سید حسن خمینی: استاد فرشچیان تلفیق ایرانیت و اسلامیت را در زیباترین شکل هنر جلوه‌گر ساخت رئیس جمهور فرانسه باید قبر خود را بکند؟ | آغاز تحقیقات درباره تهدید به مرگ ماکرون توسط خاخام صهیونیست واکنش وزارت خارجه ایران به طرح اسرائیل برای اشغال کامل نوار غزه واکنش اردوغان به طرح اسرائیل برای کنترل نظامی غزه تمدید حکم «علی احمدی» توسط دبیر مجمع تشخیص ۲۳ شهید و ۱۲۴ زخمی بر اثر پرتاب بسته‌های کمکی بر مردم غزه مسکن؛ مهم‌ترین چالش خانواده‌های دارای فرزند چند قلو است انتصاب فرمانده جدید تروریست‌های سنتکام پیش‌بینی قیمت دلار یکشنبه( ۱۹ مرداد ۱۴۰۴ ) | تنش‌های سیاسی دلار را در کانال ۹۱ هزار تومانی نشاند نقض مجدد آتش‌بس جنگ لبنان | شهرک رامیا در جنوب لبنان توسط اسرائیل گلوله باران شد موضع‌ روسیه درباره دیدار اخیر میان سران باکو- ایروان روسیه طرح‌های جنگی اسرائیل برای غزه را محکوم کرد تحرکات توسعه طلبانه جدید ارتش صهیونیستی در جنوب سوریه اردوغان از توافق باکو و ایروان ابراز رضایت کرد صهیونیست‌ها در مخالفت با جنگ غزه دست به تظاهرات گسترده می‌زنند بیش از ۵۰ شهروند انگلیسی در حمایت از فلسطین بازداشت شدند مخالفت زلنسکی با طرح ترامپ | اوکراین سرزمین‌های خود را تسلیم روسیه نمی‌کند جلسه سران قوا در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) ریانووستی: مذاکرات ایران و آژانس در سطح کارشناسی و فنی انجام خواهد شد آخرین تقسیمات کشوری به استانداران ابلاغ شد (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی مطرح کرد: تشکیل ستاد ملی دائمی برای بسیج خدمت به زائران امام رضا (ع) حمله پهپاد صهیونیستی به یک خودرو در بنت جبیل (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) تاکید استاندار خراسان رضوی بر میزبانی شایسته از زائران دهه پایانی صفر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح از سازمان بسیج مستضعفین بازدید کرد رهبر انقلاب: هربار به تابلوی عصر عاشورا فرشچیان نگاه کرده‌ام، گریه کرده‌ام آیت‌الله علم‌الهدی: نصب پنل خورشیدی برای مراکز پرمصرف ضروری است | اولویت با تامین برق ضروریات مردم است نه مراکز تفریحی پر مصرف موافقت رئیس‌جمهور با تفویض تمام اختیارات برای رفع ناترازی انرژی در خراسان رضوی
سرخط خبرها

سفیر ایران: نگران دستیابی گروههای تروریستی به سلاح‌های شیمیایی هستیم

  • کد خبر: ۲۴۹۳۵۵
  • ۱۵ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۹
سفیر ایران: نگران دستیابی گروههای تروریستی به سلاح‌های شیمیایی هستیم
امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل گفت: ایران نگرانی عمیقی نسبت به تهدید گروه‌های تروریستی در دستیابی به سلاح‌های شیمیایی دارد و بر لزوم همکاری بین‌المللی قوی‌تر برای مقابله با این خطر برای صلح و امنیت جهانی تاکید می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره وضعیت خاورمیانه و سوریه افزود: ما از ادامه گفت‌وگوی سازنده بین سوریه و سازمان منع سلاح‌های شیمیایی (OPCW) برای رسیدگی به مسائل باقی‌مانده و به نتیجه رساندن این پرونده حمایت می‌کنیم. این رویکرد برای تضمین شفافیت، پاسخگویی و حل‌وفصل رضایت‌بخش تمامی مسائل معوقه حیاتی است.

ایروانی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران، به‌عنوان عضوی فعال در OPCW، بر اهمیت اساسی تضمین کار مستقل، بی‌طرفانه و حرفه‌ای این سازمان تأکید می‌کند. این امر به‌ویژه در رابطه با مسائل مربوط به اجرای تعهدات توسط کشور‌های عضو، از جمله جمهوری عربی سوریه، از اهمیت بسیاری برخوردار است.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تاکید کرد: به‌عنوان قربانی بزرگ سلاح‌های شیمیایی، جمهوری اسلامی ایران قویاً استفاده از سلاح‌های شیمیایی را توسط هرکس، در هرکجا و تحت هر شرایطی محکوم می‌کند. هرگونه تلاش باید به کار گرفته شود تا از استفاده مجدد از این سلاح‌های وحشتناک جلوگیری شود. ایران نگرانی عمیقی نسبت به تهدید گروه‌های تروریستی در دستیابی به سلاح‌های شیمیایی دارد و بر لزوم همکاری بین‌المللی قوی‌تر برای مقابله با این خطر برای صلح و امنیت جهانی تاکید می‌کند.

متن کامل سخنان امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت با موضوع وضعیت خاورمیانه: (سوریه – سلاح‌های شیمیایی) به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

آقای رئیس.

در آغاز، مایلم به اسلوونی بابت تصدی ریاست شورای امنیت در این ماه تبریک عرض کنم. همچنین، از سیرالئون به‌خاطر پایان موفقیت‌آمیز ریاست خود در ماه اوت قدردانی می‌کنیم. حضور آقای اده‌دجی اِبو، مدیر و معاون نماینده عالی سازمان ملل در امور خلع سلاح، در جلسه امروز را نیز خیرمقدم می‌گوییم.

آقای رئیس.

جمهوری عربی سوریه، به‌عنوان یکی از اعضای متعهد به کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی (CWC)، همچنان به تعهدات خود ذیل این کنوانسیون پایبند بوده و همکاری نزدیکی با سازمان منع سلاح‌های شیمیایی (OPCW) دارد. ما اهمیت حیاتی تلاش‌های دولت سوریه در اجرای تعهدات خود تحت این کنوانسیون را به رسمیت می‌شناسیم.

از ارائه گزارش‌های ماهانه سوریه استقبال می‌کنیم که آخرین آن، گزارش شماره ۱۲۹، فعالیت‌های مربوطه در قلمرو جمهوری عربی سوریه طی سه ماه گذشته را پوشش می‌دهد. ما با نظر مثبت به ادامه همکاری سوریه و تسهیل برگزاری دور بیست و هفتم مشاوره‌ها بین تیم ارزیابی اعلامیه (DAT) و مرجع ملی سوریه در دوره زمانی ۲۱ تا ۳۰ می ۲۰۲۴ نگاه می‌کنیم.

مرجع ملی سوریه از برگزاری دور بیست و هشتم مشاوره‌ها میان کارشناسان مرجع ملی سوریه و تیم ارزیابی اعلامیه بعد از ۱۰ سپتامبر، مطابق با تاریخ‌هایی که برای هر دو طرف مناسب باشد، استقبال کرده است.

بدین ترتیب، مرجع ملی سوریه با تمدید توافق سه‌جانبه بین جمهوری عربی سوریه، دبیرخانه فنی سازمان منع سلاح‌های شیمیایی (OPCW)، و دفتر خدمات پروژه‌های سازمان ملل متحد برای شش ماه دیگر به‌منظور تسهیل وظایف و فعالیت‌های OPCW در سوریه موافقت کرده است.

آقای رئیس.

ما نیز بر این باوریم که سازمان منع سلاح‌های شیمیایی (OPCW) باید بتواند وظایف خود را به‌صورت بی‌طرفانه، حرفه‌ای و عینی انجام دهد تا حقایق را مشخص کرده و نتیجه‌گیری‌های مبتنی بر شواهد ارائه دهد. این امر به نفع کنوانسیون، سازمان منع سلاح‌های شیمیایی، حاکمیت قانون و حفظ صلح و امنیت بین‌المللی است. جمهوری اسلامی ایران بار دیگر حمایت کامل خود را از کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی و تقویت اقتدار آن اعلام کرده و خواستار اجرای کامل، مؤثر و بدون تبعیض کنوانسیون است.

آقای رئیس.

متأسفانه، آنچه در سال‌های اخیر در این شورا و در سازمان منع سلاح‌های شیمیایی مشاهده شده، سوءاستفاده سیستماتیک برخی از کشور‌های عضو از فرآیند‌های این نهاد‌ها برای پیشبرد اهداف سیاسی خود به هر قیمتی است. با استناد به مجموعه‌ای از ادعا‌های بی‌اساس، آنها از این نهاد‌ها علیه دولت سوریه استفاده می‌کنند و پیشرفت‌هایی را که این کشور در اجرای تعهدات خود به دست آورده است، نادیده می‌گیرند.

ما با نگرانی مشترک این موضوع را می‌بینیم که اظهارات مکرر در جلسات امروز بر ناکارآمدی برگزاری نشست‌های شورا در این زمینه تأکید دارد، چرا که فقدان پیشرفت اساسی یا تحولات مهم مشهود است.

این روند که اقتدار کنوانسیون را تضعیف کرده و اعتبار OPCW را به خطر انداخته، باید متوقف شود.

در این راستا، به نامه مورخ ۱۸ ژوئیه ۲۰۲۴ از گروه برلین ۲۱، که شامل کارشناسان سازمان ملل و دانشگاهی است، اشاره می‌کنیم. این نامه به تمامی کشور‌های عضو کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی، شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل ارسال شده است و شواهد بیشتری از نارسایی‌های جدی در دبیرخانه فنی OPCW ارائه می‌دهد و به خطرات سیاسی شدن این سازمان تأکید دارد.

ما از ادامه گفت‌وگوی سازنده بین سوریه و OPCW برای رسیدگی به مسائل باقی‌مانده و به نتیجه رساندن این پرونده حمایت می‌کنیم. این رویکرد برای تضمین شفافیت، پاسخگویی و حل‌وفصل رضایت‌بخش تمامی مسائل معوقه حیاتی است. جمهوری اسلامی ایران، به‌عنوان عضوی فعال در OPCW، بر اهمیت اساسی تضمین کار مستقل، بی‌طرفانه و حرفه‌ای این سازمان تأکید می‌کند. این امر به‌ویژه در رابطه با مسائل مربوط به اجرای تعهدات توسط کشور‌های عضو، از جمله جمهوری عربی سوریه، از اهمیت بسیاری برخوردار است.

در پایان، به‌عنوان قربانی بزرگ سلاح‌های شیمیایی، جمهوری اسلامی ایران قویاً استفاده از سلاح‌های شیمیایی را توسط هرکس، در هرکجا و تحت هر شرایطی محکوم می‌کند. هرگونه تلاش باید به کار گرفته شود تا از استفاده مجدد از این سلاح‌های وحشتناک جلوگیری شود. ایران نگرانی عمیقی نسبت به تهدید گروه‌های تروریستی در دستیابی به سلاح‌های شیمیایی دارد و بر لزوم همکاری بین‌المللی قوی‌تر برای مقابله با این خطر برای صلح و امنیت جهانی تاکید می‌نماید.

متشکرم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->