پیش بینی قیمت طلا و سکه (چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴)| کاهش قیمت ادامه دارد؟ پیش بینی بورس (چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴)| تاثیر مثبت اخبار سیاسی استاندار خراسان رضوی: وظیفه دولت تسهیل امور، رفع موانع و توسعه استان است قیمت سیب‌زمینی در بازار به تدریج کاهش می‌یابد قیمت امروز خودرو‌های خارجی در مسیر ریزش (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | سراتو ۹۰ میلیون تومان ارزانتر شد تداوم روند ریزش قیمت خودرو‌های داخلی (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | افت ۲۱ میلیونی شاهین بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرائم عدم صدور صورتحساب الکترونیکی پزشکانی که از دستگاه کارتخوان استفاده کرده‌اند عراقچی در الجزایر: اگر طرف آمریکایی با اراده واقعی به عمان بیاید، حتماً به نتیجه خواهیم رسید آخرین وضعیت ذخیره آب در سد‌های اطراف مشهد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) شکاف دستمزد و قیمت مسکن انتظار برای خرید ۵۰ متر خانه را ۵۰ ساله کرد بازار خودرو در سال جدید همچنان بدون مشتری (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) سیگنال مثبت مذاکرات به بازار سرمایه مخابره شد | جهش حدود ۶۰ هزار واحدی شاخص بورس (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) هشدار برای کاهش راندمان تولید فولاد کشور | درخواست وزیر صمت برای حمایت برق رسانی در صنعت فولاد ریزش ۱۱ میلیونی قیمت سکه در مشهد | هر گرم طلای ۱۸ عیار حدود ۶۰۰ هزار تومان ارزانتر شد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) حذف ۴۰ درصد از مهارت‌های فعلی بازار کار تا ۵ سال آینده سقوط دلار به زیر کانال ۱۰۰ هزار تومان (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) شوک خبر مذاکرات ایران و آمریکا به بازار طلا و سکه | ریزش طلا تا ۷.۲ میلیون تومان (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: مطالعات ایجاد پنجمین منطقه ویژه اقتصادی استان به پایان رسیده است ممنوعیت صادرات خرما لغو شد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) صنعت، تشنه سرمایه‌گذاری بر تولید | گفت‌وگوی اختصاصی شهرآرانیوز با رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی قیمت طلای جهانی امروز (سه شنبه، ۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | طلای جهانی به مسیر افزایشی برگشت درباره نقش بازار سرمایه در تحقق شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» | سهم بورس از هدایت سرمایه افزایش ۸۰ درصدی سهم شهرداریها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌های خراسان رضوی ترفند‌ فروشگاه‌ها برای تخلف و دور زدن طرح کالابرگ | چند نکته برای خرید با کالا برگ خودروسازان ۳۱ درصد از برنامه تولید خود در سال ۱۴۰۳ را محقق نکردند کالابرگ الکترونیکی از فردا (چهارشنبه، ۲۰ فروردین ۱۴۰۴) شارژ می‌شود نرخنامه قیمت میوه و تره‌بار در مشهد به صورت عمده فروشی اعلام شد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | بادمجان چند؟ جزئیات تغییرات دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۴ اعلام شد | احتمال ترمیم حق مسکن کارگران وجود دارد؟ ریزش شبانه نرخ تتر (۱۹ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

جدال داخلی بر سر قیمت گذاری خودرو

  • کد خبر: ۲۷۵۱۱
  • ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۴
  • ۱
جدال داخلی بر سر قیمت گذاری خودرو
انتشار فهرست جدید قیمت خودروها انکار می‌شود و حالا هیچ یک از سازمان‌های تصمیم گیرنده مسئولیت انتشار این لیست را نمی‌پذیرند.

به گزارش شهرآرانیوز، روز گذشته در خبری تایید نشده فهرست قیمت کارخانه‌ای خودرو‌های داخلی در فضای رسانه‌ای منتشر شد؛ خبری با منبع نامعلوم که به شورای رقابت نسبت داده شد. اما انتشار این فهرست و نسبت دادن آن به شورای رقابت  چندان طبیعی به نظر نمی‌‌رسید. فهرستی که حالا نه توسط ستاد تنطیم بازار، نه توسط شورای رقابت و نه توسط سازمان حمایت از مصرف کنندگان ارائه شده است و منبع مشخصی ندارد.

ماجرای قیمت گذاری برای بازار خودرو به برگزاری جلسه ستاد تنظیم بازار در هفته قبل برمی‌گردد که در آن فرمول افزایش قیمت خودرو‌های داخلی اعلام شد. در جلسه هفته قبل ستاد تنظیم بازار رضا شیوا دبیر ستاد تنظیم بازار متوسط نرخ افزایش قیمت محصولات ایران‌خودرو را ۱۰ درصد و متوسط نرخ افزایش قیمت محصولات سایپا را ۲۳ درصد اعلام کرد و وعده ارائه لیست قیمتی تا یک یا دو هفته بعد از  برگزاری این جلسه را به مردم داد.

آغاز پیش فروش خودروسازی‌ها، فروش‌های خودرو‌های جدید، کنترل قیمت در بازار و موارد بسیاری در انتظار ارائه این فهرست قیمتی است و همین موضوع باعث شده تا با نزدیک شدن به سررسید مهلت مقرر یک هفته‌ای شورای رقابت، نتیجه نهایی قیمت‌گذاری خودروها را از رئیس این شورا پیگیری کنیم، اما او انجام محاسبات را وظیفه سازمان شورای رقابت نمی‌دانست.

رضا شیوا رئیس شورای رقابت در روز ۲۹ اردیبهشت، درباره زمان تعیین تکلیف قیمت گذاری خودرو و عرضه فهرست نهایی قیمت‌ها بیان کرد: فرمول محاسبه قیمت گذاری خودرو برای خودرو‌هایی مثل خانواده پراید و پژو که معدود خودرو‌های انحصاری تولیدی در کشور بودند تعیین شد و در نهایت به طور متوسط ۱۰ درصد افزایش قیمت برای محصولات ایران‌خودرو و ۲۳ درصد افزایش قیمت برای محصولات سایپا را به همراه داشت.

او درباره زمان ارائه لیست قیمتی تصریح کرد: بنا بر ابلاغیه سران قوا ما موظف به ارائه دستورالعمل به ستاد تنظیم بازار هستیم؛ در گذشته شرایط متفاوت بود، اما امروز ستاد تنظیم بازار موظف انجام این کار است؛ ما شیوه محاسبه و دستورالعمل را به این ستاد ارسال کرده‌ایم و جاگذاری متغیر‌ها و انجام محاسبات با ستاد تنظیم بازار خواهد بود.

اگر چه با توجه به آنچه در جلسه ستاد تنظیم بازار مقرر شد ما انتظار داشتیم که فهرست نهایی توسط شورای رقابت به دست ما برسد، اما حال رئیس این شورا انجام این کار را وظیفه خود نمی‌داند. پس از آن برای ارائه فهرست قیمت‌ها به سراغ ستاد تنظیم بازار رفتیم و از آنان این موضوع را پیگیری کردیم اما آنان هم اعلام کردند که سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنند‌گان مسئول رسیدگی به این حوزه است و اگر خبری هم در این خصوص منتشر شود توسط این سازمان اطلاع رسانی خواهد شد.

عباس تابش رئیس سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، با بیان این که هیچ فهرست قیمتی توسط این سازمان منتشر نشده است تصریح کرد: موضوع ارائه فهرست قیمت خودروها را باید از شورای رقابت پیگیری کنید، چرا که همین شورا فرمول محاسبه قیمت را اعلام کرده و خودش قیمت‌ها را ارائه خوهد کرد.

مراجعه ما به سایت رسمی مرکز ملی رقابت و سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان هم نشان داد که خبری با عنوان فهرست جدید قیمت خودروها بدر این سایت‌ها بارگذاری نشده است. این در حالی است که بنا بود با انتشار فهرست جدید قیمتی تمام مراجع دخیل از جمله سازمان حمایت، شورای رقابت، شرکت‌های خودروسازی و تمام رسانه‌های معتبر و رسمی آن را منتشر کنند، اما تاکنون این فهرست در هیچ یک از سازمان‌ها با عنوان فهرست قیمتی ارائه نشده است.

شنیده‌ها از منابع آگاه حاکی از آن است که محاسبات لازم برای ارائه فهرست قیمتی هنوز انجام نشده است. به تازگی فهرست قیمتی در حالی منتشر شده است که هیچ یک از مراکز مسئول در این حوزه پاسخگو نبوده‎‌اند و البته فهرست منتشر شده را هم تایید نکردند. نکته جالب‌تر آنجاست که هیچ یک این نهاد‌ها مسئولیت این کار را هم گردن نمی‌کیرند؛ گویی قانون جدید قیمت گذاری خودرو روی یخ نوشته شده و مشخص نیست مسئولیت آن بر عهده چه کسی است!

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
0
2
این همه سازمان و شورای یدرد بخور داریم خدارو شکر!!!
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->