخایر دارویی در کشور بیان کرد: دستگاه‌هایی که باید در این زمینه کمک کنند، سازمان برنامه بودجه در راس همه دستگاه‌ها جهت تامین نقدینگی صنایع دارویی و تجهیزات است که باید اعتبار مورد نیاز برای ذخیره ۶ ماهه را تامین کنند؛ ذحیره ۶ ماهه یعنی معادل اعتبار نصف سال؛ اما هنوز مشخص نیست که این اعتبار از کجا باید تامین شود.

محمدی ادامه داد: اعتبار مورد نیاز ما در سال چهار میلیارد دلار است که اگر بخواهیم ذخیره ۶ ماهه ایجاد کنیم باید عدد مناسبی را در اختیار دستگاه‌های مرتبط یعنی تولیدکنندگان دارو و تجهیزات و صنایع مربوطه قرار دهیم که بتوانیم این ذخیره را تامین کنیم و در اختیار شرکت‌های پخش قرار دهیم.

رئیس سازمان غذا و دارو اضافه کرد: در حال حاضر ذخیره حدود سه ماه و بیشتر را داریم؛ اما برای اینکه امنیت لازم در حوزه سلامت را داشته باشیم باید در همه حوزه‌ها به ذخیره ۶ ماهه برسیم. ذخیره ۶ ماهه برای دارو و تجهیزات عموما در مورد دارو‌هایی بوده که به عنوان دارو‌های اساسی مطرح است. کشور‌های توسعه‌‎یافته لیستی را به عنوان دارو‌های اساسی مشخص می‌کنند؛ دارو‌هایی که نبودشان آسیب‌زا است. در کشور ما نیز این لیست با همکاری معاونت درمان تهیه و به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شده و حتما باید درباره این اقلام اساسی ذخایر داشته باشیم.

وی در خصوص سامانه تی‌تک خاطرنشان کرد: ابر سامانه تی‌تک یکی از بزرگ‌ترین سامانه‌های نظام رهگیری و ردیابی دارو در دنیا است که از آن برخورداریم و امروز با کمک اطلاعات این سامانه، داشبورد‌هایی داریم که براساس قوانین و احکام ماده ۷ قانون احکام دائمی کشور فراهم و در قانون برنامه پنج ساله هفتم نیز به آن اشاره موکد شده است؛ بنابراین توسعه و تکمیل این سامانه‌ها یکی از مطالبات قانون بوده و توسعه این داشبورد‌ها کمک زیادی را به مسئولان می‌کند تا بتوانند برنامه‌ریزی درستی را در حوزه سلامت داشته باشند.

محمدی در خصوص ساماندهی عطاری‌ها گفت: ارایه مجوز به عطاری‌ها با ما نیست و عطاری یک صنف است. در مجموع عطاری فقط مجاز به عرضه گیاه دارویی بوده و فروش دارو توسط عطاری خلاف قانون است. ما نیز در قالب گشت مشترک با کمک سازمان تعزیرات، اتاق اصناف و... از عطاری‌ها بازدید داریم و با موارد خلاف قانون، مطابق قانون برخورد می‌شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->