پیوند موسیقی، فرهنگ و اقتصاد در جزیره با برگزاری جشنواره ملی «عودنوازی قشم» نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار با حضور ۱۷ اثر برگزیده از روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) آغاز می‌شود «جین آستن» روایتی از عشق، اشتباه و هوشمندی زمان و مکان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران اعلام شد ششمین جشنواره فیلم کوتاه بسیج اختران در نیشابور برگزار می‌شود درگذشت کارلوس جیه‌گس، فیلم‌ساز برجسته برزیلی معرفی منتخبان مرحله اول داوری جشن مستقل سینمای مستند ایران آغاز فیلم‌برداری فیلم مرگ رابین هود با بازی هیو جکمن ترجمه رمان‌های «شاه بی‌سرگرمی» و «هیچ‌چیز مال تو نیست» منتشر شد پوستر رسمی فیلم اودیسه، کریستوفر نولان منتشر شد + عکس امیرجعفری با فیلم برهوت در راه جشنواره بین‌المللی فیلم جاناکپور کارگردان عنکبوت مقدس به اذیت و آزار جنسی متهم شد پرفروش‌ترین فیلم سینمای ایران در ۱۴۰۳ معرفی شد تیزر جدید سریال پایتخت ۷ منتشر شد + فیلم علت لغو کنسرت محسن یگانه چه بود؟ + فیلم «فرصت»، برنامه‌ای برای نقد تولیدات شبکه خانگی + زمان پخش
سرخط خبرها

جشنواره قصه‌های قرآنی گامی در احیای سنت قصه‌گویی در فرهنگ ایرانی است

  • کد خبر: ۲۹۴۵۷۰
  • ۲۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۸
جشنواره قصه‌های قرآنی گامی در احیای سنت قصه‌گویی در فرهنگ ایرانی است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: این جشنواره با تکیه بر قصه‌های قرآنی، نقش مهمی در انتقال مفاهیم دینی و تربیتی به کودکان و نوجوانان ایفا می‌کند.

الهام اسماعیلی | شهرآرانیوز، محمد حسین‌زاده، امروز ۲۴ مهر ۱۴۰۳، در مراسم اختتامیه دومین جشنواره قصه‌های قرآنی در محل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهمیت قصه‌گویی در فرهنگ ایرانی اظهار داشت: قصه‌گویی یکی از سنت‌های دیرینه و ماندگار ایرانیان است که ریشه عمیقی در تاریخ و فرهنگ این سرزمین دارد. 

وی افزود: در گذشته، قصه‌ها نقشی اساسی در تربیت و آموزش کودکان ایفا می‌کردند. مادران با قصه‌های شبانه، کودکان را به خواب می‌بردند و این قصه‌ها در کنار فراهم کردن لحظاتی شیرین برای کودکان، نقشی آموزشی و تربیتی نیز داشتند. این رسم در طول زمان و حتی در دوران معاصر نیز پابرجا مانده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در دهه‌های ۶۰ و ۷۰، برنامه‌های قصه‌های شب رادیو بسیار محبوب بودند و بخش مهمی از خاطرات کودکان آن دوران را شکل می‌دادند.

وی ادامه داد: با رشد صنعت چاپ و گسترش رسانه‌های متنوع، قصه‌گویی به شکل‌های جدیدی ظهور یافت. کتاب‌های کودک و نوجوان با تیراژ‌های بالا منتشر شدند و این امر نشان‌دهنده استقبال گسترده خانواده‌ها از این حوزه بود.

حسین زاده با اشاره به اینکه نویسندگان برجسته‌ای مانند مرمر یزدی با آثار خود به غنی‌تر شدن ادبیات کودک کمک کردند، اضافه کرد: او با نوشتن کتاب‌هایی نظیر "قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب" توانست داستان‌های قرآنی و دینی را به زبان ساده و جذابی به نسل جوان انتقال دهد و الگویی برای دیگر نویسندگان ایجاد کند.

وی در ادامه سخنان خود به نقش کلیدی قصه‌های قرآنی در انتقال مفاهیم دینی و تربیتی اشاره کرد و گفت: قصه‌های قرآنی به دلیل ارتباط نزدیکی که با زندگی مسلمانان دارند، به‌عنوان یکی از ابزار‌های مؤثر برای انتقال آموزه‌های دینی و اخلاقی به کودکان و نوجوانان عمل می‌کنند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: این قصه‌ها نه تنها دارای مضامین آموزنده و اخلاقی هستند، بلکه ارتباط مستقیمی با اصول تربیتی اسلامی دارند و می‌توانند نسل جدید را با ارزش‌های قرآنی و دینی آشنا کنند. 

وی در خصوص اهداف جشنواره قصه‌های قرآنی گفت: هدف ما در این جشنواره این است که با بازنویسی این داستان‌ها به زبانی امروزی و متناسب با فهم و نیاز‌های نسل جدید، این مفاهیم عمیق و تربیتی را به شیوه‌ای جذاب به کودکان و نوجوانان منتقل کنیم.

حسین زاده همچنین به دستاورد‌های جشنواره اشاره کرد و افزود: یکی از موفقیت‌های اصلی این جشنواره، ارتقای سطح قصه‌گویی و قصه‌نویسی در حوزه ادبیات دینی و قرآنی است. این جشنواره با تشویق نویسندگان به خلق آثار جدید و باکیفیت، به شکوفایی بیشتر ادبیات کودک و نوجوان کمک کرده است. 

وی از چاپ آثار برگزیده در این جشنواره در قالب مجموعه‌هایی خبر که در نهایت به دست والدین و کودکان خواهند رسید. 

حسین زاده اشاره کرد: این کتاب‌ها می‌توانند در کنار سرگرم کردن کودکان، نقش آموزشی نیز ایفا کنند. والدینی که این قصه‌ها را برای فرزندان خود می‌خوانند، نه تنها فرصتی برای ایجاد ارتباط عاطفی و نزدیک‌تر شدن به فرزندان خود پیدا می‌کنند، بلکه به فرزندان خود مفاهیم دینی و تربیتی مهمی را منتقل می‌کنند.

حسین‌زاده با تشکر از تمامی دست‌اندرکاران جشنواره و نویسندگان، اظهار امیدواری کرد که این جشنواره‌ها بتوانند زمینه‌ساز رشد و تحول بیشتر در حوزه ادبیات دینی و قرآنی شوند. 

وی تاکید کرد: این فعالیت‌های ادبی که ریشه در آموزه‌های دینی دارند، می‌توانند مسیر جدیدی برای توسعه فرهنگی و تربیتی در جامعه اسلامی ما ایجاد کنند لذا امیدوارم نویسندگان و هنرمندان بیشتری به این عرصه وارد شوند و با خلق آثار جدید، به غنی‌تر شدن ادبیات دینی و قرآنی برای کودکان و نوجوانان کمک کنند.

در پایان از کتاب آثار برگزیده منتخبین «دومین جشنواره ملی قصه‌های قرآنی تبیین» رونمایی شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->