ماجرای درگذشت متخصص طب اورژانس در مشهد چه بود؟ اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی برخی دارو‌های دیابت می‌توانند آسم را مهار کنند افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در سال ۱۴۰۳ سرقت ضبط خودرو جنایت آفرید| دستگیری قاتل فراری پس از سه سال
سرخط خبرها

ایران در حوزه پیشرفت تجهیزات رادیولوژی، همگام با سایر کشور‌های دنیا پیش می‌رود

  • کد خبر: ۲۹۸۶۴۵
  • ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۱
ایران در حوزه پیشرفت تجهیزات رادیولوژی، همگام با سایر کشور‌های دنیا پیش می‌رود
عضو هیئت‌علمی گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کشور ما در حوزه پیشرفت تجهیزات رادیولوژی همگام با سایر کشور‌های دنیا پیش می‌رود. امروزه با ورود هوش مصنوعی به علم پزشکی و رشته رادیولوژی، زمان برای تشخیص بیماری‌ها در حال کاهش است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سیروس نکوئی به مناسبت ۱۷ نوامبر و روز جهانی رادیولوژی اظهار کرد: امروزه رادیولوژی محدود به اشعه ایکس نبوده و روش‌های جدیدی برای تصویربرداری از بدن انسان به وجود آمده که از جمله این روش‌ها می‌توان به سی‌تی‌اسکن، سونوگرافی، ام‌آرآی و سایر روش‌ها اشاره کرد.

وی با بیان اینکه پزشکی بدون رادیولوژی معنایی ندارد و تقریبا برای هر بیماری نیاز به تصویربرداری از درون بدن و ارگان‌های داخل بدن بیمار وجود دارد افزود: این موضوع باعث شده که بیماری‌ها در مراحل اولیه تشخیص داده شوند و بعد از تشخیص نیز طی فرآیند درمان بتوانیم پاسخ به درمان بیماران را بررسی کنیم و از اثرات آن درمان اطلاع پیدا کنیم.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره اهمیت رشته رادیولوژی نیز بیان داشت: رشته رادیولوژی یکی از رشته‌های خیلی مهم در علم پزشکی است و همان طور که رشته بیهوشی در جراحی اهمیت دارد و یک جراح نمی‌تواند بدون بیهوشی اقدامی را در اتاق عمل انجام دهد، رادیولوژی نیز در بیشتر اقدامات تشخیص و درمانی رکن اساسی به شمار می‌رود.

متخصص رادیولوژی دانشگاه همچنین گفت: روش‌های تصویربرداری علاوه بر تشخیص، کاربرد‌های فراوانی در حوزه درمان بیماری‌ها دارند و به عنوان مثال چنانچه در قسمتی از بدن آبسه‌ای تشکیل شده باشد، می‌توانیم با کمک تصویربرداری سوزنی به سمت داخل آبسه هدایت کنیم، اقدام به تخلیه آن کرده و بیمار ضرورت انجام عمل جراحی نخواهد داشت.

وی با اظهار خرسندی از وجود تجهیزات به روز در بیمارستان قائم (عج) گفت: به لطف خدا در کشور، تجهیزات رادیولوژی نسبتا به روز وجود دارد و ما نیز تقریبا هم گام با پیشرفت‌های جهانی، از لحاظ تجهیزات دستگاه‌های سی‌تی‌اسکن، ام‌آرآی، آنژیوگرافی پیش می‌رویم. همچنین دستگاه‌های رادیولوژی تولید داخل کشور که سالهاست است به همت متخصصین ما در دسترس کادر درمان قرار گرفته است، خوشبختانه از کیفیت خوبی برخوردار است و برای ساخت دستگاه سی‌تی‌اسکن و سونوگرافی تولید داخل نیز اقداماتی انجام و پیشرفته‌های خوبی در این زمینه به دست آمده است.

دکتر نکوئی در ادامه افزود: برای استفاده از این دستگاه‌های پیشرفته نیاز به متخصصین و نیرو‌های باتجربه‌ای است که بتوانند از دستگاه‌ها به درستی استفاده کنند. این نیرو‌های انسانی شامل تکنولوژیست‌های رادیولوژی هستند که با دستگاه کار می‌کنند، پارامتر‌های دستگاه را تنظیم می‌کنند و بیمار را در حالت‌های مختلف و مناسب قرار می‌دهند که تصاویر با کیفیت تهیه شود، مرحله بعد، تفسیر تصاویر است که مربوط به پزشکان متخصص رادیولوژی می‌باشد که بیماری را تشخیص دهند.

وی خاطرنشان کرد: به لطف خداوند، دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور و بخصوص مشهد برای تربیت نیروی متخصص رادیولوژیست با تجربه تلاش زیادی کرده است و درحال حاضر، تمام متخصصان رادیولوژی، تقریبا تمام حیطه‌های تشخیصی در این حوزه را به صورت تخصصی و فوق تخصصی انجام می‌دهند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تکنولوژی جدید هوش مصنوعی گفت: در حوزه هوش مصنوعی که امروزه در همه زمینه‌ها کاربرد دارد و در حیطه رادیولوژی نیز در حال ورود است، پیشرفت‌های جدیدی به وجود آمده و می‌تواند کمک زیادی در امر تشخیص داشته باشد، هوش مصنوعی در حوزه رادیولوژی به عنوان یک ابزار تشخیصی است، که باعث می‌شود در کمترین زمان ممکن بیماری تشخیص داده شود.

وی در عین حال گفت: هوش مصنوعی به تنهایی نمی‌تواند بیماری را تشخیص دهد یعنی چنانچه تصاویر ام‌آرآی یا سی‌تی‌اسکن را به هوش مصنوعی ارائه کنیم، به عنوان یک ابزار قدرتمند که اختیار ما است به تشخیص نواحی غیر طبیعی در تصاویر کمک می‌کند و نقاط مشکوک به بیماری را مشخص می‌کند، اما نمی‌تواند به صورت خودکار بیماری را تشخیص دهد و در نهایت نظریه رادیولوژیست ملاک کار خواهد بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->