هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

خودمراقبتی؛ نیازمند دو عنصر سواد سلامت و سواد رسانه است

  • کد خبر: ۲۹۶۵۶۹
  • ۰۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۱
خودمراقبتی؛ نیازمند دو عنصر سواد سلامت و سواد رسانه است
مدیر گروه آموزش و ارتقای سلامت، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان گفت: در دنیای امروز خودمراقبتی وابسته به برخورداری از سواد سلامت رسانه و سواد سلامت است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر حسن محمودی مدیرگروه آموزش و ارتقای سلامت، دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان با اشاره به اینکه در دنیای امروز خودمراقبتی وابسته به برخورداری از سواد سلامت رسانه و سواد سلامت است، اظهار داشت: سواد سلامت، مهارت‌ها و شایستگی‌هایی را توصیف می‌کند که افراد را قادر می‌سازد به اطلاعات بهداشتی دسترسی پیدا کنند، آن را درک و از آن استفاده کنند تا بر سلامت خود و افرادی که در محیط‌های اجتماعی خود هستند تأثیر مثبت بگذارند.
وی خودمراقبتی را به معنای توانایی افراد برای حفظ سلامت خود و تصمیم‌گیری آگاهانه در مورد مسائل بهداشتی اعلام کرد و گفت: خودمراقبتی، افراد را به‌عنوان بازیگران فعال در حفظ سلامت خود معرفی می‌کند، این شامل طیف گسترده‌ای از فعالیت‌ها از جمله ارتقای سلامت، پیشگیری از بیماری‌ها، خودمراقبتی در بیماری‌های مزمن، مراقبت از افراد وابسته و توان‌بخشی می‌شود.


مدیرگروه آموزش و ارتقای سلامت، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان، با اشاره به اینکه در دنیای امروز خودمراقبتی وابسته به برخورداری از دو مفهوم سواد رسانه‌ای و سواد سلامت است، بیان کرد: سواد سلامت، مهارت‌ها و شایستگی‌هایی را توصیف می‌کند که افراد را قادر می‌سازد به اطلاعات بهداشتی دسترسی پیدا کنند، آن را درک و از آن استفاده کنند تا بر سلامت خود و افرادی که در محیط‌های اجتماعی خود هستند تأثیر مثبت بگذارند.
وی ادامه داد: در دنیای دیجیتال امروزی، داشتن مهارت‌هایی مانند سواد دیجیتالی، جستجوی اطلاعات معتبر در حوزه سلامت، ارزیابی صحت اطلاعات در شبکه‌های اجتماعی و استفاده بهینه از اپلیکیشن‌های سلامت، برای دسترسی به اطلاعات بهداشتی ضروری است. این مهارت‌ها به افراد کمک می‌کنند تا به اطلاعات دقیق و به‌روز دسترسی پیدا کنند و بر اساس آن، تصمیمات آگاهانه‌ای در مورد سلامت خود بگیرند.
وی با بیان اینکه سواد رسانه‌ای، مهارتی است که به افراد کمک می‌کند تا انواع مختلف رسانه‌ها و محتوای آنها را بشناسند، تحلیل و ارزیابی کنند، عنوان کرد: سواد رسانه‌ای مانند یک رژیم غذایی هوشمند است که به ما کمک می‌کند تا اطلاعات مفید و معتبر را از اطلاعات نادرست و گمراه‌کننده تشخیص دهیم.
محمودی در ادامه بیان کرد: در دنیای امروز، دسترسی به اطلاعات بهداشتی به‌سادگی امکان‌پذیر است، اما توانایی ارزیابی این اطلاعات و اتخاذ تصمیمات صحیح، نیازمند سواد سلامت و سواد رسانه‌ای است.
مدیرگروه آموزش و ارتقای سلامت، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان، تصریح کرد: خودمراقبتی موفق، نیازمند دو عنصر کلیدی سواد سلامت و سواد رسانه‌ای است سواد سلامت به افراد کمک می‌کند تا اطلاعات درست درباره سلامت خود کسب کنند و تصمیمات آگاهانه‌ای بگیرند. سواد رسانه‌ای نیز به آنها کمک می‌کند تا این اطلاعات را از منابع معتبر و قابل‌اعتماد به دست آورند.
مدیرگروه آموزش و ارتقای سلامت، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان، یادآور شد: برای ارتقای سطح سلامت افراد، مدیران و برنامه‌ریزان حوزه سلامت باید بر روی توانمندسازی افراد در زمینه سواد سلامت و سواد رسانه‌ای تمرکز کنند. دانشگاه‌ها به‌عنوان مراکز آموزش عالی، نقش مهمی در این زمینه ایفا می‌کنند.
محمودی گفت: دانشگاه علوم پزشکی کردستان، حوزه معاونت بهداشتی (واحد آموزش سلامت و ارتقای سلامت) نیز برنامه خودمراقبتی را در سطح شهر و روستا در پایگاه‌ها و مراکز جامع خدمات سلامت با شروع برنامه ملی خودمراقبتی از سال ۱۳۹۴ جهت توانمندسازی افراد و خانواده در قالب برنامه سفیران سلامت خانواده و داوطلبان سلامت، خودمراقبتی جامعه نیز در قالب برنامه خودمراقبتی سازمانی و اجتماعی را اجرایی نموده است.
وی اضافه کرد: خودمراقبتی پایه و اساس تمام برنامه‌های واحد‌های مختلف حوزه معاونت بهداشتی از جمله واحد بیماری‌ها، جمعیت و سلامت خانواده، سلامت روان و تغذیه و سلامت دهان و دندان است. هر واحد باتوجه‌به استراتژی‌های تعریف شده برای آن، اقدامات لازم را برای برنامه توانمندسازی و خودمراقبتی گیرندگان خدمت در سطح پیشگیری ارائه می‌دهند.
مدیرگروه آموزش و ارتقای سلامت، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان گفت: از جمله برنامه‌های خودمراقبتی در مهرماه سال جاری می‌توان به برنامه هفته سلامت سالمندان، برنامه خودمراقبتی و آگاهی از سرطان پستان، روز جهانی قلب و سلامت خانواده اشاره کرد.

منبع: خبرگزاری فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->