شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم نامه رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین‌اجتماعی به مدیرعامل این سازمان: در پرداختی‌های اعلامی تجدیدنظر کنید | دستور سالاری برای پرداخت سریع‌تر عیدی ۱۴۰۳ و حقوق بازنشستگان خبر خوش برای کنکوری‌ها | وضعیت تأثیر قطعی سوابق تحصیلی مشخص شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس صندوق رفاه دانشجویان: تاکنون مبلغی بیش از ۱۹۲۰ میلیارد تومان بابت وام‌های دانشجویی پرداخت شده است آمادگی ستاد مدیریت بحران کلات خراسان رضوی درپی صدور هشدار زرد هواشناسی (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس سازمان هواشناسی کشور: بارش‌های اسفندماه، جبران کامل کمبود‌ها نیست برگزاری سیزدهمین گردهمایی سالانه متصدیان مجتمع‌های میان‌راهی آستان قدس رضوی برای خدمت‌رسانی به مسافران نوروزی (۵ اسفند ۱۴۰۳) علائم یکی از سرطان‌های مرگبار کودکان اسیدپاشی هولناک به دختر دانشجو | محکوم خسته از حبس تعیین یک‌چهارم بودجه موردنیاز برای جوان شدن جمعیت ایران
سرخط خبرها

خودمراقبتی؛ نیازمند دو عنصر سواد سلامت و سواد رسانه است

  • کد خبر: ۲۹۶۵۶۹
  • ۰۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۱
خودمراقبتی؛ نیازمند دو عنصر سواد سلامت و سواد رسانه است
مدیر گروه آموزش و ارتقای سلامت، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان گفت: در دنیای امروز خودمراقبتی وابسته به برخورداری از سواد سلامت رسانه و سواد سلامت است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر حسن محمودی مدیرگروه آموزش و ارتقای سلامت، دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان با اشاره به اینکه در دنیای امروز خودمراقبتی وابسته به برخورداری از سواد سلامت رسانه و سواد سلامت است، اظهار داشت: سواد سلامت، مهارت‌ها و شایستگی‌هایی را توصیف می‌کند که افراد را قادر می‌سازد به اطلاعات بهداشتی دسترسی پیدا کنند، آن را درک و از آن استفاده کنند تا بر سلامت خود و افرادی که در محیط‌های اجتماعی خود هستند تأثیر مثبت بگذارند.
وی خودمراقبتی را به معنای توانایی افراد برای حفظ سلامت خود و تصمیم‌گیری آگاهانه در مورد مسائل بهداشتی اعلام کرد و گفت: خودمراقبتی، افراد را به‌عنوان بازیگران فعال در حفظ سلامت خود معرفی می‌کند، این شامل طیف گسترده‌ای از فعالیت‌ها از جمله ارتقای سلامت، پیشگیری از بیماری‌ها، خودمراقبتی در بیماری‌های مزمن، مراقبت از افراد وابسته و توان‌بخشی می‌شود.


مدیرگروه آموزش و ارتقای سلامت، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان، با اشاره به اینکه در دنیای امروز خودمراقبتی وابسته به برخورداری از دو مفهوم سواد رسانه‌ای و سواد سلامت است، بیان کرد: سواد سلامت، مهارت‌ها و شایستگی‌هایی را توصیف می‌کند که افراد را قادر می‌سازد به اطلاعات بهداشتی دسترسی پیدا کنند، آن را درک و از آن استفاده کنند تا بر سلامت خود و افرادی که در محیط‌های اجتماعی خود هستند تأثیر مثبت بگذارند.
وی ادامه داد: در دنیای دیجیتال امروزی، داشتن مهارت‌هایی مانند سواد دیجیتالی، جستجوی اطلاعات معتبر در حوزه سلامت، ارزیابی صحت اطلاعات در شبکه‌های اجتماعی و استفاده بهینه از اپلیکیشن‌های سلامت، برای دسترسی به اطلاعات بهداشتی ضروری است. این مهارت‌ها به افراد کمک می‌کنند تا به اطلاعات دقیق و به‌روز دسترسی پیدا کنند و بر اساس آن، تصمیمات آگاهانه‌ای در مورد سلامت خود بگیرند.
وی با بیان اینکه سواد رسانه‌ای، مهارتی است که به افراد کمک می‌کند تا انواع مختلف رسانه‌ها و محتوای آنها را بشناسند، تحلیل و ارزیابی کنند، عنوان کرد: سواد رسانه‌ای مانند یک رژیم غذایی هوشمند است که به ما کمک می‌کند تا اطلاعات مفید و معتبر را از اطلاعات نادرست و گمراه‌کننده تشخیص دهیم.
محمودی در ادامه بیان کرد: در دنیای امروز، دسترسی به اطلاعات بهداشتی به‌سادگی امکان‌پذیر است، اما توانایی ارزیابی این اطلاعات و اتخاذ تصمیمات صحیح، نیازمند سواد سلامت و سواد رسانه‌ای است.
مدیرگروه آموزش و ارتقای سلامت، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان، تصریح کرد: خودمراقبتی موفق، نیازمند دو عنصر کلیدی سواد سلامت و سواد رسانه‌ای است سواد سلامت به افراد کمک می‌کند تا اطلاعات درست درباره سلامت خود کسب کنند و تصمیمات آگاهانه‌ای بگیرند. سواد رسانه‌ای نیز به آنها کمک می‌کند تا این اطلاعات را از منابع معتبر و قابل‌اعتماد به دست آورند.
مدیرگروه آموزش و ارتقای سلامت، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان، یادآور شد: برای ارتقای سطح سلامت افراد، مدیران و برنامه‌ریزان حوزه سلامت باید بر روی توانمندسازی افراد در زمینه سواد سلامت و سواد رسانه‌ای تمرکز کنند. دانشگاه‌ها به‌عنوان مراکز آموزش عالی، نقش مهمی در این زمینه ایفا می‌کنند.
محمودی گفت: دانشگاه علوم پزشکی کردستان، حوزه معاونت بهداشتی (واحد آموزش سلامت و ارتقای سلامت) نیز برنامه خودمراقبتی را در سطح شهر و روستا در پایگاه‌ها و مراکز جامع خدمات سلامت با شروع برنامه ملی خودمراقبتی از سال ۱۳۹۴ جهت توانمندسازی افراد و خانواده در قالب برنامه سفیران سلامت خانواده و داوطلبان سلامت، خودمراقبتی جامعه نیز در قالب برنامه خودمراقبتی سازمانی و اجتماعی را اجرایی نموده است.
وی اضافه کرد: خودمراقبتی پایه و اساس تمام برنامه‌های واحد‌های مختلف حوزه معاونت بهداشتی از جمله واحد بیماری‌ها، جمعیت و سلامت خانواده، سلامت روان و تغذیه و سلامت دهان و دندان است. هر واحد باتوجه‌به استراتژی‌های تعریف شده برای آن، اقدامات لازم را برای برنامه توانمندسازی و خودمراقبتی گیرندگان خدمت در سطح پیشگیری ارائه می‌دهند.
مدیرگروه آموزش و ارتقای سلامت، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان گفت: از جمله برنامه‌های خودمراقبتی در مهرماه سال جاری می‌توان به برنامه هفته سلامت سالمندان، برنامه خودمراقبتی و آگاهی از سرطان پستان، روز جهانی قلب و سلامت خانواده اشاره کرد.

منبع: خبرگزاری فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->