آغاز فاز صفر اجرای برنامه پزشکی خانواده در ۴ شهرستان | هدف‌گذاری پوشش یکپارچه شهر و روستا واکسیناسیون ۶۰ هزار قلاده سگ صاحبدار علیه هاری در خراسان رضوی صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی کاهش ۱۰ درجه‌ای دما (۷ آبان ۱۴۰۴) ایران در آستانه سالمندی جمعیت و چالش بزرگ نظام بیمه‌ای صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی در روز‌های آینده (۷ آبان ۱۴۰۴) چرا فشار خون در فصل سرد بالا می‌رود؟ ادعای معاون وزیر آموزش و پرورش: اجباری‌شدن پیش‌دبستانی، آمار تکرار پایه را کاهش می‌دهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۷ آبان ۱۴۰۴) | احتمال رگبار‌های پراکنده باران در برخی نقاط استان، از فردا معاون وزیر آموزش و پرورش خبر داد: افزایش شمار هنرستان‌های دخترانه عشایر | دوره‌های تربیت معلم همچنان ادامه دارد تکالیف وزارت علوم در حوزه حمایت از هوش مصنوعی مشخص شد نتایج متقاضیان رشته‌های بورسیه نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد (۷ آبان ۱۴۰۴) نقش والدین در استفاده صحیح فرزندان از گوشی‌های همراه چیست؟ | نشانه‌های اعتیاد به اینترنت در نوجوانان + راهکار‌ها ۸۳۰ تن انواع فرآورده خام دامی غیربهداشتی در خراسان رضوی توقیف شد (۷ آبان ۱۴۰۴) هشدار درباره تخلفات مالی در بیمارستان‌ها | پورسانت‌گیری و درآمدهای صوری در مراکز درمانی باید متوقف شود مأموریت موفق اورژانس ۱۱۵ فریمان در تسهیل زایمان مادر باردار داخل آمبولانس (۷ آبان ۱۴۰۴) چطور یک آلرژی خطرناک در کودکان را کاهش دهیم؟ دارو‌های امپرازول و پنتوپرازول را خودسرانه مصرف نکنید کشف ۱۲ تن برنج ایرانی احتکارشده در یکی از شهرستان‌های خراسان رضوی (۷ آبان ۱۴۰۴) خودمراقبتی، کلید سالمندی سالم و پویاست معاون پلیس آگاهی فراجا: از اردیبهشت تاکنون، بیش از ۶ هزار و ۳۰۰ حساب بانکی کلاهبرداران مسدود شده است (۷ آبان ۱۴۰۴) درخواست وزیر آموزش و پرورش از اعضای مجلس برای رفع مشکلات تبدیل وضعیت معلمان جریمه ۵۹۰ میلیارد ریالی یک شرکت تجاری در مشهد + جزئیات سارق، موبایل دزدی را به کلانتری خواجه ربیع مشهد فرستاد! معاون وزیر آموزش و پرورش هشدار داد: برخورد جدی با هرگونه هنجارشکنی در مدارس غیردولتی اجرای طرح هوشمندسازی بیمارستان‌های کشور از مشهد | اسناد کاغذی بیمه سلامت حذف می‌شود ۴ ماسک خانگی برای درمان خشکی پوست در پاییز افزودن سبزیجات و کنجد به نان ممنوع شد خطرناک‌ترین روش نگهداری سیر که می‌تواند مرگبار باشد! ایران، رکورددار تجویز و مصرف دارو در دنیا | عوارض مصرف بی‌رویه دارو
سرخط خبرها

۱۳ درصد بزرگ‌سالان غربالگری‌شده مبتلا به دیابت هستند

  • کد خبر: ۲۹۸۲۹۴
  • ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۴
۱۳ درصد بزرگ‌سالان غربالگری‌شده مبتلا به دیابت هستند
رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: طبق آخرین آمار‌های ثبت‌شده، ۱۳ درصد بزرگ‌سالان غربالگری‌شده مبتلا به دیابت هستند. این بیماری‌ زمینه‌ساز ایجاد بسیاری از بیماری‌هاست.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر بابک اقبالی اظهار کرد: در حوزه پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر غربالگری‌ها و خطرسنجی حوادث قلبی و عروقی به‌صورت رایگان با انجام شرح حال و آزمایش‌های قند خون و چربی خون انجام می‌شود و در صورت تشخیص دیابت، قند خون و چربی خون و میزان خطر و احتساب بیماری سنجیده می‌شود و متناسب با وضعیت فرد اقدامات دارویی و درمانی موردنیاز جهت کنترل و درمان بیماری و پیشگیری از تشدید وضعیت بیماری صورت می‌پذیرد.

وی تصریح کرد: طبق آخرین آمار‌های ثبت شده ۱۳ درصد بزرگسالان غربالگری شده مبتلا به دیابت هستند و ۳۰ درصد دیگر این گروه سنی هم فشار خون بالا دارند؛ همچنین در ۳ موضوع سرطان‌های پستان، روده بزرگ و دهانه رحم هم غربالگری و ارزیابی لازم صورت می‌پذیرد و موارد به سطح ارجاع می‌شوند.

رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سن ابتلا به سکته‌های قلبی و مغزی در کشور بین ۲۰ تا ۳۰ سال کاهش یافته که این موضوع یک زنگ خطر جدی است، خاطرنشان کرد: ما در در برنامه‌های پیشگیرانه بر تحرک بدنی روزانه ۳۰ دقیقه و حداقل ۵ نوبت در هفته و معادل ۱۵۰ دقیقه، ۷ هزار قدم پیاده‌روی روزانه و با محاسبه گام شمار در گوشی‌ها تأکید داریم، در هر حال عدد ۳ هزار قدم به‌طور متوسط روز است که این میزان باید به ۷ هزار گام برسد.

دکتر اقبالی اضافه کرد: همچنین در موضوع تغذیه هم باید میزان کربوهیدرات‌ها کم شود و در عوض بر میزان انواع حبوبات مصرفی افزوده شود و در سوی مقابل نیز کاهش میزان نمک و روغن و حذف الکل و انواع دخانیات به‌خصوص سیگار و قلیان مورد تأکید است.

وی تأکید کرد: سن آغاز دخانیات در کشور کاهش یافته و امروزه نه تنها آقایان، بلکه بانوان هم به این سمت آمده‌اند که بسیار خطرناک است و در همین خصوص باید اشاره کنیم که مصرف دخانیات در ابتلای به سکته‌های قلبی و مغزی و انواع سرطان‌ها از جمله ریه و نیز دیگر بیماری‌های تنفسی نقش دارد.

رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: یکی از باور‌های غلط در جامعه این است که مصرف قلیان خطری ندارد و یا اینکه کم خطر است و در پاسخ می‌گوییم که این تعاریف کاملاً غلط و نادرست هستند و اینکه هر نوبت استفاده از قلیان با کشیدن چندین نخ سیگار برابری می‌کند.

دکتر اقبالی افزود: یکی دیگر از مشکلات رایج در حوزه بیماری‌های غیرواگیر موضوع اضافه وزن بوده که مشکلاتی همچون دیابت، تنگی نفس و بیماری‌های قلبی و عروقی را به همراه دارد.

وی در پایان گفت: در میان مبتلایان به بیماری‌های غیرواگیر بیشترین میزان مبتلا‌ها مربوط به فشار خون، دیابت و سرطان بوده و در همین خصوص معتقدیم که مهمترین عامل در پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر تغذیه سالم، فعالیت بدنی مناسب و دوری از الکل و انواع دخانیات بوده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->