نوبل صلح در سایه سیاست | برنده نوبل صلح، یار نزدیک نتانیاهو از آب درآمد عضو شورای شهر کرمانشاه دستگیر شد (۱۹ مهر ۱۴۰۴) جزئیات جلسه مشترک عراقچی و کمیسیون اصل ۹۰ مجلس؛ از حقابه هیرمند تا واکنش قاطع به مسئله حاکمیت جزایر سه‌گانه نماینده پارلمان لبنان: اسرائیل به دنبال شروع یک جنگ جدید است ۲ عامل بازدارنده برای حمله احتمالی آمریکا و اسرائیل به ایران ویدئو | منافقین چگونه از شیوه تخلیه اطلاعات تلفنی استفاده می‌کنند؟ هشدار استاندار خراسان رضوی درباره سرانه درمانی مشهد | سفر رئیس‌جمهور به استان به‌زودی انجام می‌شود پزشکیان: نباید هیچ تعللی در ترخیص پنل‌های خورشیدی از گمرک صورت گیرد یمن اسرائیل را تهدید کرد | می‌خواهید دوباره به پناهگاه‌ها بروید؟ مخالفت شاباک با آزادی ۱۰۰ اسیر فلسطینی سخنگوی دولت شنبه‌ها و دوشنبه‌ها با مردم از اقدامات دولت خواهد گفت هاشمی: رشد اقتصادی بدون استفاده از ظرفیت فناوری ممکن نیست مخالفت نماینده مردم کاشمر در مجلس با واگذاری نفت به بخش خصوصی شهادت ۲۰ فلسطینی در ۲۴ ساعت گذشته در پی حملات مجدد اسرائیل به غزه (۱۹ مهر ۱۴۰۴) دریادار بمانی: دیپلماسی دریایی و افزایش تعاملات ایران با جهان برای نیروی دریایی ارتش مهم است وزیر میراث فرهنگی: توسعه کشور از مسیر سرمایه‌گذاری و اعتماد ملی می‌گذرد معاون وزیر امور خارجه: دومین نشست دیپلماسی استانی، ۳۰ مهرماه به‌میزبانی مشهد برگزار می‌شود حز‌ب‌الله: پرچم مقاومت را تا تحقق پیروزی کامل به دوش خواهیم کشید تمدید تعطیلی ۲ ماهه دفتر شبکه الجزیره در تل‌آویو تداوم حملات اسرائیل به غزه با وجود اعلام آتش‌بس (۱۹ مهر ۱۴۰۴) انتقاد رئیس جمهور لبنان از حملات اسرائیل به جنوب لبنان پس از آتش‌بس غزه آیا رژیم صهیونیستی به آتش‌بس پایبند خواهد بود؟ کمیسیون امنیت ملی مجلس طرح مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی را بررسی خواهد کرد یک هواپیمای سبک در استرالیا سقوط کرد (۱۹ مهر ۱۴۰۴) واکنش ترامپ به حمایت ایران از توافق آتش بس با حماس نگاه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به ایران پس از تهدید اسرائیل تحول خواهد یافت؟ رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌ها درباره برگزاری تناسبی انتخابات در تهران توضیح داد
سرخط خبرها

سفیر ایران: نگران دستیابی گروههای تروریستی به سلاح‌های شیمیایی هستیم

  • کد خبر: ۲۴۹۳۵۵
  • ۱۵ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۹
سفیر ایران: نگران دستیابی گروههای تروریستی به سلاح‌های شیمیایی هستیم
امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل گفت: ایران نگرانی عمیقی نسبت به تهدید گروه‌های تروریستی در دستیابی به سلاح‌های شیمیایی دارد و بر لزوم همکاری بین‌المللی قوی‌تر برای مقابله با این خطر برای صلح و امنیت جهانی تاکید می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره وضعیت خاورمیانه و سوریه افزود: ما از ادامه گفت‌وگوی سازنده بین سوریه و سازمان منع سلاح‌های شیمیایی (OPCW) برای رسیدگی به مسائل باقی‌مانده و به نتیجه رساندن این پرونده حمایت می‌کنیم. این رویکرد برای تضمین شفافیت، پاسخگویی و حل‌وفصل رضایت‌بخش تمامی مسائل معوقه حیاتی است.

ایروانی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران، به‌عنوان عضوی فعال در OPCW، بر اهمیت اساسی تضمین کار مستقل، بی‌طرفانه و حرفه‌ای این سازمان تأکید می‌کند. این امر به‌ویژه در رابطه با مسائل مربوط به اجرای تعهدات توسط کشور‌های عضو، از جمله جمهوری عربی سوریه، از اهمیت بسیاری برخوردار است.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تاکید کرد: به‌عنوان قربانی بزرگ سلاح‌های شیمیایی، جمهوری اسلامی ایران قویاً استفاده از سلاح‌های شیمیایی را توسط هرکس، در هرکجا و تحت هر شرایطی محکوم می‌کند. هرگونه تلاش باید به کار گرفته شود تا از استفاده مجدد از این سلاح‌های وحشتناک جلوگیری شود. ایران نگرانی عمیقی نسبت به تهدید گروه‌های تروریستی در دستیابی به سلاح‌های شیمیایی دارد و بر لزوم همکاری بین‌المللی قوی‌تر برای مقابله با این خطر برای صلح و امنیت جهانی تاکید می‌کند.

متن کامل سخنان امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت با موضوع وضعیت خاورمیانه: (سوریه – سلاح‌های شیمیایی) به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

آقای رئیس.

در آغاز، مایلم به اسلوونی بابت تصدی ریاست شورای امنیت در این ماه تبریک عرض کنم. همچنین، از سیرالئون به‌خاطر پایان موفقیت‌آمیز ریاست خود در ماه اوت قدردانی می‌کنیم. حضور آقای اده‌دجی اِبو، مدیر و معاون نماینده عالی سازمان ملل در امور خلع سلاح، در جلسه امروز را نیز خیرمقدم می‌گوییم.

آقای رئیس.

جمهوری عربی سوریه، به‌عنوان یکی از اعضای متعهد به کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی (CWC)، همچنان به تعهدات خود ذیل این کنوانسیون پایبند بوده و همکاری نزدیکی با سازمان منع سلاح‌های شیمیایی (OPCW) دارد. ما اهمیت حیاتی تلاش‌های دولت سوریه در اجرای تعهدات خود تحت این کنوانسیون را به رسمیت می‌شناسیم.

از ارائه گزارش‌های ماهانه سوریه استقبال می‌کنیم که آخرین آن، گزارش شماره ۱۲۹، فعالیت‌های مربوطه در قلمرو جمهوری عربی سوریه طی سه ماه گذشته را پوشش می‌دهد. ما با نظر مثبت به ادامه همکاری سوریه و تسهیل برگزاری دور بیست و هفتم مشاوره‌ها بین تیم ارزیابی اعلامیه (DAT) و مرجع ملی سوریه در دوره زمانی ۲۱ تا ۳۰ می ۲۰۲۴ نگاه می‌کنیم.

مرجع ملی سوریه از برگزاری دور بیست و هشتم مشاوره‌ها میان کارشناسان مرجع ملی سوریه و تیم ارزیابی اعلامیه بعد از ۱۰ سپتامبر، مطابق با تاریخ‌هایی که برای هر دو طرف مناسب باشد، استقبال کرده است.

بدین ترتیب، مرجع ملی سوریه با تمدید توافق سه‌جانبه بین جمهوری عربی سوریه، دبیرخانه فنی سازمان منع سلاح‌های شیمیایی (OPCW)، و دفتر خدمات پروژه‌های سازمان ملل متحد برای شش ماه دیگر به‌منظور تسهیل وظایف و فعالیت‌های OPCW در سوریه موافقت کرده است.

آقای رئیس.

ما نیز بر این باوریم که سازمان منع سلاح‌های شیمیایی (OPCW) باید بتواند وظایف خود را به‌صورت بی‌طرفانه، حرفه‌ای و عینی انجام دهد تا حقایق را مشخص کرده و نتیجه‌گیری‌های مبتنی بر شواهد ارائه دهد. این امر به نفع کنوانسیون، سازمان منع سلاح‌های شیمیایی، حاکمیت قانون و حفظ صلح و امنیت بین‌المللی است. جمهوری اسلامی ایران بار دیگر حمایت کامل خود را از کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی و تقویت اقتدار آن اعلام کرده و خواستار اجرای کامل، مؤثر و بدون تبعیض کنوانسیون است.

آقای رئیس.

متأسفانه، آنچه در سال‌های اخیر در این شورا و در سازمان منع سلاح‌های شیمیایی مشاهده شده، سوءاستفاده سیستماتیک برخی از کشور‌های عضو از فرآیند‌های این نهاد‌ها برای پیشبرد اهداف سیاسی خود به هر قیمتی است. با استناد به مجموعه‌ای از ادعا‌های بی‌اساس، آنها از این نهاد‌ها علیه دولت سوریه استفاده می‌کنند و پیشرفت‌هایی را که این کشور در اجرای تعهدات خود به دست آورده است، نادیده می‌گیرند.

ما با نگرانی مشترک این موضوع را می‌بینیم که اظهارات مکرر در جلسات امروز بر ناکارآمدی برگزاری نشست‌های شورا در این زمینه تأکید دارد، چرا که فقدان پیشرفت اساسی یا تحولات مهم مشهود است.

این روند که اقتدار کنوانسیون را تضعیف کرده و اعتبار OPCW را به خطر انداخته، باید متوقف شود.

در این راستا، به نامه مورخ ۱۸ ژوئیه ۲۰۲۴ از گروه برلین ۲۱، که شامل کارشناسان سازمان ملل و دانشگاهی است، اشاره می‌کنیم. این نامه به تمامی کشور‌های عضو کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی، شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل ارسال شده است و شواهد بیشتری از نارسایی‌های جدی در دبیرخانه فنی OPCW ارائه می‌دهد و به خطرات سیاسی شدن این سازمان تأکید دارد.

ما از ادامه گفت‌وگوی سازنده بین سوریه و OPCW برای رسیدگی به مسائل باقی‌مانده و به نتیجه رساندن این پرونده حمایت می‌کنیم. این رویکرد برای تضمین شفافیت، پاسخگویی و حل‌وفصل رضایت‌بخش تمامی مسائل معوقه حیاتی است. جمهوری اسلامی ایران، به‌عنوان عضوی فعال در OPCW، بر اهمیت اساسی تضمین کار مستقل، بی‌طرفانه و حرفه‌ای این سازمان تأکید می‌کند. این امر به‌ویژه در رابطه با مسائل مربوط به اجرای تعهدات توسط کشور‌های عضو، از جمله جمهوری عربی سوریه، از اهمیت بسیاری برخوردار است.

در پایان، به‌عنوان قربانی بزرگ سلاح‌های شیمیایی، جمهوری اسلامی ایران قویاً استفاده از سلاح‌های شیمیایی را توسط هرکس، در هرکجا و تحت هر شرایطی محکوم می‌کند. هرگونه تلاش باید به کار گرفته شود تا از استفاده مجدد از این سلاح‌های وحشتناک جلوگیری شود. ایران نگرانی عمیقی نسبت به تهدید گروه‌های تروریستی در دستیابی به سلاح‌های شیمیایی دارد و بر لزوم همکاری بین‌المللی قوی‌تر برای مقابله با این خطر برای صلح و امنیت جهانی تاکید می‌نماید.

متشکرم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->