بازگشایی سایت‌های تاریخی و تفریحی با هماهنگی شورای تامین استان‌ها رکورد بی‌سابقه در تولد یک گونه در معرض انقراض از کروکودیل‌ها قاتل قاچاقچی معروف مواد مخدر، برادرش بود دستگیری زن سارق در پوشش مسافرکش ! درخواست طلاق از مردی که بچه نمی‌خواهد قاتل ۴ زن به دار مجازات آویخته شد اعترافات تکان‌دهنده متهمان پرونده آدم ربایی و تجاوز موسوم «عقرب‌های هوسران» رشد ۴۰ درصدی سفر با ناوگان عمومی جاده‌ای در خراسان رضوی برگ درختی که از لخته شدن خون پیشگیری می‌کند هشدار نسبت به انجام سلول‌ درمانی و اگزوزوم‌تراپی در مراکز فاقد مجوز شناسایی ۲۵۹ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور (۱۸ تیر ۱۴۰۴) برگزاری دومین بازارچه شهاب سنگ در زرند تصویب طرح مدیریت زیست‌ بومی برای ۲ تالاب مهم در بوشهر پذیرش ۶۰۰ دانش‌آموز استعداد درخشان در مشهد | افزایش ۱۰ درصدی ظرفیت مدارس تیزهوشان در خراسان رضوی تأکید وزیر آموزش و پرورش بر ارتقای مهارت دعوت به انجام فریضه نماز به فرهنگیان، دانش‌آموزان و اولیاء مدارک فیزیکی برای دریافت خسارت درمانی بازنشستگان لازم نیست افزایش خطر عفونت‌های چشمی و آسیب به قرنیه در پی مالش چشم‌ها استرس چطور به دندان‌هایتان آسیب می‌زند؟ بحران آب ایران از نگاه هوش مصنوعی | کشاورزی در خطر، شهر‌ها در تنش بهره‌برداری از حدود ۴۷ هزار کلاس درس تا پایان سال ۱۴۰۴ کاهش دید و حساسیت شدید به نور، از علائم شایع آب مروارید است ثبت ۲ خانه تاریخی یزد در فهرست آثار ملی سلامت فرآورده‌های غذایی چگونه کنترل می‌شود؟ امتحانات نهایی در شرایط سالم برگزار شدند | شرکت یک میلیون و ۵۰۰ دانش‌آموز در امتحانات کشوری برخی عوامل داخلی مرتبط با حمله به زندان اوین شناسایی شدند ۴۳۵ نوزاد زیر پوشش خدمات بانک شیر بیمارستان‌ ام‌البنین(س) مشهد قرار گرفتند ثبت جهانی شهر یزد برای حفظ میراث تاریخی لازم است درباره باغ‌بام‌ها و روش‌های ایجاد آن در ساختمان‌ها | آسمان سبز رهاسازی بیش از ۵۰ پرنده شکاری در زیستگاه‌های طبیعی شهرری
سرخط خبرها

«سل» کشنده‌ترین بیماری عفونی جهان شد

  • کد خبر: ۲۹۷۴۶۳
  • ۰۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۷
«سل» کشنده‌ترین بیماری عفونی جهان شد
سازمان جهانی بهداشت (WHO) داده‌های هشداردهنده‌ای منتشر کرد که نشان می‌دهد سل (TB) بار دیگر به عنوان کشنده‌ترین بیماری عفونی جهان رتبه‌بندی می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، طبق آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت، در سال گذشته میلادی (۲۰۲۳) تقریباً ۸.۲ میلیون بیمار مبتلا به سل تشخیص داده شده‌اند.

در بیانیه این سازمان آمده است: این رقم نشان دهنده افزایش قابل توجه از ۷.۵ میلیون مورد گزارش شده در سال ۲۰۲۲ میلادی است که سل را دوباره به عنوان عامل اصلی بیماری‌های عفونی کشنده در سال ۲۰۲۳ مطرح می‌کند و با این آمار از کووید۱۹ پیشی می‌گیرد.

در همین حال «تدروس آدهانوم قبریسوس»، دبیر کل سازمان جهانی بهداشت، نسبت به تداوم تلفات این بیماری ابراز نگرانی کرد.

او گفت: این واقعیت که سل هنوز هم تعداد زیادی از مردم را می‌کشد و بیمار می‌کند، در حالی که ابزار‌هایی برای پیشگیری، تشخیص و درمان آن در اختیار داریم، ناراحت کننده است.

او از کشور‌ها خواست به تعهدات خود برای مبارزه موثر با سل عمل کنند.

این گزارش نابرابری‌های نگران‌کننده را نشان می‌دهد، به‌طوری‌که ۳۰ کشور - عمدتاً هند، اندونزی، چین، فیلیپین و پاکستان - ۵۶ درصد از بار جهانی سل را به دوش می‌کشند.

این گزارش همچنین بر تأمین بودجه بحران برای پیشگیری، تشخیص و درمان سل به ویژه در کشور‌های با درآمد کم و متوسط ​​ (LMICs) که ۹۸ درصد بار جهانی سل را متحمل می‌شوند، تأکید کرد.

«ترزا کاساوا»، مدیر برنامه جهانی سل در سازمان جهانی بهداشت نیز با اشاره به اینکه تنها ۲۶ درصد از هدف ۲۲ میلیارد دلاری سالانه جهانی سل در سال ۲۰۲۳ محقق شد، گفت: ما با چالش‌های بزرگی روبرو هستیم: کمبود بودجه، هزینه‌های فاجعه‌بار برای خانواده‌های آسیب دیده و سل مقاوم به دارو.

سل یک بیماری عفونی شایع و در بسیاری از موارد مرگبار است. این بیماری توسط گونه‌های مختلف مایکوباکتریا و به طور معمول «مایکوباکتریوم توبرکلوزیس» ایجاد می‌شود.

علائم کلاسیک عفونت سل فعال عبارت از سرفه مزمن با خلط آغشته به خون، تب، تعریق شبانه و کاهش وزن هستند.

سل به‌طور معمول به شُش‌ها حمله می‌کند، اما بر قسمت‌های دیگر بدن نیز می‌تواند تأثیرگذار باشد. افرادی که عفونت سلی فعال دارند، سرفه، عطسه یا بزاق خود را از طریق هوا منتقل می‌کنند و سل از طریق هوا پخش می‌شود. اغلب عفونت‌ها بدون علامت و پنهان هستند، اما معمولاً از هر ۱۰ عفونت نهفته یک عفونت در نهایت پیشرفت کرده و به بیماری فعال تبدیل می‌شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->