ویدئو| شهردار مشهد مقدس: جشن‌های دهه کرامت و شب میلاد حضرت رضا(ع) حال خوبی را برای زائران و مجاوران ایجاد کرده است قلندرشریف: جامعه ما مدیون اساتید، معلمان و آموزگاران است شهردار مشهد مقدس در جشن بزرگ امام‌رضایی‌ها: فاز نخست خط۳ قطارشهری، عیدی ویژه مدیریت شهری به زائران و مجاوران+ویدئو شکوه جشن میلیونی امام‌رضایی‌ها در شب میلاد امام‌رضا‌(ع) در مشهد + فیلم استقرار ۶۰۰ نیروی خدمات شهری مشهد در محدوده پیرامونی حرم مطهر رضوی همزمان با ولادت امام رضا (ع) (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) توزیع کیک ۱۰۰۰ متری میلاد امام‌رضا(ع) در حرم مطهر رضوی آغاز مسافرگیری فاز یک خط ۳ مترو مشهد، از شنبه (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس شورای عالی استان‌ها: مدیران باید شوراباور شوند + فیلم تغییر ساعت ارائه خدمات ناوگان اتوبوس‌رانی مشهد از شنبه (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس شورای شهر مشهد: دوره اعمال‌نظر دیگران گذشته و شورا به بلوغ رسیده است نخستین مصوبه کارگروه «سرمایه‌گذاری برای تولید» شورای شهر به شهرداری مشهد ابلاغ می‌شود + فیلم ترافیک موقتی برای مهار ترافیک در تقاطع‌های غیرهم سطح خیام، سپاد و شهید فهمیده مشهد سومین کلینیک گل و گیاه شهر مشهد آماده بهره‌برداری | بوستان‌های بانوان «بسیج» و «نصرت» به‌زودی افتتاح می‌شوند سرمایه‌گذاری ۶۵۰ میلیارد تومانی سپاه و کمیته امداد برای تسهیل ازدواج زوج‌های نیازمند شادی در خیابان‌های مشهد | کارناوال باشکوه خودرویی و موتوری به مناسبت فرارسیدن سالروز ولادت امام‌رضا(ع) بیش از ۵۰۰ نقطه از شهر مشهد در شب میلاد امام‌رضا(ع) نورباران می‌شود علوی‌مقدم: نگاه شورای شهر مشهد به مناطق کم‌برخوردار، یک نگاه ویژه است بازدید مدیرعامل سازمان بازآفرینی شهری کشور و جمعی از مدیران شهری مشهد از محل اجرای پروژه ۴۰۵۲ واحدی شهرک شهید رجایی مشهد + فیلم شهردار مشهد مقدس: عملیات اجرایی پروژه ۴۰۵۲ واحد مسکن ارزان‌قیمت در حاشیه شهر مشهد از هفته آینده آغاز می‌شود + فیلم ناصحی از آمادگی فاز یک خط ۳ مترو مشهد برای خدمات‌رسانی به زائران و مجاوران رضوی خبر داد
سرخط خبرها

گره انتقال صنایع محور غرب مشهد، همچنان کور است

  • کد خبر: ۲۹۴۱۰۷
  • ۲۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۳
گره انتقال صنایع محور غرب مشهد، همچنان کور است
با وجود همراهی مدیریت شهری مشهد، از مشوق‌های متعدد برای جابه‌جایی صنایع محور غرب استقبال نشده است.
محمد کاملان
خبرنگار محمد کاملان

به گزارش شهرآرانیوز؛ مشهد از سال‌ها پیش درگیر پرونده‌های شهرسازی خاصی است که بعضی از آنها بیش از دو دهه است که حل نشده باقی مانده و مشمول مرور زمان شده‌اند. انتقال صنایع از محور غرب مشهد یکی از همین پرونده‌های قدیمی است که از اواخر دهه ۶۰ و هم‌زمان با توسعه شهر به سمت غرب و مسکونی شدن این قسمت از شهر، روی میز مدیران شهری و صنعتی باز شد.

در حالی که قرار بود در یک بازه سه‌ساله صنایع مستقر در این محور سامان‌دهی و به جایی دور از بافت شهری که به آنها نزدیک می‌شد، منتقل شوند، این اتفاق آن‌طور که باید و شاید پیش نرفت و انتقال صنایع محور غرب به یک گره کور در حوزه شهرسازی مشهد تبدیل شد. 

با وجود مصوبات شورای اسلامی شهر مشهد برای تسریع و تسهیل انتقال این صنایع و گشایش‌هایی که به واسطه همین مصوبات در منطقه۱۲ شهرداری مشهد رخ داد و صنایع حاضر به استفاده از امتیازات اعطایی شهرداری شدند، اما گویا با وجود همه مزایایی که مدیریت شهری برای انتقال صنایع در نظر گرفته است، قرار نیست پرونده این ماجرا در منطقه ۱۰ شهرداری بسته شود و صنایع همچنان علاقه‌ای به انتقال نشان نمی‌دهند.

امتیاز‌های مدیریت شهری برای صنایع محور غرب

شهردار منطقه۱۰ در گفتگو با شهرآرا با اشاره به امتیازات متعدد و مناسبی که از سوی مدیریت شهری برای سامان‌دهی و انتقال صنایع در نظر گرفته شده است، گفت: «برای اراضی صنایع محور غرب در محدوده منطقه ۱۰، در جلسه‌های مختلفی که بین مدیریت شهری و صنایع برگزار شد و در نهایت با طرح‌های پیشنهادی شهرداری به‌عنوان زمین‌های مرغوب و دارای ارزش شناخته شد، در طرح تفصیلی ضوابط خوبی در نظر گرفته شده است. در کنار اینها، امتیازات خوبی هم برای صنایع دیده شده است. مثل اینکه اگر از بخش صنعت در این محور به شهرک صنعتی و جایی خارج از شهر منتقل شوند، از مزایای طرح برخوردار خواهند شد».

ابهامات صنایع برای انتقال

وحید برجسته‌نژاد با بیان اینکه برخی از صنایع فعال در محور غرب هنوز ابهاماتی درباره برخی موارد دارند، ادامه داد: «یکی از این ابهامات، تعیین‌تکلیف دریافت حقوقات و خدمات شهری توسط شهرداری است. ضمن اینکه لزوم ارسال برخی پرونده‌ها به کمیسیون ماده صد برای تعیین‌تکلیف و دریافت پایان‌کار یا گرفتن استحکام بنا برای ابنیه صنایع که بعضی از آنها بیش از سی سال از عمرشان می‌گذرد، نیز از موضوع‌های مورد ابهام بود که فرایند انتقال صنایع را مختل کرده بود».

انبوهی از امتیازات برای یک انتقال

وی با تأکید بر حل بسیاری از این مشکلات و ابهامات با همکاری نهاد‌های بالادستی و شهرداری در شورای گفت‌وگوی بخش خصوصی و دولت، گفت: «این موضوع تقریبا حل‌شده است و قرار شد تا زمانی که صنایع منتقل نشده‌اند و با تأیید اداره کل صنعت، معدن و تجارت درحال فعالیت صنعتی هستند، این حق و حقوقات مسکوت نگه داشته شود و اگر به هر دلیلی بخواهند در آینده نزدیک یا دور از مزایای طرح استفاده کنند، باید این حق و حقوقات را پرداخت کنند. این موضوع در جلسه‌های مختلف به آگاهی صاحبان صنایع محور غرب رسیده است».

فقط ۳ صنعت!

برجسته‌نژاد در پاسخ به این سؤال که آیا با وجود همکاری شهرداری با صنایع و تصویب مشوق‌های مختلف، صنایع محور غرب در محدوده منطقه ۱۰ به انتقال و استفاده از این امتیازات تمایلی دارند یا نه؟ تصریح کرد: «این صنایع علاقه چندانی به این مشوق‌ها نشان ندادند و کماکان مراجعه زیادی برای دریافت پروانه و پایان‌کار ندارند. از ۳۵ صنعتی که در غرب مشهد و در محدوده خدماتی منطقه ۱۰ قرار دارند، تا امروز فقط سه صنعت برای دریافت پروانه و پایان‌کار مراجعه کرده‌اند و این فرایند برای آنها آغاز شده است. مابقی هنوز قدمی برای تعیین‌تکلیف برنداشته‌اند.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->