به گزارش شهرآرانیوز، تغذیه سالم یکی از ارکان مهم در سبک زندگی صحیح و اصولی است. اگرچه توجه به خواب کافی، ورزش، دوری از محیطهای تنشزا و … نیز تأثیر به سزایی در حفظ و تداوم سلامتی افراد ایفا میکنند. ولی به دلیل اهمیت بالای تغذیه اغلب آن را بر دیگر اصول مقدم میدانند.
بسیاری از این مواد به طور هماهنگ برای تقویت توانایی بدن در مقاومت در برابر عفونتهایی مانند کووید۱۹ یا آنفلوآنزا نقش دارند.
تغذیه سالم مخصوصا با آغاز فصل سرما به افراد کمک میکند تا در برابر بیماریهای تنفسی مقاوم شوند و در صورت ابتلا نیز از عوارض شدید آنها در امان باشند.
به گفته متخصصان، پروتئین، ستون فقراتِ مکانیسم دفاعی بدن ماست، زیرا آنتی بادیها و سایر سلولهای ایمنی از این ماده مغذی ضروری ساخته شده اند. سعی کنید در هر وعده غذایی از مواد خوراکی غنی از پروتئین مانند تخم مرغ، ماهی، مرغ، گوشت، لبنیات و غذاهای حاوی سویا استفاده کنید. پروتئین با کیفیت بالا را میتوان در ترکیب سبزیجات، غلات کامل، حبوبات، لوبیا، عدس و آجیل نیز یافت.
همچنین ویتامین A، عملکرد یکی از مهمترین اندامهای ایمنی بدن یعنی پوست را تقویت و تنظیم میکند. این شامل دستگاه گوارش و ریههای ما نیز میشود. وقتی به دنبال غذاهای حاوی ویتامین A هستید به رنگهای نارنجی روشن، قرمز و سبز توجه کنید مانند سیب زمینی شیرین، هویج، کلم پیچ، اسفناج، فلفل قرمز، زردآلو و تخم مرغ (زرده).
در همین حال، ویتامین C هم یک تقویت کننده قوی سیستم ایمنی است. ما هر روزه در غذاهایی مانند مرکبات، گوجه فرنگی، فلفل، کلم بروکلی، کیوی و توت فرنگی آن را مصرف میکنیم.
علاوه بر اینها متخصصان میگویند ویتامین D نیز توانایی محافظت در برابر عفونتهای تنفسی از جمله ذات الریه را دارد. علاوه بر نور خورشید، ماهی قزل آلا و سایر ماهیهای تیره گوشت این ویتامین را تامین میکنند. برای این منظور شیر و نوشیدنیهای سویا غنی شده با ویتامین D را نیز در نظر بگیرید.
زینک هم یک تقویت کننده سیستم ایمنی است که در بیش از ۳۰۰ واکنش نقش دارد که به محافظت از بدن در برابر مهاجمان مضر کمک میکند. گوشت گاو و غلات صبحانه غنی شده، قویترین منابع این ماده مغذی هستند.
از سوی دیگر ویتامین E به همراه ویتامین C کمک میکنند تا سلولهای سالم در برابر مهمانان ناخواسته مقاومت کنند. ویتامین E به طور کلی در غلات کامل یا غلات غنی شده، دانهها (مانند تخمه آفتابگردان)، آجیل و روغنهای گیاهی وجود دارد.
همچنین به گفته متخصصان، پروبیوتیکها - باکتریهای خوبی که در غذاهای تخمیری مانند ماست و کفیر و همچنین در مکملها پیدا میکنیم - به بدن کمک میکنند تا آنتی بادیهای بیشتری تولید کند تا توانایی خود را برای مبارزه با ویروسهای ناخواسته تحریک کند. ما این باکتریهای مفید را زمانی دریافت میکنیم که غذاهای با فیبر بالا مانند سبزیجات، میوه ها، غلات کامل، لوبیا و آجیل مصرف میکنیم.
منبع: ایسنا