به گزارش شهرآرانیوز، بر اساس یافتههای ارائهشده در نشست سالانه انجمن رادیولوژی آمریکای شمالی (RSNA) که بهتازگی برگزار شد، لووتیروکسین، دومین دارویی که معمولاً برای افراد مسن در آمریکا تجویز میشود، ممکن است با از دست دادن استخوان مرتبط باشد.
لووتیروکسین که با نامهای تجاری متعددی از جمله سینتروید به بازار عرضه میشود، نسخه مصنوعی هورمونی به نام تیروکسین است و معمولاً برای درمان بیماری کمکاری تیروئید تجویز میشود. در افراد مبتلا به کمکاری تیروئید، غده تیروئید به تنهایی تیروکسین کافی تولید نمیکند که معمولاً به خستگی، افزایش وزن، ریزش مو و سایر علائم منجر میشود. در صورتی که این بیماری درمان نشود، ممکن است عوارضی جدی و کُشنده در پی داشته باشد.
تقریباً ۲۳ میلیون آمریکایی (حدود ۷ درصد جمعیت آمریکا) روزانه لووتیروکسین مصرف میکنند. گاهی اوقات، بیماران سالهای سال از لووتیروکسین استفاده میکنند؛ اما مشخص نیست چرا در ابتدا این دارو برای آنها تجویز شده است یا اینکه آیا آنها هنوز هم نیاز دارند از آن استفاده کنند یا خیر.
النا قطبی (Elena Ghotbi)، پژوهشگر فوق دکتری در دانشکده پزشکی دانشگاه جانز هاپکینز و سرپرست گروه پژوهشی، میگوید: دادهها نشان میدهد بخش چشمگیری از نسخههای هورمون تیروئید ممکن است برای افراد مسنی تجویز شود که به کمکاری تیروئید مبتلا نیستند؛ این موضوع نگرانیهایی را درباره افزایش نسبی هورمون تیروئید در افراد ایجاد میکند.
برخی متغیرها وجود دارد؛ اما محدوده مرجع طبیعی برای هورمون محرک تیروئید (TSH) معمولاً حدود ۰.۴ تا ۵.۰ میکروواحد در میلیلیتر است. هورمون تیروئید اضافی با افزایش خطر شکستگی استخوان مرتبط است.
یافتههای این پژوهش نشان داد استفاده از لووتیروکسین با کاهش توده استخوانی و کاهش تراکم استخوان، حتی در شرکتکنندگانی که سطح هورمون محرک تیروئید آنها در محدوده طبیعی بود، مرتبط بود.
منبع: ایرنا