واکنش پزشکی قانونی به شایعۀ تجاوز به مرحوم الهه‌حسین‌نژاد ۱۸۰ هزار نفر طی سه روز گذشته از مرز‌های کشور راهی عتبات عالیات شدند هشدار نارنجی وقوع سیلاب برای برخی از نقاط کشور صادر شد (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) آموزش و پرورش به دنبال عدالت آموزشی و کیفیت‌بخشی هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد صادر شد دستگیری قاتل محیط‌بان خائیز در بهبهان ویدئو| قاتل الهه حسین‌نژاد اعتراف کرد| جنایت سارقی شیطان‌صفت پیمانکار مقصر در حادثه مرگ دلخراش ۱۴ مسافر قطار مشهد-یزد ۲۰۰ میلیون تومان جریمه شد فروش اینترنتی مکمل‌های غذایی تعیین تکلیف شد مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان چقدر است؟ آیا مصرف مغزدانه‌ها در دوران بارداری ممنوع است؟  چند توصیه غذایی برای پیشگیری از سنگ کلیه آیا مصرف جگر خام باعث رفع کم‌خونی می‌شود؟ قرص ضدبارداری خطر حملات آسم را در زنان جوان افزایش می‌دهد اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۲ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) هوای مشهد در شرایط ناسالم برای تمام گروه‌ها| شاخص کیفیت هوا به ۱۵۴ رسید (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) تمدید اعتبار کارت‌های هوشمند ملی تا پایان سال ۱۴۰۵ پژمان‌فر: اجرای قانون حمایت از جوانی جمعیت شاید موثر بوده، اما کافی نیست پیکر الهه حسین‌نژاد در بیابان‌های اطراف تهران پیدا شد | متهم به قتل مرحومه دستگیر شد + اولین تصاویر از متهمان آماده‌باش اورژانس مشهد در روز عرفه با استقرار گسترده تجهیزات و نیرو‌های امدادی (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) ناگفته‌های علی اکبر صالحی از فرازوفرودهای صنعت هسته‌ای ایران | قدرت نسل امروز سانتریفیوژ‌ها ۵۰ برابر نمونه اولیه است تاکنون هیچ بیمارى واگیردارى بین زائران حج گزارش نشده است + فیلم یک کشته و ۸ مصدوم بر اثر تصادف در محور قم - اصفهان راه‌اندازی بیمارستان صحرایی عرفات برای خدمت به زائران صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان‌رضوی (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) | شهروندان مشهد منتظر بارش‌های رگباری باشند قتل دختر ۸ ساله توسط مادر | قاتل هم خودکشی کرد قتل مرد میانسال توسط ۶ دختر نوجوان چاقوکش در نازی‌آباد فرمانده یگان سازمان حفاظت محیط زیست: پیگیر شناسایی ضاربان شهید دیده‌بان هستیم
سرخط خبرها

لزوم توجه به ارتقای سطح سواد ایمنی مواد غذایی و تغذیه جامعه

  • کد خبر: ۲۹۴۶۲۹
  • ۲۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۴
لزوم توجه به ارتقای سطح سواد ایمنی مواد غذایی و تغذیه جامعه
مدیر امور فراورده‌های غذایی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین وظایف ارگان‌های مرتبط، ارتقای سطح سواد ایمنی مواد غذایی و تغذیه جامعه است؛ ازین‌رو نقش گروه علوم تغذیه در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. 

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر میترا رضایی با بیان اینکه روز جهانی غذا ۱۶ اکتبر (۲۴ مهر) هر سال از سوی سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) برگزار می‌شود تا توجه جهانیان را به مسائل مرتبط با نظام غذا و تغذیه جلب کند، خاطر نشان کرد: شعار امسال «حق غذا برای داشتن زندگی و آینده‌ بهتر» است. این امر بر اهمیت دسترسی به غذا به عنوان یک حق اساسی بشر تاکید می‌کند. 

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۲.۸ میلیارد نفر توانایی پرداخت هزینه‌های یک رژیم غذایی سالم را ندارند، گفت: به بیان ساده، تقریبا نیمی از جمعیت جهان امروز مواد مغذی مورد نیاز خود را برای رشد و در برخی موارد زنده ماندن دریافت نمی‌کنند. بر طبق مطالعات انجام شده هر ساله، از هر ده نفر در جهان یک نفر به دلیل مسمومیت با مواد غذایی آلوده بیمار می‌شود. این بدان معناست که تقریبا نیمی از جهان احتمال بیشتری دارد که به طور مداوم به بیماری‌های مزمن مبتلا گردند یا توان لازم برای برخورداری از یک زندگی فعال را نداشته باشند.

دکتر رضایی افزود: در طول دهه گذشته وقوع بیماری‌های میکروبی ناشی از مواد غذایی نه تنها در کشور‌های در حال توسعه بلکه در کشور‌های توسعه یافته نیز روند افزایشی داشته است که عدم دسترسی به غذای کافی علت این اتفاق است. 

وی با اشاره به اینکه ما به تجربه می‌دانیم که تولید غذای بیشتر به تنهایی راه حل نیست و هر فرد باید قادر باشد غذا‌هایی را که از نظر فرهنگی و اجتماعی با آن سازگار است، مصرف کند، گفت: این امر به حفظ تنوع غذایی و فرهنگی کمک می‌کند و برخورداری از حق غذا به توسعه‌ی اقتصادی نیز کمک می‌کند. 

دکتر رضایی با بیان اینکه افراد سالم قادر به کار مؤثرتر و تولید بیشتر هستند که در نهایت به رشد اقتصادی و کاهش فقر منجر می‌شود ابراز کرد: در زمینه تامین حق غذا برای همه دولت‌ها، بخش خصوصی، کشاورزان، دانشگاه‌ها، جامعه‌ی مدنی و افراد باید با یکدیگر همکاری کنند تا تنوع بیشتری از غذا‌های مغذی، مقرون‌به‌صرفه، در دسترس، ایمن و پایدار برای جامعه فراهم شود. 

وی گفت: گروه علوم تغذیه هم اکنون با ۷ عضو هیئت علمی افتخار تعلیم و تربیت در دو مقطع کارشناسی ارشد رشته‌های "بهداشت و ایمنی مواد غذایی" و "تغذیه جامعه" را دارد. رسالت این گروه تربیت نیرو‌های متخصص در حوزه علوم تغذیه و ایمنی غذا است که با وجدان و تعهد اخلاقی، اعتقاد به اصول اخلاقی قادر باشند نقش خود را در سطوح اجرایی، آموزشی و پژوهشی به منظور حل مشکلات نظام بهداشتی و نهایتا تولید علم و ارتقا سطح دانش در جامعه امروزی و فردای ایران اسلامی در بالاترین سطح ایفا نماید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->