بازار سرمایه از شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) فعالیت عادی خود را از سر خواهد گرفت سقوط ارزش دلار در جهان به پایین‌ترین رقم در ۳ سال اخیر (۶ تیر ۱۴۰۴) سقوط هفتگی ۱۲ درصدی قیمت نفت (۶ تیر ۱۴۰۴) معاون وزیر جهاد کشاورزی خبر داد: تکلیف قانونی برای خودکفایی ۹۰ درصدی در محصولات اساسی تمدید مجدد لغو پرواز‌های داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا ساعت ۱۴ فردا (۷ تیرماه ۱۴۰۴) شرایط استفاده از برق برای استخراج رمزارز در کشور تسهیل می‌شود طلای جهانی در مسیر کاهش قیمت (۶ تیر ۱۴۰۴) ذخایر ارزی و تجارت خارجی کشور مطلوب است | جنگ هیچ مشکلی برای تولید و تجارت کشور ایجاد نکرد افزایش ۰.۶ درصدی نرخ تورم سالانه در خرداد ماه ۱۴۰۴ بیمه مرکزی: سازوکار ارزیابی خسارت خودرو‌های آسیب‌دیده به زودی اعلام می‌شود توضیح بانک سپه درباره برداشت مبالغ از حساب مشتریان تثبیت قیمت طلا از فردا (۷ تیر ۱۴۰۴) وزیر جهاد کشاورزی: مردم منتظر کاهش قیمت برنج باشند | آغاز توزیع ۶۰ هزار تن برنج بازار بورس از شنبه ۷ تیر ۱۴۰۴ با چه دامنه نوسانی آغاز به کار خواهد کرد؟ ۶۷ درصد از درآمد‌های تهرانی‌ها صرف پرداخت اجاره می‌شود تحریم‌ها تنها ۱۰۰ هزار بشکه از فروش نفت ایران را کاهش داد زنجیره ارزش صنعت نفت، قهرمان بی‌صدای روز‌های بحران سوخت قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۵ تیر ۱۴۰۴) + جدول بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۵ تیر ۱۴۰۴) | کاهش قیمت‌ها تمدید لغو پرواز‌های داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا ساعت ۱۴ فردا (جمعه، ۶ تیر ۱۴۰۴) دستورالعمل استرداد وجه بلیت پرواز‌های لغو شده اعلام شد لزوم آغاز تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی و خدماتی | کارگران آتش نشانی و خدماتی سنگ تمام گذاشتند قرائت کنتور برق تهرانی‌ها از شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) طبق روال گذشته انجام می‌شود قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۵ تیر ۱۴۰۴) | دلار چه قیمتی دارد؟ قیمت دلار جهانی امروز (۵ تیرماه ۱۴۰۴) | دلار جهانی به کف قیمت چند ساله سقوط کرد مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی ویژه دهک‌های یک تا سه درآمدی از شنبه (۷ تیرماه ۱۴۰۴) آغاز می‌شود+ جزئیات نرخ امروز طلا در مشهد چقدر است؟ (۵ تیر ۱۴۰۴) بانک مرکزی: تأمین ارز واردات در مدت ۳ ماه از ۱۲.۳ میلیارد دلار گذشت
سرخط خبرها

رئیس اتاق بازرگانی مشهد: چرا صنایع ما ناگزیرند بار قطعی انرژی را بر دوش بکشند؟

  • کد خبر: ۲۴۸۰۷۱
  • ۰۸ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۴
رئیس اتاق بازرگانی مشهد: چرا صنایع ما ناگزیرند بار قطعی انرژی را بر دوش بکشند؟
رئیس اتاق بازرگانی مشهد گفت : در حالی‌که عنوان می‎‌شود تولید برق استان پنج هزار مگاوات است اما مصرف ما حدود چهار هزار مگاوات برآورد می‎‌شود، چرا صنایع ما ناگزیرند بار قطعی انرژی را بر دوش بکشند؟

به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا توکلی زاده اظهار داشت: همه بر این مساله واقفیم که موضوع ناترازی انرژی، ناشی از ضعف در توسعه زیرساخت‌ها و امکانات زیربنایی است؛ چنانکه فراتر رفتن حجم مصرف انرژی در کشور از میزان تولید آن، اثراتش را در قالب نوبت‌بندی و قطعی برق نشان می‌دهد. با این وجود، نقد اصلی بخش خصوصی خراسان رضوی، به موضوع مدیریت بحران ناترازی است و مطالبه شاخص این بخش نیز، شفاف‌سازی در این حوزه می‌باشد.

وی ادامه داد: ابهامی که امروز با آن مواجهیم مربوط به چگونگی تعیین سهمیه‌ انرژی استان‌ها و مشمول و غیرمشمول شدن بخش‌های مختلف اقتصادی از قطعی برق است. در حالی‌که عنوان می‎‌شود تولید برق استان پنج هزار مگاوات است اما مصرف ما حدود چهار هزار مگاوات برآورد می‎‌شود، چرا صنایع ما ناگزیرند بار قطعی انرژی را بر دوش بکشند. چه اساس و مبنایی تعیین کرده که سهم استانمان از مجموع انرژی تولیدی در کشور به مقداری باشد که بار بیشتری را در بحث قطعی برق صنایع بر دوش بکشیم، آن هم در شرایطی که تولید برق استان ما مازاد بر نیاز آن است.

رئیس اتاق بازرگانی مشهد تاکید کرد: در قبال این جنس تصمیمات که درسطح ملی اخذ می‌شوند، چه کسی پاسخگو است چون مطالبه ما شفافیت سهمیه برق تخصیصی به استان‌ها است.

وی خاطرنشان کرد: امروز شاهدیم در حالی که صنایع خراسان رضوی با کمبود جدی برق دست به گریبانند و ناگزیر از تعطیلی خط تولید خود می‌شوند، بنگاه های صنعتی مشابه در استان‌های دیگر فعال بوده و محصولاتشان روانه بازار می‎‌شود. در چنین بزنگاهی، آیا توان رقابت برای بخش تولید استان ما باقی خواهد ماند؟ سرنوشت بازارهای صادراتی بنگاه‌های اقتصادی ما چه خواهد شد؟ ضرر و زیان ناشی از این شرایط را آیا آن مراجع تصمیم‌ساز جبران خواهند کرد؟

توکلی‌زاده، تبعات این اقدام را گریز سرمایه از بخش مولد استانمان عنوان و خاطرنشان کرد: عدم شفافیت مدیران و سیاست‌گذاران در اعمال سهمیه‌بندی انرژی در کشور، موجب القای حس بی‌عدالتی در صاحبان صنعت در موضوع قطعی برق می‌گردد و این رویه بایستی اصلاح شود.

وی تصریح کرد: موضوع قطعی برق صنایع چندین سال است که تکرار می‌شود اما مسئله اینجاست که بیشترین بار این ناترازی تا به امروز بر دوش بخش صنعت بوده ولی تدبیری برای جبران خسارات آن صورت نپذیرفته است.

توکلی زاده یادآور شد: در حال حاضر برخی از واحدهای صنعتی با وجود بیش از هزار نیروی کار، به دلیل قطعی برق فعالیت ندارند اما همچنان ملزم هستند تا در ایام تعطیلی اجباری، علاوه بر پرداخت حقوق نیروی کار، مطالبات دولتی اعم از مالیات، تامین اجتماعی و… را نیز بپردازند و دولت در این حوزه هیچ مساعدتی با بخش خصوصی به عمل نیاورده است.

وی متذکر شد: بر اساس قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار بخش صنعت نباید در اولویت قطع برق در هنگام بروز ناترازی انرژی باشد؛ اما متاسفانه رویه‌ها خلاف این وضعیت پیش می رود.

رئیس اتاق مشهد افزود: درخواست داریم متولیان تصمیم‌ساز این حوزه در ابتدای فصول پیک مصرف، سهمیه برق استان را مشخص کرده و سپس اعلام نمایند که این سهمیه در بخش‌های مختلف اقتصادی به چه شیوه‌ای تقسیم می‌شود؟ در این صورت قطعا مردم نیز به ‌این مساله واقف خواهند بود که نحوه مصرف انرژی در زندگی شخصی‌شان، چه تاثیری بر اقتصاد و اشتغال، باقی می‎‌گذارد و چه بسا همین روند به اصلاح الگوی مصرف منجر شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->