به گزارش شهرآرانیوز، دکتر ندا اخروی، اظهار کرد: در طول دوران زندگی ممکن است یک فرد با بحرانهای مختلفی مواجه شود و موجب وارد شدن فشار روانی به آن فرد گردد و وی احساس کند که طاقت تحمل آن را ندارد و دیگر دوست ندارد که زنده بماند.
وی با بیان اینکه این شرایط ممکن است که در زندگی خیلیها پیش بیاید و افراد مختلفی در جامعه چنین شرایطی را در طول دوران زنگی خود تجربه نمایند، خاطرنشان کرد: همه ما باید بدانیم که بهوجود آمدن چنین افکاری یک چیز غیرطبیعی نیست، چرا که در برخی از اختلالات سلامت روان این افکار بهصورت خود به خود در زندگی فرد ایجاد میشود و حتی در گاهی اوقات دیده شده که مصرف برخی از مواد تغییرات افکاری در ذهن فرد مصرف کننده ایجاد کرده است.
مدیر گروه سلامت روانی و اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد در اختلالات سلامت روان مثل افسردگی، اضطراب، مسائل و مشکلات دو قطبی و بسیاری دیگر از این موارد افکاری به خودی خود در ذهن فرد ایجاد میشود و ممکن است فرد در زمان بحرانها و در طی ایجاد یک اختلال در سلامت روان با این مشکلات مواجه شود، اما آنچیزی که در این خصوص بسیار مهم بوده این است که این افکار نه تنها ماندگار نیست، بلکه قابل مدیریت هم هست تا که آن فرد این دوره را به خوبی به پایان برساند و دچار مشکلات بدتر نشود.
دکتر اخروی گفت: در زمان ایجاد هر نوع اختلال در حوزه سلامت روان باید از افراد متخصص و متبحر در این حوزه کمک گرفت میتوان افکار بهوجود را مدیریت کرد و این افکار را با خارج کردن از ذهن آن فرد از بین برد.
وی افزود: مراکز خدمات جامع سلامت در تمامی نقاط شهر مشهد فعال هستند و تمامی پزشکان، مراقبان سلامت و کارشناسان سلامت روان مستقر در این مراکز آمادگی لازم را براساس آموزشهایی که دیدهاند دارند تا که بتوانند کمک حال افرادی که با چنین دست و پنجه نرم میکنند باشند و خدمات موردنیاز آنها را در جهت رفع مشکلاتشان به بهترین و مؤثرترین شکن ممکن ارائه نمایند.
مدیر گروه سلامت روانی و اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه یکی از واحدهای فعال در مراکز خدمات جامع سلامت در حوزه سلامت روان است، بیان کرد: در غربالگریهایی که در مراکز خدمات جامع سلامت ارائه میشود، ما در کنار خدماتی که در حوزه سلامت جسم و تن ارائه میشود، ارائه خدمات سلامت روح و روان را هم داریم و با انجام خدمات درمانی و مداخلات روانشناختی کمک حال افراد مراجعه کننده به این مراکز در جهت رفع مشکلشان هستیم.
دکتر اخروی تصریح کرد: افرادی که مصرف مواد و الکل دارند میتوانند با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت از خدمات رایگانی که در مسیر بهبود وضعیتشان ارائه میشود بهرهمند شوند و کمکها، حمایتها و مشاورههای روانشناختی لازم و موردنیاز را دریافت نمایند.
وی تأکید کرد: در کنار نقش مؤثر پزشکان، مراقبان سلامت و کارشناسان سلامت روان مستقر مراکز خدمات جامع سلامت در جهت رفع مشکل افراد با اختلالات روانشناختی، باید به نقش بسیار مهم خانواده هم اشاره نماییم که میتواند محلی مناسب رشد افراد و کمک به حل مشکلات و فشارهای روانی آنها باشد و معتقدیم که نباید هیچگاه از این موضوع غافل شویم.