۲۴ رشته تحصیلی فنی حرفه‌ای به‌روزرسانی شدند آیا می‌توان به نوزادان برای رفع تشنگی آب یا آب جوش داد؟ بازدید وزیر آموزش و پرورش از نمایشگاه کتاب تهران کاهش حدود ۳ درصدی تلفات تصادفات در ۱۴۰۳| خراسان رضوی رتبه سوم مرگ‌بارترین استان‌ها در تصادفات را دارد غذا‌های فوق‌فراوری‌شده خطر مرگ زودرس را افزایش می‌دهند از عشق مجازی تا خودسوزی در لباس عروسی! ثبت‌نام وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی | آیا این وام به همه بازنشستگان تعلق می‌گیرد؟ واریز دیه متوفیان حادثه بندر شهید رجایی به حساب اولیای‌دم، طی ۴۸ ساعت ورود بیش از ۱۷ هزار زائر ایرانی به سرزمین وحی گزارش کمیسیون اصل نود درباره عملکرد صندوق‌های بازنشستگی تأمین اجتماعی و کشوری در انتشار صحیح اطلاعات فعالیت تمام مدارس دولتی و غیردولتی از امروز (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)، ساعت ۱۳ پایان می‌یابد علائم اختلالات یادگیری در کودکان کدام‌اند؟ ساعات امتحانات نهایی و هماهنگ کشوری تغییر نکرده است فعالیت کودکستان‌ها با تغییر ساعات کار ادارات و مدارس چگونه خواهد بود؟ نوشیدن قهوه بر سلامت کلیوی کدام افراد تأثیر منفی دارد؟ پیش‌بینی بارش‌های رگباری در ۱۴ استان طی امروز و فردا (۲۳ و ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) بهترین غذا برای کودک باید متناسب با سن کودک باشد اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش تعرفه‌های جدید آب ابلاغ شد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) «سنجد» میوه‌ای که جای دارو را می‌گیرد «نفس» جان ۱۵ هزار جنین را نجات داد آیا فوق‌العاده خاص حقوق به بازنشستگان هم تعلق می‌گیرد؟ ۸۵ کودک بی‌سرپرست خراسان رضوی، زیر سایه پرمهر حمایت زوج‌های جوان مشهدی جزئیات تغییر ساعت مدارس اعلام شد+ فیلم رئیس جمهور: حل مشکلات محیط زیست نیازمند یک برنامه جامع است وزیر آموزش و پرورش: هیچ دانش‌آموزی حتی بدون کارت ورود، از امتحان محروم نمی‌شود ساعت فعالیت مدارس تغییر کرد؛ ۶ صبح تا ۱۳ (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) حقی برای زنان خانه‌دار که لازم است بدانید | چه زمانی می‌توان مزد کار‌های خانه را از مرد گرفت؟ اگه از پیشم بری واکنش سازمان نظام پزشکی به «فروش مدرک پزشکی در اینستاگرام» یادی از پرویز شهریاری، چهره ماندگار ریاضی | شهریار اعداد
سرخط خبرها

جمعیت سالمندان تا ۳۲ سال دیگر؛ ۳۳.۴ میلیون نفر | لزوم توجه دولت و مجلس به تخصیص بودجه به حوزه سالمندی

  • کد خبر: ۳۰۵۶۲۵
  • ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۳
جمعیت سالمندان تا ۳۲ سال دیگر؛ ۳۳.۴ میلیون نفر | لزوم توجه دولت و مجلس به تخصیص بودجه به حوزه سالمندی
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان با بیان اینکه دستگاه‌های عضو و همکار شورای ملی سالمندان، یکی از دلایل مهم عدم تحقق اهداف سند ملی سالمندان را نبود بودجه مشخص در این خصوص می‌دانند، گفت: علی‎رغم ابلاغ رسمی سند ملی سالمندان در سال ۱۳۹۹، تاکنون ردیف بودجه لازم به موضوع سالمندی در برنامه‌های بودجه کشور گنجانده نشده است.

به گزارش شهرآرانیوز، مژگان رضازاده، با بیان اینکه طبق سرشماری‌های مرکز آمار ایران از سال ۱۳۳۵ تا ۱۳۹۵ جمعیت افراد ۶۰ سال به بالا در کشور از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر به ۷ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر افزایش داشته است، اظهار کرد: طی ۶ دهه گذشته، افزایش جمعیت سالمندان روند کند و آرامی داشته، اما این روند در سال‌ها و دهه‌های آینده سرعت بیشتری به خود گرفته است، به طوریکه براساس پیش‌بینی‌های جمعیتی تعداد سالمندان ۶۰ ساله و بالاتر از ۷.۴ به ۳۳.۴ میلیون نفر در سال ۱۴۳۵ خواهد رسید.

وی افزود: تا سال ۱۴۳۵ تعداد سالمندان ۶۵ ساله و بالاتر نیز از ۵ میلیون نفر به حدود ۲۳ میلیون نفر افزایش خواهد داشت، این موضوع نشان می‌دهد که موضوع سالمندی می‌تواند در آینده ایران تاثیرات زیادی داشته باشد.

رییس دبیرخانه شورای ملی سالمندان ادامه داد: از طرفی دیگر بررسی‌ها نشان می‌دهد که علی‌رغم اهمیت موضوع سالمندی به‌عنوان یکی از چالش‌های پیش‌روی ایران فردا؛ در برنامه هفتم توسعه اشاره به این موضوع نشده است.

رضازاده تصریح کرد: از سوی دیگر علیرغم ابلاغ رسمی سند ملی سالمندان در سال ۱۳۹۹، تاکنون ردیف بودجه لازم به موضوع سالمندی در برنامه‌های بودجه کشور گنجانده نشده است، لذا دستگاه‌های عضو و همکار شورای ملی سالمندان، یکی از دلایل مهم عدم تحقق اهداف سند ملی سالمندان را نبود بودجه مشخص در این خصوص می‌دانند.

وی با اشاره به اینکه لازم است پیش‌بینی لازم جهت بودجه مورد نیاز حوزه سالمندی برای مواجهه با این موضوع اجتماعی در نظر گرفته شود، بیان کرد: به طور کلی طی سنوات گذشته تاکنون ردیف بودجه مشخصی به موضوع سالمندی در لوایح بودجه اختصاص داده نشده است.
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان در همین راستا گفت: با توجه به وضعیت افزایش قابل ملاحظه جمعیت سالمندان، لازم است ردیف بودجه اختصاصی در لایحه بودجه ۱۴۰۴ توسط متولیان امر از جمله مجلس و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به این حوزه اختصاص پیدا کند.

رضازاده با اشاره به اینکه برنامه‌ها و سیاست‌های حوزه سالمندی باید براساس پیمایش سالمندی تدوین شود، خاطرنشان کرد: از جمله مهم‌ترین علل عدم انجام پیمایش در حوزه سالمندی در کشور، نبود ردیف بودجه برای این موضوع و مشکلات سالیان اخیر از جمله بیماری کرونا و عدم سرشماری در سالیان اخیر بوده است.

به گفته وی، در حال حاضر ۹ میلیون و ۸۶۶ هزار نفر از جمیعت کشور را سالمندان تشکیل داده‌اند که ۵۲.۲۷ درصد از این جمعیت را زنان و ۴۷.۷۳ درصد را مردان تشکیل می‌دهند. البته دبیرخانه درصدد است با همکاری مرکز ملی آمار ایران و موسسه ملی تحقیقات جمعیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پیمایش ملی سالمندان را برای اولین بار در کشور اجرا کند.

رضازاده با اشاره به حوزه سالمندی در برنامه هفتم توسعه نیز گفت: متاسفانه در برنامه هفتم هم اشاره‌ای به این موضوع مهم جمعیتی نشده و پیگیری‌های زیاد شورای ملی در آن زمان جهت طرح موضوع سالمندی در برنامه هفتم نتایجی نداشته و این درحالیست که فقط در برنامه سوم توسعه به موضوع سالمندی توجه شده که این توجه درنهایت منجر به تشکیل شورای ملی سالمندان شده است.

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان معتقد است که اگرچه توجه به موضوع جوانی جمعیت بسیار ضروری و مهم است و اقدامات خوبی در این زمینه در حال اجراست، اما موضوع سالمندی و افزایش سن جمعیت نیز جنبه دیگر جمعیت و تغییرات آن است که اگر هم‌اکنون مورد توجه قرار نگیرد، در آینده در بعد‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی و مدیریت‌های کلان کشوری چالش برانگیز خواهد بود.

بنابر اظهارات وی، مدیریت به موقع و برنامه‌ریزی در این خصوص می‌تواند فرصت مغتنمی جهت استفاده از تجربه سالمندان و بزرگان جامعه را فراهم کرده و شرایط یکسان و برابر توام با کرامت را برای سالمندان فراهم کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->