مسمومیت ۳ معلم ایلامی در پی شیطنت دانش‌آموزان دختر (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه زمانی ثبت‌نام ۵ آزمون مهم ۱۴۰۵ نبود مهد کودک در ادارات | چالش‌ مادران شاغل چگونه مرتفع می‌شود؟ چرا برخی افراد تمایل به خوردن برخی مواد مثل گچ و صابون دارند؟ مصرف ماهی، موجب کاهش التهابات در بدن کودک می‌شود متجاوز سریالی کودکان در تهران دستگیر شد (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) تعداد پشت‌نوبتی‌های پذیرش در مراکز شبانه‌روزی اعصاب و روان خراسان رضوی به ۲۰۰ نفر رسید سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: ضرورت اتخاذ تصمیم منطقی توسط حاکمیت برای آزمون سراسری بیش از ۹۰ زن مسن در تله مکارترین سارق ایران افتادند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | افزایش ۴ درجه‌ای دما در مشهد جزئیات جدید درباره ترمیم نمرات در کنکور ۱۴۰۴ ویروس فلج کننده‌ای که در ۹۰ درصد مبتلایان هیچ علامتی ندارد برنامه امتحانات نهایی ۱۴۰۴ دانش‌آموزان پایه یازدهم و دوازدهم اعلام شد جایزه‌ای برای تشویق خانواده‌ها به فرزندآوری جزئیات اعزام و بازگشت زائران خانه خدا از مشهد | بیش از ۱۰ هزار زائر خراسانی راهی سرزمین وحی می‌شوند تشنگی بیش‌ازحد نشانه چیست؟ این دمنوش سرشار از ویتامین C است و کلیه‌ها را تقویت می‌کند چرا زنان باردار کمتر به کووید مبتلا می‌شوند؟ با مصرف این روغن‌ها پیر نمی‌شوید تداوم روند افزایش نسبی دما در کشور تا پایان هفته (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) شاخص ایران در مرگ و میر مادران از میانگین جهانی بهتر است بازدید استاندار خراسان رضوی از بیمارستان درحال‌ساخت زندگی قرارداد بیمه تکمیلی ۱۴۰۴ بازنشستگان کشوری منعقد شد حقوق فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان صندوق فولاد با اعمال افزایش سالانه و متناسب‌سازی واریز شد
سرخط خبرها

کم‌آبی در مشهد از پاییز آغاز شد! | زنگ خطر کم‌آبی خراسان رضوی به صدا درآمده است

  • کد خبر: ۲۹۹۸۲۴
  • ۲۳ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۷
کم‌آبی در مشهد از پاییز آغاز شد! | زنگ خطر کم‌آبی خراسان رضوی به صدا درآمده است
در حالی که حدود ۷ ماه تا آغاز فصل گرما مانده، زنگ خطر کم‌آبی خراسان رضوی از حالا به صدا درآمده است.
محمد کاملان
خبرنگار محمد کاملان

به گزارش شهرآرانیوز؛ پاییز امسال همان‌طور که قبلا هم پیش‌بینی شده بود، کاملا دارد کم‌بارش پیش می‌رود و در حالی که بیش از پنجاه روز از پاییز گذشته است، در کل کشور فقط کمی بیشتر از ۱۹ میلی‌متر باران باریده و در خراسان رضوی هم این عدد حدود ۱۷ میلی‌متر بوده است و دو سد مهم دوستی و طرق درحال حاضر روی هم فقط ۲۳ درصد آب دارند و به نظر می‌رسد در حالی که حدود شش تا هفت ماه تا آغاز فصل گرما مانده، زنگ خطر کم‌آبی از حالا به صدا درآمده است.

بارش؛ کمتر از نرمال، کمی بیشتر از سال گذشته

براساس آمار‌های اداره‌کل هواشناسی خراسان رضوی از ابتدای مهرماه که سال زراعی جدید آغاز شده است تا امروز در مشهد چیزی در حدود ۲۷ میلی‌متر باران باریده که همه این بارش‌ها در آبان‌ماه بوده است و مشهد، مهرماه کاملا خشکی را پشت سر گذاشته است.

با اینکه میزان بارش باران در این دو ماه چندان زیاد نبوده و با میزان نرمال فرسنگ‌ها فاصله دارد، در مقایسه با سال گذشته و در همین بازه زمانی، شاهد افزایش یازده میلی‌متری بارش‌ها بوده‌ایم. اوضاع بارش باران در استان تقریبا شبیه مشهد است و خراسان رضوی با حدود هفده و نیم میلی‌متر بارندگی از ابتدای سال آبی، جزو استان‌های کم‌بارش در پاییز به حساب می‌آید، هرچند ۱۲۴ درصد بیشتر از میانگین درازمدت ۵۵ ساله و ۱۰ میلی‌متر بیش از سال گذشته بارش ثبت شده است.

بارش‌های کم پاییز امسال، ذخیره آب در پشت سد‌ها را هم تحت‌تأثیر قرار داده و آن‌طور که شرکت مدیریت منابع آب ایران اعلام کرده است، از ابتدای مهرماه که همه انتظار داشتند ورودی آب سد‌ها افزایش پیدا کند، ورود آب به سد‌ها نسبت به سال گذشته ۵ درصد کاهش داشته است و همه سد‌های کشور درمجموع فقط ۴۴ درصد پر هستند!

اوضاع سد دوستی و طرق مساعد نیست

اوضاع در دو سد مهم استان، یعنی دوستی و طرق، چندان مساعد نیست و با وجود اینکه کمی بیشتر از سال گذشته آب در پشت این سدهاست، ولی روی هم فقط ۲۳ درصد پر هستند. طبق آخرین آماری که از وضعیت سد‌های کشور منتشر شده است، از یک‌میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعب ظرفیت سد دوستی فقط ۱۶۳ میلیون مترمکعب آن پر است که البته همه این ذخیره متعلق به ایران و خراسان رضوی نیست و بخشی از آن را ترکمنستان برداشت می‌کند. در مخزن سد طرق هم که گنجایش آن ۱۳ میلیون مترمکعب است، فقط ۳ میلیون مترمکعب آب ذخیره موجود است که نشان می‌دهد فقط ۱۰ درصد از این سد پر است که بعید است بشود از آن استفاده کرد.

وقتی باید دست به دامن منابع زیرزمینی شویم

وضعیت ذخیره آب در چهار سد تأمین‌کننده آب‌شرب مشهد هم چنگی به دل نمی‌زند و آماری که شرکت آب‌منطقه‌ای منتشر کرده است، نشان می‌دهد که از ابتدای سال آبی فقط یک و یک‌دهم میلیون متر مکعب آب وارد این سد‌ها شده است و در حال حاضر چهار سد دوستی، ارداک، طرق و کارده درمجموع و روی هم فقط ۱۷۹ میلیون مترمکعب آب دارند که معادل ۱۴ درصد از ظرفیت آنهاست.

همین کاهش ورودی آب به این چهار سد در چند سال اخیر و از مدار خارج‌شدن آنها موجب شده تا امروز برای تأمین آب شهر مشهد از منابع تجدیدپذیر بیش از ۱۳۰ درصد برداشت آب انجام شود که ثمره این برداشت‌ها فرونشست ۲۲ سانتی زمین در مشهد و دشت این شهر است.

پاییز دارد گرم می‌شود

«دمای هوا در پاییز امسال در کل کشور بیشتر از نرمال خواهد بود.» این جمله ترجیع‌بند صحبت‌های یکی دو ماه قبل همه کارشناس‌های حوزه هواشناسی بود و این افزایش دما به‌عنوان یکی از متهمان کم‌بارشی پاییز معرفی می‌شد. اتفاقی که آمار‌های اداره‌کل هواشناسی خراسان رضوی آن را برای مشهد و استان تأیید می‌کند و دمای هوا در مشهد از ابتدای مهر تا ۲۰ آبان ماه نزدیک به ۱۷ درجه بوده است که حدود ۲ درجه بیشتر از دوره بلندمدت آماری است و در استان هم درحالی میانگین دمای هوا در این بازه زمانی ۱۸ درجه بوده که در دوره بلندمدت این عدد ۱۶ درجه ثبت شده است و باز هم شاهد افزایش ۲ درجه‌ای هوا در پاییز هستیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->