حجت الاسلام والمسلمین علی‌‌اكبر الهى خراسانى دعوت حق را لبیک گفت  ۸۱ کودک شیرخوار در مراکز بهزیستی خراسان رضوی تحت مراقبت هستند | شیرخوارگاه خالی نشده است آخرین اخبار از آتش‌سوزی در یک مجتمع تجاری در سبزوار | آتش مهار شد + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برنامه‌های آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در راستای بهبود آموزش در مدارس شیوع بالای آرتروز زانو در بین ایرانی‌ها | کدام گروه‌های سنی در معرض خطر هستند؟ طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود یک کشته و ۲۰ مصدوم در تصادف اتوبوس محور تهران به مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پیگیری جدی مجلس برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی: آمار مبتلایان به سرطان پستان در خراسان رضوی بالاست منشا ۴۰ درصد آلودگی هوای سرخس خراسان رضوی، ترکمنستان است عقیم‌سازی پشه‌ها برای مقابله با تب دنگی | ساکنان برج‌ها هم از پشه آئدس در امان نیستند مشهد، میزبان اولین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی و فناوری‌های سلامت در زنان و زایمان انتقاد معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش به ساعت محدود ورزش مدارس و تحرک کم دانش‌آموزان هشدار در مورد خطرات چاقی در کودکان ادامه ثبت‌نام مدارس در پایه‌های هفتم و دهم | ثبت‌نام ۸۵ درصد دانش‌آموزان نهایی شده است تأمین ۳.۵ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا تا نیمه اول آبان‌ماه زمان واریز حقوق بازنشستگان در شهریور ۱۴۰۴ اعلام شد  تأثیر عفو معیاری بر کاهش انگیزه جرم زندانیان
سرخط خبرها

خراسان رضوی پیشتاز راه‌اندازی و فعالیت خانه‌های گروهی سالمندان در کشور است

  • کد خبر: ۲۹۱۷۹۶
  • ۱۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۰
خراسان رضوی پیشتاز راه‌اندازی و فعالیت خانه‌های گروهی سالمندان در کشور است
معاون امور توان‌بخشی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی نسبت به افزایش ۳۰ درصدی جامعه سالمندی در کشور تا سال ۱۴۳۰ هشدار داد و بر لزوم انجام اقدامات پیشگیرانه از افزایش میزان سالمندی در ایران تأکید کرد.
مهدیه قمری
خبرنگار مهدیه قمری

شهرآرانیوز؛ مرکز آمار کشور به مناسبت روز سالمند آماری از تعداد سالمندان تحت پوشش سازمان بهزیستی اعلام کرده است، اما قبل از آن، گریزی به مجموع مددجویان بهزیستی در کشور داشته که براساس این آمارها، ۲ میلیون و ۷۷۳ هزار و ۷۲۰ نفر مجموع این مددجویان را تشکیل می‌دهند. در این میان، ۳۳.۱ درصد از جمعیت مددجویان را سالمندان تحت پوشش سازمان بهزیستی در کشور تشکیل می‌دهند.

آن طور که آمار‌ها نشان می‌دهد مجموع مددجویان تحت پوشش اداره کل بهزیستی خراسان رضوی ۷۰۰ هزار نفر است که ۱۰ درصد از این تعداد به سالمندان تحت پوشش بهزیستی این استان اختصاص دارد. به همین مناسبت با حمیدرضا علیزاده‌رضایی، معاون امور توان‌بخشی اداره کل بهزیستی استان، گفتگویی انجام داده‌ایم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید: 

خراسان رضوی پیشتاز راه‌اندازی و فعالیت خانه‌های گروهی سالمندان 

علیزاده رضایی در ابتدای این گفتگو، با اشاره به اینکه سالمندانی که سالمندی‌شان باعث ایجاد معلولیت شده باشد تحت پوشش بهزیستی قرار می‌گیرند، آمار ۱۰ درصدی تعداد سالمندان زیرپوشش این اداره کل از مجموع تعداد مددجویان را تأیید کرد.

معاون امور توان‌بخشی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی درخصوص تعداد مراکز نگهداری سالمندان در این استان نیز می‌گوید: حدود ۴۰ مرکز شبانه‌روزی نگهداری سالمندان در خراسان رضوی فعال هستند که از این تعداد ۲۰ مرکز در مشهد وجود دارند. علاوه بر این، هزار و ۷۰۰ نفر از سالمندان استان در این مراکز نگهداری می‌شوند.

او با تأکید بر اینکه خراسان رضوی پیشتاز راه‌اندازی و فعالیت خانه‌های گروهی سالمندان در کشور است، متذکر می‌شود: خانه‌های گروهی یا حمایتی که با ارائه مجوز و نظارت‌های مستمر توسط سازمان بهزیستی در کشور فعالیت دارد، ایده‌ای است که طی سال‌های اخیر عملیاتی شده و در آن‌ها حداکثر ۱۰ سالمند نگهداری می‌شوند.

به گفته علیزاده‌رضایی، سالمندانی که اصطلاحاً وابسته به تخت نباشند ولی نتوانند تنها زندگی کنند، همچنین از شرایط روحی خوبی برخوردار باشند، در خانه‌های گروهی یا حمایتی نگهداری می‌شوند.

نحوه نظارت‌ها از مراکز نگهداری سالمندی چگونه است؟ 

معاون امور توان‌بخشی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی می‌گوید: این اداره کل در بحث نظارت از مراکز نگهداری سالمندان، هم مجوز ارائه می‌دهد و هم افرادی را که می‌شناسد، به عنوان مدیر این مراکز به بخش‌های مختلف نظارتی معرفی می‌کند.

«با توجه به اهمیت توجه به حفظ کرامت سالمندان در جامعه، خط قرمز اداره کل بهزیستی خراسان رضوی تخلف مراکز نگهداری از این اقشار در حفظ کرامت سالمندان است»؛ این نکته را علیزاده رضایی در حالی عنوان می‌کند که در ادامه از اقدامات نظارتی بهزیستی استان در قالب بازرسی‌های شهرستان و استان خبر می‌دهد.

او در خصوص یارانه‌ای که به سالمندان تحت پوشش بهزیستی اختصاص می‌یابد، عنوان می‌کند: این یارانه امسال با افزایش ۴۰ درصدی همراه است و به افرادی تعلق می‌گیرد که شرایط خاصی دارند.

براساس اعلام این مسئول، سالمندان مجهول‌الهویه که از سوی دستگاه قضایی به بهزیستی معرفی می‌شوند، سالمندانی که خانواده‌‌هایشان تملک مالی ندارند و سالمندانی که خانواده‌هایشان از بهزیستی درخواست‌های حمایتی دارند از جمله افرادی هستند که دریافت یارانه به آن‌ها اختصاص می‌یابد.

به گفته این مقام مسئول، در خراسان رضوی هیچ گونه مرکز نگهداری سالمندی دولتی وجود ندارد و این مراکز یا به صورت خیریه‌ای یا به صورت غیرانتفاعی اداره می‌شوند.

علیزاده‌رضایی نسبت به افزایش ۳۰ درصدی جامعه سالمندی در کشور تا سال ۱۴۳۰ هشدار داد و بر لزوم انجام اقدامات پیشگیرانه از افزایش میزان سالمندی در ایران تأکید کرد.

موضوع زمانی بغرنج‌تر می‌شود که ۷۰ درصد سالمندان تحت پوشش بهزیستی خراسان رضوی با یک نوع بیماری، ۷۰ درصد با دو نوع بیماری و ۵۰ درصد با سه نوع بیماری روبه‌رو هستند و معاون امور توان‌بخشی این اداره کل نسبت بر لزوم حمایت در قالب استفاده از بیمه‌های درمانی توسط این گروه از سالمندان از سوی دستگاه‌های مرتبط تأکید کرد.

او همچنین یکی از عوارض پیرشدن جامعه را نبود نیروی کار و ایجاد مشکلات اقتصادی می‌داند و بیان می‌کند: سند ملی سالمندان با ابعاد مختلف در سال ۹۹ تصویب شد، اما اقدام خاصی برای اجرای این سند انجام نشد که لازم است دستگاه‌های مرتبط در این خصوص برنامه‌ریزی و اقدامات لازم را انجام دهند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->