معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند
سرخط خبرها

افزایش میدان جولان آئدس در مازندران | پشه‌ها به محمودآباد رسیدند

  • کد خبر: ۲۴۸۹۴۵
  • ۱۳ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۶
افزایش میدان جولان آئدس در مازندران | پشه‌ها به محمودآباد رسیدند
بررسی‌های دانشگاه علوم پزشکی مازندران و ردگیری پشه آئدس در این استان حضور این حشره در شهرستان محمودآباد را به عنوان چهارمین شهرستان مازندران که پشه آئدس در آن مشاهده شد اثبات کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، شهرستان محمودآباد به عنوان چهارمین شهرستانی که پشه آئدس در آن مشاهده شده به فهرست شهرستان‌های حضور پشه آئدس اضافه شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به مشاهده پشه آئدس در سه شهرستان رامسر، تنکابن و عباس‌آباد، اظهار کرد: طبق بررسی‌های همکاران ما پای پشه آئدس به محمودآباد نیز باز شده است.

رضا صفری عربی افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد که تا کنون هیچ کدام از پشه‌های نمونه‌گیری شده در چهار شهرستان رامسر، تنکابن، عباس‌آباد و محمودآباد آلوده به ویروس نبود. ضمن این‌که خوشبختانه تا کنون هیچ موردی از ابتلا به بیماری تب دانگ در مازندران گزارش نشده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران رعایت توصیه‌های مربوط به پیشگیری از تکثیر و قرار گرفتن در معرض گزش این حشره را الزامی دانست و گفت: هر چند که تاکنون پشه آلوده در مازندران مشاهده نشد، اما تقاضای ما از همه مردم این است که توصیه‌ها و هشدار‌های داده شده را جدی بگیرند تا شاهد افزایش تعداد این پشه‌ها و شیوع بیماری در مازندران نباشیم.

صفری عربی با بیان این‌که پشه آئدس در محیط‌های مرطوب شرایط زیست مطلوب دارد و امکان تکثیر پیدا می‌کند، اظهار کرد: با توجه به در پیش بودن فصل پاییز و بارش‌های پاییزی نگرانی‌هایی بابت افزایش تعداد این پشه‌ها در مازندران داریم. بر همین اساس از همه مردم استان می‌خواهیم که در محل سکونت تا حد امکان نکات لازم را برای پیشگیری از افزایش تعداد پشه‌ها خود رعایت کنند و از حضور در نقاطی که احتمال تجمع پشه‌ها بپرهیزند.

پیش‌تر این پشه در شهرستان‌های رامسر، تنکابن و عباس‌آباد نیز ردگیری شده بود. نخستین بار ۲۱ تیر امسال از سوی دانشگاه علوم پزشکی مازندران اعلام شد که پشه آئدس در یکی از شهرستان‌های غربی مازندران مشاهده شده است، اما موردی از ابتلا به بیماری تب دانگ گزارش نشد.

تب دانگ یک بیماری ویروسی است که توسط پشه‌هایی به نام آئدس منتقل می‌شود. افزایش ابتلا به تب دانگ معمولاً در مناطق گرمسیری اتفاق می‌افتد. زیرا پشه‌های ناقل آن در این مناطق به راحتی می‌توانند رشد و تکثیر کنند.

همچنین، باران‌های زیاد و تجمع آب در ظروف و اشیاء مختلف می‌تواند محیط مناسبی برای تکثیر این گونه از پشه‌ها فراهم کند.

انسان ممکن است از طریق نیش پشه‌های حامل ویروس تب دانگ به این بیماری مبتلا شود. وقتی یک پشه حامل ویروس دانگ انسانی را نیش می‌زند، ویروس وارد سیستم خونی او می‌شود و عفونت را آغاز می‌کند.

درمان تب دانگ به تسکین علائم آن، نظیر تب، درد عضلانی، سردرد و استفاده از آب و الکترولیت‌ها برای جبران از دست دادن مایعات بدن تأکید دارد. در صورت بروز عوارض جدی، مانند خونریزی گوارشی، به مداخله فوری پزشکی نیاز است.

برای پیشگیری از تب دانگ، باید از قرار گرفتن در معرض نیش پشه‌ها در مناطق خطرناک پرهیز کرد و از روش‌های حفاظت شخصی نظیر استفاده از اسپری ضد پشه، پوشیدن لباس‌های مناسب و استفاده از پنجره‌ها و در‌ها با توری استفاده کرد. همچنین، برنامه‌های کنترل پشه‌ها و حذف محل‌های آب راکد نقش مؤثری در کاهش ابتلا به تب دنگی دارند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->