وقوع آتش سوزی در واحد ۷۵ پالایشگاه آبادان | عملیات اطفا در حال انجام است + فیلم (۲۸ تیر ۱۴۰۴) برگزاری رایگان کلاس‌های تقویتی برای دانش‌آموزان دهک‌های پایین در روستاها صدور سند تک‌برگ کاروانسرای مشهد میقان (۲۸ تیر ۱۴۰۴) آخرین اخبار از پرونده قتل «امیرمحمد خالقی» فرصت‌های اقتصادی حاصل از میوه‌های فصلی | فکر زمستون تو جیک جیک تابستون چرا نسل زِد (Z) علاقه‌ای به سلام‌کردن موقع شروع صحبت با تلفن ندارند؟ کاهش چشمگیر خطر ابتلا به آلزایمر با مصرف منظم گردو هشدار وزارت بهداشت درباره پشه آئدس دستورالعمل نظارت بهداشت محیط در محرم و صفر ۱۴۰۴ ابلاغ شد هشدار به مراکز همسریابی: در صورت ورود به حیطه صیغه‌یابی و چندهمسری، مجوزتان باطل می‌شود تاکسی حرارتی! جاعل و کلاهبردار ۱۱ هزار میلیارد ریالی به کشور برگردانده شد صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی طوفان گردوخاک (۲۸ تیر ۱۴۰۴) ۸ فوتی و ۱۵ مصدوم در واژگونی اتوبوس در محور فیروزآباد – کوار (۲۸ تیر ۱۴۰۴) وزیر علوم خبر داد: شهادت ۲۰ استاد و دانشجو در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رئیس جمعیت هلال احمر خبر داد: تهیه دستورالعمل برای مصدومان احتمالی هسته‌ای | شهادت ۱۰۶۰ غیرنظامی در جنگ ۱۲ روزه وظیفه نظارتی مدیران بر دوره‌های توانمندسازی معلمان از مهر ۱۴۰۴ تکیه دوره‌های توانمندسازی معلمان بر ۳ محور اساسی مدیرکل فرودگاه‌های استان خراسان‌رضوی خبر داد: برقراری پرواز فوق‌العاده ویژه زائران حسینی در مسیر‌های نجف و بغداد جزئیات دوره توانمندسازی معلمان اعلام شد گزینش داوطلبان دانشگاه فرهنگیان در چه مرحله‌ای است؟ (۲۸ تیر ۱۴۰۴) درخواست رئیس پلیس راهور از مردم درخصوص معرفی امدادخودرو‌های متخلف اقشار متوسط دیگر توان سفر رفتن ندارند! تأکید مشاور وزیر آموزش و پرورش بر تقویت تجهیزات آموزشی | چینش کلاس‌ها تغییر خواهد کرد وزیر آموزش و پرورش: سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ با کیفیت بالای آموزشی آغاز خواهد شد کنترل فشار خون با کدام ورزش میسر است؟ کاهش سن «سکته قلبی» در کشور حکم اعدام ۳ متجاوز به عنف در گرگان اجرا شد (۲۸ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

با تشخیص زودهنگام آلزایمر از پیشرفت بیماری جلوگیری کنیم

  • کد خبر: ۳۰۰۶۸۳
  • ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۴
با تشخیص زودهنگام آلزایمر از پیشرفت بیماری جلوگیری کنیم
دمانس قابل برگشت است در صورتی که تشخیص و درمان زودهنگام انجام شود. این اختلال می‌تواند ناشی از عواملی مانند افسردگی باشد و با اقدام بموقع، از پیشرفت مشکلات حافظه جلوگیری می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، قدم‌زنان وسط پارک راه می‌رود، چند قدم به راست و چند قدم دیگر به چپ. مسیر خانه‌اش را به یاد نمی‌آورد. نگاهی به مدرسه کنار پارک می‌اندازد و تصور می‌کند الان است که دخترش از مدرسه خارج شود، نگاهش به در مدرسه دوخته شده، اما فراموش کرده که دخترش حالا ۳۰ ساله است. در همین زمان صدای خانمی از آن طرف پارک به گوش می‌رسد که فریاد می‌زند: «بابا جان کجا رفتی، بابا جان من این جام صبر کن تا بیام».

آلزایمر حافظه نزدیک را از پدر گرفته و او را به دنیای گذشته برده است. دنیایی که در آن، هنوز دخترش کوچک است و ممکن است هر لحظه وسط کوچه بدود و با بی‌احتیاطی برای او دردسر درست کند. اما در دنیای خارج از ذهن پدر، نه خبری از از آن دختربچه مدرسه‌ای است نه خبری از آن کوچه‌های قدیمی. پیرمرد تنها نیست. بسیاری از افراد مسن به مشکل او دچار می‌شوند. آمار جهانی می‌گوید هر سه ثانیه یک نفر در جهان و هر هفت ثانیه در ایران به بیماری آلزایمر مبتلا می‌شود.

عوامل ایجاد دمانس

معصومه صالحی رئیس انجمن آلزایمر ایران در این خصوص گفت: اصولاً انواع دمانس به معنی اختلال شناخت و مشکل در حافظه می‌باشد که بر دو نوع می‌باشد: قابل برگشت و غیر قابل برگشت. دمانس قابل برگشت ممکن است بر اثر بیماری‌های زمینه‌ای مثل افسردگی، کم کاری تیروئید، مصرف دارو‌های خاص و … ایجاد شود که در صورت تشخیص و درمان زودهنگام مشکل شناخت و حافظه بهبود پیدا می‌کند.

صالحی مطرح کرد: یک مرحله‌ای وجود دارد که پیش دمانس یا ام‌سی‌آی گفته می‌شود که ممکن است از ۱۰ سال قبل برای فرد ایجاد شده باشد، اما عکس العمل‌های آن زیاد نیست و اگر زود شناخته شود در این مرحله می‌توان جلوی پیشرفت بیماری را کاهش داد و مشکلات بیماری فرد پنج سال به تعویق افتد.

یکسال تشخیص زودهنگام = پنج سال کاهش اختلالات بیماری

رئیس انجمن آلزایمر می‌گوید که بیماری آلزایمر دارای سه مرحله است. مرحله اول حافظه کوتاه مدت مختل می‌شود، فرد کار‌های روزانه را از یاد می‌برد و تمرکز او مختل شود. اگر فرد کار‌های روزانه‌اش را از یاد ببرد حتماً باید به پزشک متخصص مراجعه کند. مرحله دوم بیماری کمی پیشرفت می‌کند و اختلالات شدیدتر می‌شوند به طوری که شخص ممکن است ده الی بیست بار یک جمله را تکرار کند و متوجه آن نشود، غذا بخورد ولی به یاد نیاورد.

وی افزود: همچنین امکان گم شدن در این مرحله بسیار زیاد است، درنتیجه توانمندی فرد که در حالت عادی داشته است، کاهش پیدا می‌کند. در مرحله سوم بیماری پیشرفت کرده و فرد بیمار وابسته به تخت می‌شود. ممکن است کنترل گوارش و دستگاه ادراری خود را از دست بدهد و دچار زخم بستر شود و یا در اثر عدم همکاری عضلات حلق و مری هنگام غذا خوردن در گلوی بیمار گیر کرده و فرد دچار خفگی شود.

صالحی اذعان کرد: که به طور معمول بیماری آلزایمر به خودی خود فرد را از بین نمی‌برد، اما عواملی اعم از خفگی هنگام غذا خوردن، به دلیل عفونت ممکن است فرد از بین برود.
مشکلات برای فردی که از بیمار پرستاری می‌کند

صالحی ادامه داد: در بیماری آلزایمر بویژه در اثر پیشرفت بیماری و مرحله دوم به بعد فرد مبتلا به جای مراقبت ۲۴ ساعته به ۳۶ ساعت مراقبت نیاز دارد.

رئیس انجمن آلزایمر گفت: فردی که از بیمار مراقبت می‌کند ممکن است خود با مشکلات مختلف اعم از افسردگی، مشکلات جسمی و مشکلات روحی دچار شود؛ حتی ممکن است به موجب این بیماری طلاق و ترک تحصیل در خانواده اتفاق بیافتد

منبع: خبرگزاری فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->