صدور کیفرخواست قاتل متخصص قلب در یاسوج تک فرزندی و یک دنیا مشکلات! علت ایجاد پف زیر چشم چیست؟ پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری براساس احکام جدید متناسب‌سازی در آذر ۱۴۰۳ عوارض جلوگیری از عطسه نگاهی به وضعیت مراکز نگهداری سالمندان در مشهد | از نبود مناسب سازی تا شهریه سلیقه ای کشف جسد مرد ۶۰ ساله در مشهد، یک هفته پس از فوت (۲۲ آذر ۱۴۰۳) آیا قند فروکتوز در پیشرفت سرطان نقش دارد؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۲۲ آذر ۱۴۰۳) | دمای مشهد در هفته آینده به منفی ۱۲ درجه می‌رسد آرتروز درمان می‌شود؟ با کودکان خجالتی یا کمرو چگونه رفتار کنیم؟ ساده‌ترین راه برای جلوگیری از ایجاد سنگ کلیه کلاهبرداری در مشهد، خرید طلا در تهران | فروش صندلی در دانشگاه، شگرد تازه کلاهبرداران پیش‌بینی بارش برف و باران در ارتفاعات (۲۲ آذر ۱۴۰۳) تعطیلی دانشگاه‌های شهر‌های اراک، ساوه و شازند در روز پنجشنبه (۲۲ آذر ۱۴۰۳) مهاجرانی: بنزین‌های تولید داخل با استانداردهای یورو ۴ تطابق دارد حقوق بازنشستگان ۲۰ درصد افزایش یافت تعطیلی ادارات و بانک‌های قم بدلیل آلودگی هوا (پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳) هجوم افراد مسلح و درگیری با پلیس در یک پروژه آبرسانی در گلبهار مشهد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) ادعای بدون سند پای خبرنگار یک رسانه را به دادسرا باز کرد مسمومیت یک خانواده ۹ نفره بر اثر مصرف آش کشک (۲۱ آذر ۱۴۰۳) آلودگی هوا بیش از ۳۵۰۰ خوزستانی را به بیمارستان‌ها کشاند شرایط ثبت نام در مرحله اول کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد+ جزئیات آتش‌سوزی پژو ۲۰۷ در جاده کنگ طرقبه خراسان رضوی دکتر توکلی زاده پزشک مشهدی که هنگام طبابت سکته کرده بود، درگذشت + فیلم درباره غذا دادن به حیوانات ولگرد | حامیان ناآگاه! جمع آوری و دستگیری بیش از هزار معتاد متجاهر و خرده فروش در مشهد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) تأمین فضای آموزشی، اولویت آموزش و پرورش خراسان رضوی معطلی طولانی پشت خط سامانه ملی پاسخ گویی وزارت بهداشت | انتظار با دُز بالا آخرین متهم پرونده قتل جوان پرایدسوار در مشهد تسلیم شد + عکس
سرخط خبرها

عارضه ناتوان‌کننده «پای شارکو» چیست؟

  • کد خبر: ۳۰۴۱۶۶
  • ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۸
عارضه ناتوان‌کننده «پای شارکو» چیست؟
فوق‌تخصص جراحی مچ پا و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: پای شارکو در بیماران مبتلا به دیابت با تخریب تدریجی مفصل و تغییر شکل آن همراه است که می‌تواند عوارض جدی برای بیمار به همراه داشته باشد. 

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر علیرضا موسویان با اشاره به اینکه پای شارکو مشکل شایعی در بیماران مبتلا به دیابت است که درصورت بی‌توجهی در پیگیری درمان، می‌تواند منجر به قطع عضو در بیماران شود، خاطرنشان کرد: به دنبال شکستگی‌های مزمن و اختلالات عروقی و عصبی، کم‌کم برجستگی‌هایی در کف پا ظاهر می‌شود و زخم‌های مقاومی تشکیل می‌شود که از همین نقطه زخم‌ها قابل‌بهبودی نیست و عفونت در پا فراگیر می‌شود و این امر موجب ازدست‌دادن پا در بیماران مبتلا به دیابت می‌شود.

فوق‌تخصص جراحی مچ پا و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه عمل‌های سنگین و دوران بعد از عمل سختی برای این بیماران وجود دارد، گفت: این عوارض شکستگی معمولی نیستند بلکه شکستگی ناشی از نوروپاتی و عوارض دیابت هستند. 

دکتر موسویان با بیان اینکه پای شارکو، یک بیماری پیچیده و گاهاً ناتوان‌کننده است که بر مفاصل، به ویژه مفاصل پا، تأثیر می‌گذارد، اظهار کرد: این بیماری با تخریب تدریجی مفصل و تغییر شکل آن همراه است. این بیماری اگرچه بیماری نادری است؛ اما می‌تواند عوارض جدی برای بیماران به همراه داشته باشد. از این رو، آشنایی با این بیماری و مراجعه بموقع به پزشک برای تشخیص و درمان، اهمیت بسیار زیادی دارد.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه مفصل نوروپاتیک یا پای شارکو نوعی آرتروپاتی پیش‌رونده است که عمدتاً در اثر آسیب عصبی (نوروپاتی) در بیماران مبتلا به دیابت ایجاد می‌شود، گفت: این وضعیت باعث تخریب ساختار‌های استخوانی و مفصلی در پا و مچ پا می‌شود. به دلیل ازدست‌رفتن حس درد و لمس در اثر نوروپاتی، افراد متوجه آسیب‌های کوچک نمی‌شوند و به همین دلیل این جراحات به‌مرور زمان شدیدتر می‌شوند. با ادامه آسیب و پاسخ‌های التهابی ناشی از آن، تغییرات شدیدی در ساختار پا ایجاد می‌شود ازجمله تغییر شکل، ناپایداری و در نهایت ازبین‌رفتن قوس پا که به وضعیت موسوم به پای شارکو منجر می‌شود. این تغییرات می‌توانند خطر عفونت، زخم‌های جدی و حتی قطع عضو را افزایش دهند.

وی عنوان کرد: مفصل شارکو، عمدتاً به دلیل آسیب به اعصاب محیطی رخ می‌دهد. این آسیب، توانایی بدن در احساس درد و فشار را کاهش می‌دهد. در نتیجه، افراد مبتلا به این عارضه، متوجه آسیب‌های جزئی به مفاصل خود نمی‌شوند و این آسیب‌ها بدون درمان، تشدید شده و به تخریب مفصل منجر می‌شود.

وی با بیان اینکه شایع‌ترین علت بروز این بیماری، دیابت است، اظهار کرد: نوروپاتی دیابتی، یکی از عوارض شایع دیابت است که در آن، اعصاب محیطی به دلیل افزایش سطح قندخون آسیب می‌بینند. سایر بیماری‌های عصبی مانند بیماری چندگانه (ام.اس) و برخی اختلالات ارثی نیز می‌توانند باعث بروز مفصل شارکو شوند.

دکتر موسویان با بیان اینکه آسیب‌های مکرر به مفصل، عفونت‌های مکرر، ضعف سیستم ایمنی نیز می‌تواند باعث بروز پای شارکو شود، گفت: علائم مفصل شارکو شامل درد خفیف یا عدم احساس درد، تورم و قرمزی، گرمی مفاصل، تغیر شکل مفصل، زخم‌های پوستی، کاهش دامنه حرکتی، شکستگی و دررفتگی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->