چین تبدیل به بزرگ‌ترین تولیدکننده ربات‌های صنعتی جهان شد نمایش شگفت‌انگیز سه دنباله‌دار زمردین در آسمان شب پاییز ۱۴۰۴ + تاریخ و بهترین مکان رصد در ایران قطع دسترسی به اینستاگرام، فیس‌بوک و تیک‌تاک در افغانستان | فیلترینگ گسترده اینترنت توسط طالبان سقف قانونی سود موبایل‌فروشان از فروش گوشی چقدر است؟ برندگان نوبل شیمی ۲۰۲۵ اعلام شدند: مبدعان روش‌های نوآورانه‌ در طراحی و سنتز کاتالیزورهای فعال و پایدار ارزان‌ترین نسخه تسلا مدل Y رونمایی شد | تغییرات جدید برای جذب مشتریان اقتصادی دلایل اصلی خرابی زودهنگام مودم چیست؟ دومین درخشش پیاپی گوگل در نوبل فیزیک | تقدیر از پیشگامان محاسبات کوانتومی سامانه اعتراض آنلاین به جریمه‌های رانندگی راه‌اندازی شد احتمال بروز اختلال موقت در بخشی از شبکه ارتباطی خراسان رضوی در بامداد پنجشنبه (۱۷ مهر ۱۴۰۴) تقدیر اینستاگرام از برترین و نوآورترین محتواسازان با Rings Award ایلان ماسک: سال آینده یک بازی تولیدشده با هوش مصنوعی منتشر خواهیم کرد گوگل برای هک هوش مصنوعی جمینی جایزه ۲۰ هزار دلاری تعیین کرد آیا کابل شارژ هم از جعبه گوشی‌ها حذف خواهد شد؟ برندگان نوبل فیزیک ۲۰۲۵ اعلام شدند: کاشفان تونل‌زنی کوانتومی ماکروسکوپی و کوانتیزاسیون انرژی ChatGPT به ۸۰۰ میلیون کاربر هفتگی رسید | رشد بی‌سابقه در کمتر از دو سال گوگل: با محدودکردن نصب برنامه‌های اندروید از منابع غیررسمی به امنیت کاربران کمک می‌کنیم آیا قطع ارتباط با ماهواره‌های هدهد و کوثر به دلیل خرابکاری بوده است؟ برندگان جایزه نوبل پزشکی ۲۰۲۵ معرفی شدند: کاشفان سلول‌های تنظیم‌کننده سیستم ایمنی بدن تیزر جدید کمپانی تسلا: رونمایی احتمالی رودستر نسل جدید یا مدل اقتصادی ارزان‌قیمت؟ دموکرات‌های سنا: هوش مصنوعی باعث حذف میلیون‌ها شغل در آمریکا می‌شود
سرخط خبرها

واکنش‌های منفی به اهدای جوایز نوبل فیزیک و شیمی ۲۰۲۴ به پیشگامان هوش مصنوعی

  • کد خبر: ۲۹۳۷۵۰
  • ۱۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۱
واکنش‌های منفی به اهدای جوایز نوبل فیزیک و شیمی ۲۰۲۴ به پیشگامان هوش مصنوعی
این هفته اعطای جوایز نوبل شیمی و فیزیک به پیشگامان هوش مصنوعی وابسته به گوگل (GOOGL.O)، بحث‌هایی را درباره تسلط این شرکت در تحقیقات و چگونگی پیشرفت‌های هوش مصنوعی و همچنین نحوه شناسایی نوآوری‌ها در علوم کامپیوتر برانگیخته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ گوگل در خط مقدم تحقیقات هوش مصنوعی قرار داشته است، اما به دلیل مقابله با فشار رقابتی مایکروسافت، OpenAI این روزها کار برایش سخت شده است.

روز چهارشنبه، دمیس حسابیس، یکی از بنیانگذاران واحد هوش مصنوعی گوگل – DeepMind – و همکارش جان جامپر، همراه با دیوید بیکر، بیوشیمیدان آمریکایی، به دلیل کارشان در رمزگشایی ساختار‌های پروتئین‌های میکروسکوپی، جایزه نوبل شیمی را دریافت کردند. جفری هینتون، محقق سابق گوگل، هم روز سه‌شنبه همراه با جان هاپفیلد، دانشمند آمریکایی، جایزه نوبل فیزیک را برای اکتشافاتشان در یادگیری ماشینی بردند.

پروفسور دیم وندی هال، دانشمند کامپیوتر و مشاور هوش مصنوعی در سازمان ملل متحد، به رویترز گفته است برندگان امسال شایسته تقدیر هستند، اما نبود جایزه نوبل برای ریاضیات یا علوم کامپیوتر اعتبار این جوایز را زیر سؤال می‌برد.

«کمیته جایزه نوبل نمی‌خواهد تحولات و موضوعات پیرامون هوش مصنوعی را از دست بدهد، بنابراین بسیار خلاقانه است که به جفری، محقق گوگل، در فیزیک جایزه بدهند. به نظرم هر دو جایزه مشکوک هستند. درواقع آن‌ها برای کاری که در علم و تخصصان انجام داده‌اند شایسته دریافت جایزه نوبل هستند...»

نوح جیانسیراکوسا، دانشیار ریاضیات در دانشگاه بنتلی و نویسنده کتاب «چگونه الگوریتم‌ها اخبار جعلی را ایجاد می‌کنند و از آن جلوگیری می‌کنند؟» نیز استدلال می‌کند که پیروزی هینتون مشکوک است: «کاری که او انجام داد خارق‌العاده بود، اما آیا آن کار در حوزه فیزیک بود؟ من فکر نمی‌کنم.»

دسته‌بندی‌های جایزه نوبل برای دستاورد‌های پزشکی یا فیزیولوژی، فیزیک، شیمی، ادبیات و صلح در وصیت‌نامه آلفرد نوبل مخترع سوئدی، که در سال ۱۸۹۵ درگذشت، تعیین شد. جایزه نوبل اقتصاد هم یک جایزه جدید است که با کمک مالی بانک مرکزی سوئد در سال ۱۹۶۸ تأسیس شد. 

مقامات نظارتی آمریکا در حال بررسی انحصار گوگل هستند که ممکن است این شرکت را مجبور کند بخش‌هایی از کسب‌وکارش، مانند مرورگر کروم و سیستم‌عامل اندروید، را بفروشد. برخی معتقدند این بخش‌ها به گوگل کمک می‌کنند تا یک انحصار غیرقانونی را در جست‌وجوی آنلاین حفظ کند.

سود حاصل از موقعیت پیشرو گوگل و سایر شرکت‌های بزرگ فناوری به آن‌ها اجازه داده است تا در انتشار تحقیقات پیشگامانه هوش مصنوعی از دانشگاه‌های سنتی پیشی بگیرند.

خود هینتون از زندگی کاری‌اش ابراز پشیمانی کرده است و سال گذشته گوگل را ترک کرد تا بتواند آزادانه درباره خطرات هوش مصنوعی صحبت کند. او هشدار داده است که رایانه‌ها می‌توانند بسیار زودتر از آنچه قبلاً انتظار می‌رفت در هوش از مردم پیشی بگیرند.

او روز سه‌شنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «ای کاش یک دستور ساده داشتم که با آن همه چیز درست می‌شد، اما ندارم؛ به‌ویژه درباره تهدید هوش مصنوعی که ممکن است از کنترل خارج شود و همه‌چیز را در بر بگیرد.»

هنگامی که هینتون در سال ۲۰۲۳ به‌دلیل نگرانی‌هایش درباره هوش مصنوعی از گوگل خارج شد، گفت که این شرکت بسیار مسئولانه عمل کرده است.

برای برخی، برنده‌های جایزه نوبل امسال نشان می‌دهند که رقابت برای دانشگاه‌های سنتی چقدر سخت شده است. جیانسیراکوزا در این باره به رویترز گفته که تحقیقات بیشتری نیاز است: «بسیاری از تکنولوژی‌های بزرگ به سمت پیشرفت بعدی یادگیری عمیق حرکت نمی‌کنند، بلکه با چت‌بات‌ها یا قرار دادن تبلیغات در سراسر اینترنت درآمد کسب می‌کنند. البته نوآوری‌هایی هم وجود دارد، اما بسیاری از آن‌ها بسیار غیرعلمی هستند.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->