انفجار کانکس در یک مرکز نظامی سپاه در تهران| یک نفر شهید و ۱۰ نفر مصدوم شدند دستگیری ۴ متهم به کلاهبرداری‌های سایبری با ۵۲ شاکی در مشهد (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) میان‌وعده‌ای که ابتلا به سرطان روده را کاهش می‌دهد بیش از یک کیلوگرم طلای قاچاق در مرز تایباد خراسان رضوی کشف شد مواد ارزیابی و تاریخ آزمون جامع دانشجویان دکتری ۱۴۰۴ اعلام شد فروش دارو‌های سرطانی کمیاب و فاسد با بسته‌بندی جدید در بازار آزاد ۵ ماده غذایی مفید برای افزایش قد امضای تفاهم‌نامه بین وزارتخانه‌های بهداشت و فرهنگ‌وارشاداسلامی درراستای کاهش تصادفات جاده‌ای برای پیشگیری از زوال عقل، از بطری، آب ننوشید رشد ۲ درصدی آمار اهدای خون در ۱۱ ماه سال ۱۴۰۳ کشف کارگاه تولید دارو‌های تقلبی در جنوب تهران (۱۶ اسفند ۱۴۰۳)  خطر زایمان زودرس مادران باردار با بیماری‌های دهان و دندان صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش باران (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) رمزگشایی ۲ سرقت میلیاردی منزل در مشهد (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) برگزاری نشست کارگروه پیشگیری از مخاطرات چهارشنبه‌‌سوری تحویل سال ۱۴۰۴ چه ساعتی است؟ بازسازی صحنه قتلی که سال گذشته اتفاق افتاده بود | اعترافات «حسین قلعه» در «قلعه جغری» پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۶ اسفند ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش دما طی دو روز آینده هر ۴۳ ثانیه، یک فرد در جهان خودکشی می‌کند زوج‌های نابارور چه خدماتی از تأمین اجتماعی دریافت می‌کنند؟ تأکید شینا انصاری بر لزوم حمایت حقوقی از محیط‌بانان افزایش ساعت کاری مراکز تعویض پلاک در آستانه نوروز ۱۴۰۴ آخرین وضعیت جوی و ترافیکی جاده‌های کشور (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) اعتراف به قتل زن صاحبخانه با وسوسه سرقت طلا بارش برف و باران طی امروز و فردا در ۱۵ استان (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) رئیس سازمان بهزیستی خبر داد: نیمی از کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ سپرده شدند کشف جسد جوان ۳۰ ساله سبزواری از استخر پرورش ماهی + فیلم(۱۵ اسفند ۱۴۰۳) صرفه‌جویی ۷۵۰ میلیارد تومانی، با اصلاح سیستم روشنایی معابر سطح شهر مشهد اجرای پروژه نوسازی روشنایی شهر مشهد نویدبخش صرفه‌جویی انرژی است
سرخط خبرها

هم‌افزایی برای سامان‌دهی اتباع خارجی در خراسان رضوی

  • کد خبر: ۲۹۷۴۶۶
  • ۰۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۸
  • ۱
هم‌افزایی برای سامان‌دهی اتباع خارجی در خراسان رضوی
بر طبق مصوبه جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم خراسان رضوی، قرار است ظرف ۲ ماه آینده طرحی برای هم‌افزایی در حوزه اتباع تهیه شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «یکی از مشکلات جامعه ما در حوزه اتباع، نبود سیاست هدفمند در رابطه با مهاجرپذیری است که این فقدان سیاست، ما را در موضع انفعال قرار داده است.» این بخشی از صحبت حامد بخشی، عضو هیئت علمی گروه جامعه‌شناسی پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی خراسان‌رضوی، در خصوص اتباع است؛ موضوعی که خیلی وقت است سامان‌دهی آن مورد توجه کشور و به‌تبع آن خراسان رضوی قرار گرفته است. طبق گفته معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی و براساس آخرین آمار، حدود ۸۰۰ هزار نفر اتباع در استان داریم.

شهریور ماه امسال بود که محمدصالح جوکار، رئیس کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی مجلس، با تشریح طرح مربوط به سامان‌دهی اتباع خارجی در کشور، بیان کرد: «طبق این طرح باید ضمن شناسایی اتباع خارجی در کشور، جلو ورود اتباع خارجی بدون مجوز را گرفت.» ضمن اینکه مهر ماه امسال نیز خبری به نقل از سردار قاسم رضایی، جانشین فرمانده کل انتظامی فراجا، منتشر شد مبنی بر اینکه «تعدادی از اتباع کشور افغانستان برای ادامه زندگی به کشور ما مهاجرت کرد‌ه‌اند که بخشی از آنها به صورت کاملا قانونی وارد کشور شده‌اند، اما تعدادی غیرقانونی وارد کشور شده و در حال کار و زندگی هستند که اقدامات آنها جرم است.»

ضرورت سامان‌دهی اتباع و در صورت نیاز برخورد

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگار روزنامه شهرآرا، دستگاه‌های مختلفی از جمله امور اتباع خراسان رضوی، اماکن نیروی انتظامی، نمایندگی وزارت امور خارجه در استان و ... را در حوزه سامان‌دهی اتباع خارجی وظیفه‌مند دانست و افزود: هرکدام از این دستگاه‌ها وظایف ذاتی خود را انجام می‌دهند، اما وضعیت فعلی اجتماعی در کشور و استان به این سمت رفته است که باید این افراد سامان‌دهی شوند و حتی در جایی که نیاز است، برخورد‌های لازم نیز صورت بگیرد.
حسین شفیعی اظهار کرد: در زمینه سامان‌دهی اتباع در سطح کلان موضوع اصلاح قوانین، انسداد مرز، سازمان مهاجرت و... مطرح است. البته طرح هجرت را نیز نیروی انتظامی اجرا می‌کند.

تهیه طرح برای هماهنگی و هم‌افزایی دستگاه‌ها

او ادامه داد: در حوزه معاونت اجتماعی دادگستری استان به این نتیجه رسیدیم، با وجود اینکه همه دستگاه‌ها کار خود را انجام می‌دهند، نیاز به هم‌افزایی داریم بنابراین مصوبه جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم استان، این شد که دستگاه‌ها یک نماینده به ما معرفی کنند تا ظرف یکی‌دو ماه آینده طرحی برای این موضوع هماهنگی و هم‌افزایی درخصوص اتباع تهیه کنیم. البته پیش‌نویس اولیه این طرح طی روز‌های آتی آماده خواهد شد.

شفیعی با اشاره به اینکه قرار است در این طرح مشخص شود، چه اقداماتی باید برای اتباعی که چه مجاز و چه غیرمجاز وارد کشورمان می‌شوند، انجام شود، گفت: بر طبق آماری که داریم، تعداد زیادی از کودکان کار، اتباع بیگانه هستند که این موضوع به اسم نظام جمهوری اسلامی تمام می‌شود و مشکلات سیاسی، امنیتی و اقتصادی در این زمینه ایجاد می‌کند.
او ادامه داد:، اما در کنار آن باید حسن هم‌جواری و مهمان‌پذیری رعایت شود و این امر منافاتی به ضابطه‌مندکردن و اصولی‌شدن موضوعات ندارد و حتما اتباع بیگانه نیز این موضوع را می‌پذیرند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان بیان کرد: در این طرح، وظیفه هر سازمانی مشخص می‌شود و بخشی باعنوان ارزیابی نیز داریم. در حال حاضر دستگاه‌ها یک‌سری انتقاداتی داشته‌اند که باید لحاظ شود. این طرح برای ورود اتباعی که در استان ساکن هستند، چه به صورت مجاز و چه غیرمجاز برنامه دارد.
شفیعی اظهار کرد: مطالعات طرح هم انجام شده، اما می‌خواهیم کنار هم آن را انجام دهیم. دست‌کم حدود سی‌دستگاه در جلسه حضور داشتند، اما عملا کار را با حدود شش دستگاه پیش می‌بریم.

طرح موضوع در شورای تأمین استان

او با بیان اینکه قرار شده است که اگر این کمیته نیاز دید، این طرح حتی در شورای تأمین استان نیز مصوب شود، اظهار کرد: با وجود اینکه اختلاف محاسباتی در زمینه آمار اتباع، حتی آنهایی که به صورت مجاز در استان هستند، وجود دارد. اما براساس آخرین آمار حدود ۸۰۰ هزار نفر اتباع در خراسان رضوی داریم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
وحيد عطايي
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۵
0
0
سلام فرزندی که ایران بدنیا آمده و ایران بزرگ شده باشد مادرش ایرانی پدر افغانی بوده و حالا چند ساله که فوت شده مشهد تشکیل پرونده داده چرا اداره اتباع خارجی چهار چشمه مشهد پرونده ما بررسی نمی‌کنند که آیا امسال تابعیت ایرانی برای این فرزندان صادر میشود لطفاً خواهش میکنم جواب بدین پیگیری کنید
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->