افشای فساد دارویی؛ سکوت مسئولان در قبال جعل نسخه‌های پزشکی برای یک داروی کمیاب درگیری ماموران شهرداری با فروشندگان در قزوین؛ متهمان احضار و تفهیم اتهام شدند هشدار قانونی برای انتشار تصاویر خصوصی دیگران در فضای مجازی؛ از جریمه‌های میلیونی تا زندان جاده کندوان یکطرفه شد + جزئیات (۱۰ شهریور ۱۴۰۴) یوزپلنگ ایران، به احتمال زیاد قدرت زادآوری را از دست داده است آزمایش ژنتیک چیست و چرا باید انجام دهیم؟ تولیت آستان قدس رضوی: موفقیت‌های علمی جوانان ایرانی، مایه افتخار ملت و خاری بر چشم دشمنان است آیا کاشت مو دائمی است یا احتمال ریزش مجدد وجود دارد؟ آغاز انتخاب رشته کنکور از فردا (۱۱ شهریور ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۰ شهریور ۱۴۰۴) | مشهد آخر هفته گرم می‌شود چند بار در هفته حمام کنیم تا دچار ریزش مو نشویم؟ هدایت بیماران به داروخانه خاص تخلف قانونی است زنگ خطر «سرخک» در شمال کشور واکسن آنفلوانزا برای بیماران خاص رایگان است وضعیت وخیم سد‌های مهم کشور | آب ۱۳ سد کمتر از ۱۰ درصد! زلزله شهداد کرمان را لرزاند (۹ شهریور ۱۴۰۴) افشاگری مدیرعامل تأمین اجتماعی: گروهی ناحق امتیاز گرفتند و حالا صدایشان بلند شده!| بازنشستگی پیش از موعد؛ ظلم به بیمه‌پردازان یا حق بازنشستگان؟ کودک گمشده تهرانی با تلاش پلیس سبزوار پیدا شد (۹ شهریور ۱۴۰۴) دفترچه انتخاب رشته آزمون سراسری منتشر شد + جزییات دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر: ایران با «بحران کمبود تریاک» برای داروهای ضروری مواجه است خسروپناه: آمیخته کردن آسیب‌های اجتماعی با دعواهای سیاسی خیانت به کشور است | دخانیات سالانه جان ۶۰ هزار ایرانی را می‌گیرد درخشش دانش آموزان ایرانی در نمایشگاه علوم و اختراعات آمریکا با کسب ۱۳ مدال کشف بیش از نیم کیلو طلا در هنگ مرزی تایباد (۹ شهریور ۱۴۰۴) کشف ۷۵ کیلوگرم مواد مخدر در گناباد (۹ شهریور ۱۴۰۴) واکنش دادستانی قزوین به ماجرای ضرب و شتم دستفروش توسط مأموران سد معبر شهرداری یوز آسیایی دوباره در طبس دیده شد (۹ شهریور ۱۴۰۴) بیماری سالک چیست، چگونه انتقال می‌یابد و چطور می‌توانیم از آن پیشگیری کنیم؟ | زخم‌های بزرگ پشه‌های کوچک صاحب نمایشگاه خودرو، کلاهبرداری ۷۰۰ میلیاردی کرد جذب فارغ‌التحصیلان هنرستان‌های محیط‌بانی به عنوان سربازان محیط زیست
سرخط خبرها

فناوران ایران موفق به بومی‌سازی نانودارو ضدتومور‌های سرطانی شدند

  • کد خبر: ۳۰۴۸۳۰
  • ۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۴
فناوران ایران موفق به بومی‌سازی نانودارو ضدتومور‌های سرطانی شدند
یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی موفق به بومی‌سازی نوین و مقرون‌به‌صرفه نانوداروی ضدتومور «سینادوکسوزوم» مورداستفاده در درمان انواع خاصی از سرطان‌ها شد. مشابه این دارو پیش‌تر توسط یک شرکت آمریکایی تولید شده و با قیمتی بسیار بالاتر در حال عرضه به بازار‌های جهانی است.

به گزارش شهرآرانیوز، از جمله دستاورد‌های ارزشمند فناوری نانو، ساخت انواع نانودارو‌ها برای کنترل و درمان بیماران سرطانی است. یکی از این نانوداروها، «سینادوکسوزوم» نام دارد و اکنون نسخه بومی آن با تلاش متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان با تکیه بر فناوری‌های پیشرفته نانو به شکلی نوین و مقرون‌به‌صرفه‌تر به جامعه پزشکی کشور ارائه می‌شود.

نقش مهم نانوداروی ضدتومور در درمان انواع سرطان

مدیرعامل این مجموعه فناور با اشاره اینکه «سینا دوکسوزوم» به عنوان یک داروی ضد تومور نقش مهمی در درمان انواع خاصی از سرطان‌ها ایفا می‌کند؛ تصریح کرد: این دارو در درمان سرطان سینه متاستاز یافته کاربرد دارد، به خصوص برای بیمارانی که به دلیل سابقه یا عوامل خطرزا با مشکلات قلبی مواجه هستند. این دارو در درمان سرطان تخمدان پیشرفته نیز موثر است و به عنوان یک گزینه درمانی مهم در کاهش رشد و گسترش سلول‌های سرطانی عمل می‌کند.

احمد پوراحدی ادامه داد: این دارو همچنین به عنوان یک راهکار مؤثر در درمان کاپوسی سارکوما در بیماران مبتلا به ایدز مورد استفاده قرار می‌گیرد. این فرآورده حاوی دارویی است که قابلیت از بین بردن سلول‌های سرطانی را به طور انتخابی دارد. دوکسوروبیسین هیدروکلراید موجود در این دارو به وسیله پوشش‌های کروی کوچک لیپوزومی احاطه شده است.

این فعال فناوری با اشاره به اینکه فرایند تغلیظ در این دارو موجب می‌شود که دارو به طور مؤثرتری از طریق جریان خون به سمت بافت‌های سرطانی هدایت شود، خاطرنشان کرد: این نوآوری می‌تواند امید جدیدی را برای بیماران سرطانی و به ویژه افراد مبتلا به ایدز به ارمغان آورد، زیرا به آنها این امکان را می‌دهد که درمانی کارآمد و با عوارض کمتر را تجربه کنند.

وی همچنین با یادآوری اینکه کار پژوهش و مطالعات فناورانه برای ساخت این دارو از یک دهه قبل توسط جمعی از متخصصان دانشگاهی این شرکت دانش‌بنیان آغاز شد؛ گفت: این تلاش‌ها با پشتکار و عزم راسخ تیم تحقیقاتی صورت گرفت و علی‌رغم تمامی سخت‌گیری‌های وزارت بهداشت و چالش‌های مربوط به اخذ مجوزها، موفق به کسب تمامی تاییدیه‌های لازم شدیم.

پوراحدی در خصوص دستورالعمل مصرف این دارو نیز اظهار کرد: سینا دوکسوزوم از طریق انفوزیون داخل وریدی تجویز می‌شود و دوز مناسب آن بسته به نوع درمان و وضعیت بیمار متغیر است. در درمان سرطان سینه و تخمدان، دوز ۵۰ میلی‌گرم هر چهار هفته یک‌بار معمولاً پیشنهاد می‌شود.

وی همچنین درخصوص ظرفیت تولید این شرکت دانش‌بنیان بیان کرد: سالانه ۲۰ هزار عدد از سینا دوکسوزوم تولید می‌شود که به‌طور کامل نیاز کل کشور را برطرف می‌سازد.

۷ هزار نانودارو ایرانی به زودی راهی عراق می‌شود

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در ادامه به دستاورد‌های اخیر این مجموعه اشاره کرد و گفت: تنها به تأمین نیاز داخلی بسنده نمی‌کنیم و تثبیت برند دارو‌های نانو ایرانی در بازار‌های جهانی و رقابت با محصولات مشابه بین‌المللی هدف اصلی ما است.

بنا به اعلام معاونت علمی، فناوری و دانش‌بنیان ریاست جمهوری، پوراحدی همچنین از موفقیت‌های صادراتی شرکت خبر داد و افزود: تاکنون موفق به صادرات دارو به کشور سوریه شده‌ایم و برنامه‌ریزی شده است که ۷ هزار عدد از این نانودارو تا پایان امسال به عراق صادر شود.

کمتر از یک‌دهم قیمت نمونه‌های وارداتی

این فعال حوزه دانش‌بنیان در ادامه با اشاره به قیمت‌های رقابتی نانودارو‌ها مطرح کرد: قیمت نمونه جهانی این دارو ۶۵ دلار و قیمت نمونه داخلی ۷۵۰ هزار تومان (بدون درنظر گرفتن تعرفه بیمه) است.

پوراحدی افزود: این سطح از تولید نه‌تنها به تأمین نیاز بیماران سرطانی کمک می‌کند، بلکه کاهش وابستگی کشور به واردات دارو‌های مشابه را به همراه دارد و موجب صرفه‌جویی قابل‌توجهی در هزینه‌های ارزی می‌شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->