سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد
سرخط خبرها

چرا خدمات کاردرمانی تحت پوشش بیمه نیست؟ 

  • کد خبر: ۲۹۶۷۳۲
  • ۰۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۸
چرا خدمات کاردرمانی تحت پوشش بیمه نیست؟ 
مدیر گروه انجمن کاردرمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با انتقاد از شانه خالی کردن بیمه‌ها از پوشش خدمات کاردرمانی گفت: باید از سازمان‌های بیمه‌گر پرسید چرا خدمات کاردرمانی نباید تحت پوشش بیمه باشد؟ 

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر ثریا قرباغی در نشست خبری «کاردرمانی برای همه» که به مناسبت روز جهانی کاردرمانی و از سوی روابط عمومی سازمان نظام پزشکی مشهد برگزار شده بود؛ گفت: متاسفانه بسیاری از مراجعه کنندگان به دلیل مسائل مالی و عدم جبران هزینه‌های خدمات کاردرمانی مجبور می‌شوند یا از دریافت خدمات انصراف دهند و یا با تعداد جلسات کمتر و در زمان محدود‌تر خدمات دریافت کنند؛ که قطعا نتیجه‌ی لازمِ درمانی را به دنبال نخواهد داشت.

وی با اشاره به لزوم بهره مندی از خدمات کاردرمانی در جامعه گفت: آپارتمان نشینی، تلویزیون یا دنیای دیجیتال و خانواده‌های کم جمعیت کنونی آفت رشد حسی، حرکتی، شناختی و هیجانی در خانواده‌ها به ویژه کودکان است. خانه‌های کوچکی که امکان بازی‌های حرکتی را از کودک می‌گیرند، دنیای جذاب مجازی و دیجیتال که کودک را محو خود می‌کند، نبود همبازی در خانواده و اطرافیان و در نهایت والدینی که درگیر مشغله‌های بزرگسالانه خود هستند و وقت کافی برای بازی و تعامل با کودکان ندارند متاسفانه منجر به پرورش کودکانی با درک و هماهنکی حرکتی پایین، شناخت ناکافی، به هم ریختگی‌های حسی، اعتماد به نفس پایین، پرخاشگری و مشکلات رفتاری و هوش هیجانی پایین می‌شوند. استفاده از ابزار‌های دیجیتالی به قدری در کودکان مخرب است که می‌تواند علائم شبه اوتیسم در کودک سالم ایجاد کند؛ لذا در چنین شرایطی انجام مداخلات و اقدامات کاردرمانی بیش از پیش ضرورت می‌یابد. ضرورتی که سازمان‌های بیمه گر و به طور عام نظام سلامت کمتر آن را درک کرده اند. 


مدیر گروه انجمن کاردرمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه طیف مراجعان کاردرمانی گسترده است؛ گفت: از زمان تولد که نوزاد نارس متولد می‌شود و در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شود کاردرمانگر در بیمارستان حضور دارد و اقدامات درمانی را آغاز می‌کند و این خدمات می‌تواند تا سالمندی گسترده شده باشد از نظر اختلال هر نوع اختلالی که با عملکرد روزانه تداخل ایجاد کنه نیاز به کاردرمانی دارد. اختلالاتی که ممکن است در طول زندگی برای افراد پیش بیاید مثل اختلالات و ضایعات بدو تولد که کودک را در شرایط مراقبت‌های ویژه قرار می‌دهد. اختلالات رشدی و تکاملی کودکی، اختلالات عصب شناختی، اختلالات نورولوژی در دوران کودکی، ضایعات ارتوپدی که برای کودک رخ می‌دهد، ضایعات مغزی بعد از تولد، و اختلالاتی که گاهی در سنین بالاتر مانند سن دبستان مثل اختلالات یادگیری، بیش فعالی و نقص توجه بروز پیدا می‌کند میتواند کاندیدای استفاده از خدمات کاردرمانی باشد. در بزرگسالی هم ضایعات ارتوپدی اندام فوقانی که برای افراد به دلیل حوادث شغلی و یا تصادفات و ... رخ می‌دهد، اختلالات نورولوژی مانند سکته مغزی و آسیب‌های مغزی، و گا‌ها اختلالات نورولوژی که شرایط پیشرونده دارند مانند پارکینسون و ام اس و آلزایمر و. اختلالات روانپزشکی که برای فرد محدودیت‌هایی ایجاد کرده مثل اسکیزوفرنیا، افسردگی، اختلالات خلقی، اختلالات اضطرابی و. نیاز به دریافت مداخلات کاردرمانی دارند.

وی افزود: سالمندانی که ابعاد روانشناختی، حرکتی و شناختی‌شان محدود می‌شود و این امر منجر به کاهش کیفیت زندگی‌شان می‌شود؛ نیز نیاز به دریافت خدمات کاردرمانی خواهند داشت. گاهی هم مداخله ممکن هست در سطح جامعه باشد مثل اصلاحاتی که شهرداری در گذرگاه‌های شهری و تغییرات ارگونومی باید انجام دهد تا نیاز به دسترسی‌های افراد با ناتوانی‌های جسمی را مدنظر قرار بدهد و یا اموزش‌های جامعه در مورد افراد با بیماری‌های روانی و یا اختلالات ذهنی کودکان و بزرگسالان که منجر به پذیرش اجتماعی این افراد شوند؛ تا بتوانند راحت‌تر در جامعه حضور داشته باشند، به منابع اجتماعی دسترسی برابر داشته باشند و بتوانند زندگی باکیفیت تری را تجربه کنند. در واقع مداخلات کاردرمانی طیف وسیعی را شامل می‌شود.

دکتر قرباغی با اشاره به اهمیت غربالگری‌ها در سنین پایین گفت: غربالگری‌های کاردرمانگران در سنین پایین منجر به شناخت زودتر بیماری‌ها و پیشگیر از آنها خواهد شد و تحت این شرایط کودکان می‌توانند درمان بهنگام را دریافت کنند به عبارتی زمان طلایی برای رشد و یادگیری کودک از دست نخواهد رفت.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص استفاده کودکان از نمایشگر‌های دیجیتالی گفت: استفاده از نمایشگر‌ها در زمان خواب، غذا خوردن و بازی کودک ممنوع است! استفاده طولانی از نمایشگر‌ها (موبایل و تلویزیون) دلیلی برای کاهش توجه کودکان، ایجاد تاخیرات رشدی مانند تاخیر در رشد زبان، رشد هیجانی، ارتباطی و حرکتی است و والدین باید دقت کنند که استفاده طولانی از موبایل در سنین پایین کودک را می‌تواند در معرض خطرات رشدی قرار دهد. از آنجایی که محیط کودک خیلی می‌تواند در رشد مناسب تاثیر گذار باشد با کنترل زمان بازی کودکان و گذراندن وقت بیشتر با آنها از طریق بازی‌های مختلف و ارتباط با کودک می‌توان بسیاری از مهارت‌های کودکان را به آنها آموخت. به طور کلی تماشای تلویزیون یا گوشی موبایل در اتاق خواب کودک ممنوع است، این زمان، زمان آرامش کودک است و نباید با استفاده از موبایل این آرامش را بهم ریخت.

مدیر گروه انجمن کاردرمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به شروع سال تحصیلی گفت: برخی از مشکلات تحصیلی کودکان می‌تواند به دلیل توجه و تمرکز پایین کودک، عدم انگیزه و علاقه برای یادگیری و... باشد. والدین و معلمان عزیز باید توانایی یادگیری کودک را مدنظر داشته باشند و در ماه‌های ابتدایی سال اگر همانند همسالانشان پیس نمی‌روند آنها را برای بررسی‌های تخصصی‌تر ارجاع دهند. اقدامات درمانی زودهنگام می‌تواند مشکلات این کودکان را کاهش دهد و مانع از بروز عوارض بعدی مثل کم شدن اعتماد به نفس کودک، پرخاشگری، افسردگی و .. در کودک شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->