برگزیدگان شعر فارسی و عربی کنگره «نبی رحمت» اعلام شدند هالیوود در برابر قدرت پول | «احمق‌های به دردبخور» با مریل استریپ کلید می‌خورد «رامسس دوم» با فروش ۸ میلیاردی صدرنشین جدول تئاتر شد سینمای مقاومت در قاب افق | مرور آثار شاخص دهه‌های انقلاب و دفاع مقدس «الیور توئیست» ۷۹ هزار نفری شد «زنگ امید» مستندی برای نوجوانان، از زبان نوجوانان + زمان پخش وقتی نور هنر به گلستان ادبیات می‌تابد | روایتی از «هرمز وحید» که کتاب‌های خواندنی را تماشایی کرد ماجرای هزینه ۱۵ میلیاردی هر قسمت «کارناوال» و تهیه ۴۲ هزار پرس غذا برای میهمانان + فیلم فصل سوم «کارآگاه علوی» وارد مرحله تولید شد رقابت ۵ فیلم ایرانی در جشنواره هند احتمال اکران «نیم شب» مهدویان در جشنواره فیلم شهر علت غیبت «مهران احمدی» در سریال پایتخت چه بود؟ اولین تصویر از بازیگر نقش اصلی سریال «شش‌ماهه» مهران مدیری | ماجرای «بدهی دورهمی» صحت دارد؟ + عکس موسیقی‌دان ایرانی در میان نامزدهای گِرَمی نگاهی گذرا به کارنامه هنری زنده‌یاد «مسعود رشیدی» به بهانه درگذشتش معرفی هیئت انتخاب بخش نمایشنامه‌نویسی جشنواره تئاتر فجر ادامه فیلمبرداری سریال «دو نیمه ماه» در دانشگاه تربیت مدرس
سرخط خبرها

نویسنده‌ بریتانیایی برنده «بوکر» ۲۰۲۴ شد

  • کد خبر: ۲۹۹۸۶۵
  • ۲۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۸
نویسنده‌ بریتانیایی برنده «بوکر» ۲۰۲۴  شد
«سامانتا هاروی»نویسنده بریتانیایی، جایزه ادبی «بوکر» ۲۰۲۴ را از آن خود کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، رمان «مدار» نوشته «سامانتا هاروی»، تنها نویسنده‌ بریتانیایی که به فهرست نامزدهای نهایی جایزه بوکر ۲۰۲۴ راه یافته بود، به عنوان اثر برگزیده معتبرترین جایزه ادبیات داستانی بریتانیا انتخاب شد.

«گاردین» نوشت، رمان «مدار»‌ که روایتی از داستان ۶ فضانورد در ایستگاه فضایی بین‌الملل است، پس از بررسی فهرست نامزدهای نهایی امسال که از ۶ رمان تشکیل شده بود، به عنوان برنده نهایی معرفی شد.

«پرسیوال اورت» نویسنده آمریکایی برای نگارش رمان «جیمز» که نوعی بازنویسی از «ماجراهای هاکلبری فین» است، «ریچل کوشنر» برای نگارش رمان «دریاچه آفرینش»، «ییل ون در وودن»‌ که نخستین نویسنده‌ هلندی محسوب می‌شود که تاکنون به فهرست نامزدهای نهایی «بوکر» راه یافته است با رمان «امانت‌داری»، «آن مایکلز» به عنوان رمان‌نویس و شاعر کانادایی برای نگارش سومین رمان خود «حفظ‌شده» و «شارلوت وود»‌ که نخستین نویسنده استرالیایی است که در دهه اخیر به عنوان نامزد نهایی «بوکر» انتخاب شده است نیز برای نگارش کتاب «حیاط سنگی»، برای دریافت جایزه «بوکر» با «هاروی» رقابت کردند.

این ۶ کتاب نیز از فهرست ۱۳ کتابی انتخاب شده بودند که شامل «هدشات» به قلم «ریتا بول‌بوینکل»،‌ «خانه‌های وحشی» نوشته «کالین برت»،‌ «این تاریخچه عجیب و غریب» به قلم «کلر مسود»‌، «زمین بازی» اثر «ریچارد پاورز»، «ستاره‌های سرگردان»‌ نوشته «تامی اورنج»‌ می‌شود.

کتاب «مدار» که نوامبر گذشته منتشر شد با فروش ۲۹,۰۰۰ نسخه در بریتانیا، پرفروش‌ترین کتاب فهرست نامزدهای نهایی در آستانه اعلام برنده نهایی بود.

در روزهای قبل از اعلام برنده نهایی، «هاروی»‌ به عنوان یکی از پررنگ‌ترین شانس‌های دریافت جایزه نهایی بوکر توسط کاربران سایت‌های پیش‌بینی انتخاب شده بود.

«هاروی» پیش‌تر نیز در سال ۲۰۰۹ برای نگارش نخستین رمان خود که با عنوان «سرزمین بکر»‌ منتشر شده بود، به فهرست نامزدهای اولیه «بوکر» راه یافته بود. «مدار» پس از نگارش رمان‌های «همه چیز ترانه است»، «دزد عزیز» و «باد غربی»،‌ پنجمین رمان این نویسنده محسوب می‌شود.

برنده نهایی از بین ۱۵۶ کتابی که در فاصله یکم اکتبر ۲۰۲۳ تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۴ منتشر شده بودند، انتخاب شده است.

جایزه بوکر که در سال ۱۹۶۹ تأسیس شد، یکی از مهم‌ترین جوایز ادبی جهان است که هر ساله به نویسنده رمانی که به زبان انگلیسی نوشته و در بریتانیا یا ایرلند منتشر شده باشد، اعطا می‌شود. این جایزه اغلب به عنوان سنگ بنای حرفه‌ای یک نویسنده در نظر گرفته می‌شود و به طور منظم ستاره‌های ادبی جدیدی نیز معرفی می‌کند. «برناردین اواریستو»، «داگلاس استوارت» و «مارلون جیمز» از جمله برندگان اخیر جایزه بوکر هستند.

 برنده نهایی ۵۰ هزار پوند دریافت می‌کند و به هر یک از نویسندگانی که به فهرست نامزدهای نهایی راه‌یافته‌اند نیز ۲,۵۰۰ پوند اهدا می‌شود.

«پل لینچ»‌، نویسنده ایرلندی برای نگارش پنجمین رمان خود با عنوان «آواز پیامبر» به عنوان برنده جایزه ادبی «بوکر» سال ۲۰۲۳ انتخاب شد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->