کشف ۹ تن مواد مخدر و دستگیری بیش از ۱۲ هزار معتاد متجاهر در یک هفته زنگ زبان فارسی فردا (چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت) در مدارس نواخته می‌شود شلیک مرگبار صاحبخانه به سارقان مسلح نقابدار فرجام مرگبار جوان معتاد در کمپ ترک اعتیاد تصادف در رضویه مشهد ۲ کشته برجای گذاشت (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) کشف ۶۳ هزار عدد قرص غیرمجاز و مخدر از یک فروشگاه در مشهد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)  صدور ۳ هشدار هواشناسی برای ۵ روز آینده در ۱۳ استان (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) درباره تخلف عبور از  چراغ قرمز | به احترام زندگی، ایست! نقشه‌های اراضی پادگان لشکر ۷۷ و آبشار ۲ در مشهد پس از ۱۴ سال به مرحله امضا رسید مردم باید به پروژه‌های آموزش و پرورش حس مالکیت داشته باشند خواب‌آلودگی مداوم می‌تواند زنگ خطر زوال عقل در زنان باشد سرطان پوست را با نیش حشرات اشتباه نگیرید فرماندار مشهد: زیرساخت‌های زیارت و گردشگری تقویت می‌شود قرعه‌کشی حساب‌های طرح «رویش جوانه‌های جهاد» انجام شد + اسامی دانش‌آموزان برگزیده تغییر سبک زندگی، عامل اصلی افزایش آمار ابتلا به سرطان در خراسان رضوی عدم اتصال‌ بیش از نیمی از مشاوران املاک خراسان رضوی به سامانه کاتب سرقت ۵ میلیاردی از کیف پول الکترونیک مرد فراموش‌کار! چند نکته مهم درباره حفاظت از محیط زیست | توجه به کاتالیست‌ها کیفیت سوخت را بالا می‌برد امضای تفاهم‌نامه جدید برای ارتقای عدالت آموزشی و کیفیت آموزش مدارس استثنایی پاسخ آموزش‌وپرورش به نارضایتی‌های والدین درباره تغییر ساعت مدارس شرط جالب مال باخته مشهدی برای بخشیدن زن سارق محل تحویل کارت‌های ورود به جلسه امتحان تعیین شد تغییر ساعت فعالیت مدارس؛ تصمیمات خلق‌الساعه، بلاتکلیفی والدین اصلاح روش حفاظت از محیط زیست بعد از ۶ سال پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم گرما تا روز‌های پایانی هفته ساعت شروع کلاس‌های مدارس تغییر می‌کند؟ | برگزاری همه امتحانات در نوبت صبح ۲۴ رشته تحصیلی فنی‌وحرفه‌ای به‌روزرسانی شدند آیا می‌توان به نوزادان برای رفع تشنگی آب یا آب جوش داد؟ بازدید وزیر آموزش و پرورش از نمایشگاه کتاب تهران کاهش حدود ۳ درصدی تلفات تصادفات در ۱۴۰۳| خراسان رضوی رتبه سوم مرگ‌بارترین استان‌ها در تصادفات را دارد غذا‌های فوق‌فراوری‌شده خطر مرگ زودرس را افزایش می‌دهند
سرخط خبرها

۱۳ بیمار مشکوک به تب دنگی در نیشابور شناسایی شدند

  • کد خبر: ۲۴۶۴۶۸
  • ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۸
۱۳ بیمار مشکوک به تب دنگی در نیشابور شناسایی شدند
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور از شناسایی ۱۲ بیمار مشکوک به تب دنگی (با سابقه سفر به مناطق پرخطر) در این شهرستان خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر حامد جزجلالیان با اشاره به شناسایی ۱۵۵ بیمار مبتلا به تب دنگی در کشور از ابتدای سال تا ۱۵ مردادماه، افزود: در همین راستا نظام مراقبت بیماری‌های منتقله از پشه آئدس در تمامی بیمارستان‌ها و مراکز خدمات جامع سلامت سطح دانشگاه فعال شده‌اند.

وی با بیان اینکه موارد وارده به کشور به دلیل بارندگی‌های صورت گرفته در کشور‌های حاشیه خلیج فارس به شدت افزایش یافته است، افزود: بیش از ۹۲ درصد بیماران مبتلا به تب دنگی در کشور سابقه سفر به کشور‌های حاشیه خلیج فارس (امارات) داشته‌اند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با اعلام اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۲ بیمار مشکوک به تب دنگی (با سابقه سفر به مناطق پرخطر) در مراکز سطح دانشگاه این شهرستان شناسایی شده‌اند، خاطرنشان کرد: این بیماران بلافاصله در بیمارستان با کیت تشخیص سریع تب دنگی مورد بررسی قرار گرفته‌اند که خوشبختانه نتایج آزمایش از نظر بیماری تب دنگی منفی بوده است.

وی افزود: همچنین یک مورد بیمار مشکوک به تب دنگی و بستری در بیمارستان با سابقه سفر به اروپا ارزیابی و نمونه مربوطه تهیه و به آزمایشگاه مرجع انستیتو پاستور تهران ارسال شد که نتیجه از نظر تب دنگی منفی گزارش شده است.

جزجلالیان همچنین در خصوص وضعیت حضور پشه آئدس در منطقه تحت پوشش دانشگاه گفت: گرچه در بررسی‌های صورت گرفته و اجرای عملیات اویترپ گذاری (تله گزاری برای صید تخم پشه آئدس) در کانون‌های پرخطر چهار شهرستان نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه برای شناسایی پشه آئدس تاکنون موردی مشاهده نشده است، ولی با توجه به اینکه در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان و گیلان پشه آئدس صید شده و موارد انتقال محلی نیز در استان هرمزگان وجود داشته است، احتمال قریب الوقوع گسترش پراکندگی آن در سایر استان‌ها به شکل مستقیم یا غیر مستقیم از طریق ارتباطات حمل و نقل دریایی، زمینی و هوایی و تردد‌های انسانی (به ویژه تجمعات اربعین حسینی و پیاده‌روی دهه آخر صفر) و همچنین سفر‌های تابستانی وجود دارد.

وی خودمراقبتی را یکی از ضروریاتی دانست که زائرین تا زمان بازگشت از اربعین حسینی و دهه آخر صفر رعایت کنند. ضمن اینکه استفاده از لباس آستین بلند و گشاد و پوشیدن جوراب، استفاده از اسپری یا پماد‌های دور کننده حشرات در زمان پیاده‌روی به ویژه صبح زود و نزدیک غروب، استحمام روزانه و تعویض لباس، عدم اسکان و چادر زدن در نزدیکی آب‌های راکد، اسکان در محل‌هایی که درب و پنجره‌ها مجهز به توری داشته باشند و مراجعه به نزدیک‌ترین مرکز خدمات جامع سلامت ضروری است در صورت بروز علائم تا دو هفته پس از بازگشت از سفر علائم بیماری تب دنگی به صورت تدریجی و با نشانه‌هایی شبیه سرماخوردگی آغاز می‌شود، تب، سردرد، درد پشت چشم، سرگیجه و بدن درد از علائم این بیماری می‌باشد.

جزجلالیان تصریح کرد: با توجه به مسافرت‌های بین‌المللی، بازگشت زائرین اربعین حسینی از کشور عراق و تردد‌های جمعیتی زائرین خارجی و داخلی در سطح شهرستان برای شرکت در مراسم دهه آخر ماه صفر (پیاده‌روی بارگاه رضوی) احتمال بروز بیماری‌های ذکر شده و حتی استقرار پشه آئدس در شهرستان‌های سطح دانشگاه وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: در این راستا برنامه‌های اویترپ گذاری در کانون‌های پرخطر احتمالی برای شناسایی پشه آئدس و نظام مراقبت بیماری‌های ناشی از آن برای شناسایی بیماران در کلیه مراکز درمانی فعال خواهد بود.

بیماری‌های منتقله از طریق پشه مهاجم آئدس (تب دنگی، چیکونگونیا و زیکا) برای نیمی از جهان مخاطره محسوب می‌شود و طغیان‌های شدید این بیماری‌ها در جوامع شهری و در اقصی نقاط جهان نگرانی‌های جدی را در مورد بار این بیماری‌ها و تهدید آنها برای سلامتی انسان به همراه داشته است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->