جزئیات حادثه آتش‌سوزی خارک اعلام شد (۲۲ خرداد ۱۴۰۴) اتفاق معجزه آسا | یک مسافر از هواپیمای سقوط کرده هند نجات یافت جان باختن یک نفر در آتش‌سوزی پتروشیمی خارک | آتش مهار شد افزایش رشته‌های مجاز برای آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش جشن عید غدیر خم ویژه مددجویان کمیته امداد با حضور استاندار خراسان رضوی برگزار شد (۲۲ خرداد ۱۴۰۴) مودی: فاجعه احمدآباد ما را متحیر و غمگین کرده است | همه سرنشینان جان باختند + فیلم ماساژ برای همه کمردرد‌ها خوب نیست ترامپ خروج پرسنل آمریکایی از منطقه غرب آسیا را تأیید کرد ۷۵ درصد قربانیان دود سیگار، زنان و کودکان بی‌گناه هستند سقوط یک هواپیمای مسافربری با ۱۳۳ مسافر در شهر احمدآباد هند + فیلم لحظه سقوط پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۲ خرداد ۱۴۰۴) | آغاز روند افزایش دما در استان کاهش وزن در میانسالی می‌تواند به طول عمر بیفزاید مرگ سالانه بیش از ۶۰ هزار نفر در ایران به علت مصرف دخانیات آیا مصرف بی‌رویه غذا‌های تند به سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند؟ زمان واریز حقوق خردادماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی مشخص شد معاون حقوقی وزارت بهداشت درباره نفوذ صنایع دخانی هشدار داد: سن ابتلا و آلودگی به مواد دخانی به‌شدت کاهش یافته است جزئیات بسته حمایتی مازاد بیمه پایه سلامت بازنشستگان کشوری اعلام شد | کاهش ۵۰ درصدی فرانشیز خدمات بستری پیش‌بینی هواشناسی کشور امروز (پنجشنبه، ۲۲ خرداد ۱۴۰۴) | افزایش نسبی دما با آغاز هفته آینده احتمال تغییر در بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری | مطالبات همسان‌سازی تا پایان سال پرداخت می‌شود آلودگی صوتی مشهد از مرز استاندارد ملی گذشت | مناطق ۳، ۶ و ۱۱ مشهد، رکورددار آلودگی صوتی اگر هر روز خیار مصرف کنیم، چه اتفاقی در بدنمان می‌افتد؟ قبل از خواب، شیر گرم بنوشیم یا سرد؟ فروش واکسن «گارداسیل» در وب‌سایت‌ها غیرمجاز است امکان پذیرش مستقیم دستیار در ۴ رشته پزشکی فراهم شد ۵۶۰۰ قربانی در سکوت؛ روایت تلخ جوانانی که در دام الکل گم شدند هشدار گرایش متخصصین زنان به انجام اعمال زیبایی | تعرفه‌ها هیچ تناسبی با مسئولیت خطیر این پزشکان ندارد اعترافات هولناک عامل جنایت برج مجلل دربند| قتل مرد افغان به‌خاطر فحاشی توصیه‌های تغذیه‌ای در شرایط آلودگی هوا: مواد غذایی فله‌ای نخرید و آب زیاد بنوشید
سرخط خبرها

سایه شوم کاهش فرزندآوری بر سر کشور

  • کد خبر: ۳۰۶۴۲۷
  • ۰۱ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۷
سایه شوم کاهش فرزندآوری بر سر کشور
رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی گفت: بیش از یکصد سال است که سایه شوم کاهش جمعیت بر سر ملت ما سایه افکنده است.

به گزارش شهرآرانیوز، فاطمه محمد بیگی، با بیان اینکه در قانون جمعیت و خانواده دلایل متعددی برای جلوگیری از سقط جنین غیرقانونی وجود دارد، گفت: پدیده سقط جنین شوم و نامبارک است و به دلیل اثرات نامطلوبی که بر ابعاد مختلف زندگی می‌گذارد قابل پذیرش نیست.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه در قرآن مجید در آیات متعددی مستقیماً تاکید شده که سقط جنین قتل یک انسان و حرام است، اظهار داشت: خداوند متعال در فرمایشات خود تاکید کرده‌اند که رزق فرزندان خانواده پیش از پدر و مادرشان تأمین شده و حتی اگر پدر و مادر فقیر بودند یا بیم تنگدستی را داشتند، نباید چنین اقدامی را بکنند چراکه روزی‌دهنده پروردگار متعال است.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: یکی از نکات مهمی که در این مسئله به طور علمی اثبات شده است عوارض بسیار بالای آن برای مادر است و موجب احساس گناه، افسردگی، عذاب وجدان می‌شود. در عین حال می‌تواند امکان ناباروری ثانویه را به دنبال داشته باشد.

وی در تشریح این مسئله گفت: پس از سقط جنین ممکن است عوارضی، چون ایجاد ناباروری چسبندگی رحم و… به دنبال داشته باشد و موجب سقط‌های مکرر شود.

این نماینده مجلس در عین حال تاکید کرد: ما تنها از زاویه پزشکی به این مسئله نگاه نمی‌کنیم بلکه مخاطرات اجتماعی بسیاری را نیز به دنبال خود دارد از جمله اینکه اینکه پدیده سقط در خانواده‌ها به نوعی تبدیل به فرهنگ القای نخواستن می‌شود که فرهنگ نامبارکی است.

محمدبیگی گفت متأسفانه یکی از دلایل بالا رفتن میزان سقط جنین در اجتماع ما همین مسئله و پدیده اجتماعی منحوس است که می‌تواند در آینده موجب کاهش نرخ جمعیت شود و همین الان نیز ما اثرات آن را می‌بینیم که توازن جمعیتی خود را از دست داده‌ایم.

وی افزود: طبق برنامه هفتم توسعه کشور حداقل نرخ باروری ۲.۵ در نظر گرفته شده، در صورتی که نرخ باروری کشور هم‌اکنون ۱.۶ درصد است و به عبارتی ما ۹ دهم درصد از اهداف برنامه عقب مانده‌ایم و نتوانستیم آن را محقق کنیم.

وی گفت: محاسبات جمعیت شناسی و اقتصادی حکایت از آن دارند که بیش از یکصد سال است که سایه شوم کاهش جمعیت بر سر ملت ما سایه افکنده است و باعث کاهش جمعیت، نیروی کار فعالیت‌های اقتصادی، کاهش نخبگان کشور شده و مسائل امنیتی نیز در این شرایط دچار مشکل می‌شوند، چراکه ما سربازان واقعی خودمان را از دست داده‌ایم.

نماینده مردم قزوین مواردی، چون پیری زودرس جامعه، مشکلات سالمندی، خانواده‌های تک‌فرزندی را ناشی از این گونه نگاه مخرب دانست و گفت: به پدیده سقط جنین نباید صرفاً پزشکی نگاه کرد بلکه این پدیده غیرقانونی از جنبه بین‌المللی زیست‌محیطی و امنیتی بسیار مهم است.

محمدبیگی با بیان اینکه علاوه بر مقابله‌های قهری، نیازمند کار کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت هستیم، به قانون مجلس و خانواده و بند‌های مرتبط آن در به قانون جمعیت اشاره کرد و گفت: در این قانون موضوع سقط جنین به خوبی دیده شده و این قانون، قانون جامعی است که در آن موارد حقوقی و قضائی نیز به خوبی تبیین شده است.

رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی خواستار مقابله تبیینی حقوقی و قضائی، فرهنگ‌سازی در میان مردم شد و گفت؛ در قانون به بسیاری از موارد مرتبط به طور کامل اشاره شده و همه موارد دیده شده است حتی علاوه بر نگاه جامع به ابعاد حقوقی دادگاه‌های ویژه در مقابل سقط در نظر گرفته شده و بند‌های محکمی به لحاظ پزشکی قوه قضائی وجود دارد، اما آنچه که مغفول مانده اجرای این قانون است.

عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی یادآور شد؛ در نظر داشته باشید که فقه شیعه فقهی پویاست و در مواردی که از نظر پزشکی برای حفظ جان مادر عسر و حرج وجود دارد تا قبل از بروج روح با شرایط ویژه و اجازه دادگاه امکان سقط جنین وجود دارد و معیار‌های شرعی و فقهی این اجازه را می‌دهد که در شرایط ویژه از جمله در خطر بودن جان مادر این اقدام انجام شود.

وی در ادامه با یادآوری اینکه در بسیاری از کشور‌های دنیا چنین قوانینی دیده شده اظهار تأسف کرد: که آمار بالای ۳۰۰ هزار سقط غیرقانونی جنایی با آنچه که سقط خود به خودی است و شامل ۲۰ درصد از موارد پزشکی می‌شود که به دلیل مختلف جمله لانه‌گزینی، ژنتیک و ناهنجاری‌ها اتفاق می‌افتد گفت: لازم است که ما با بحث‌های علمی ترویج ورزش ازدواج به هنگام این آمار را کاهش دهیم.

وی تاکید کرد: هیچ‌کدام از تصمیمات پدر و مادر برای خاتمه دادن به زندگی جنین جایز نیست، چراکه این جنین انسان است روح دارد می‌تواند در آینده در زمره یکی از نخبگان کشور باشد، بنابراین به نظر می‌رسد آنچه که در مورد آن کار فرهنگی و آموزشی ایجابی انجام نشده تبیین و توجه به اصول فقهی و دینی است و باید نگاه شیء انگاری به جنین مردود شناخته شود.

محمدبیگی با اشاره به اینکه رسانه‌ها و دستگاه‌های فرهنگی با ساختن فیلم‌ها آموزش ارائه کتاب‌های مناسب می‌توانند در زمینه ترویج فرهنگ فرزندآوری و فواید همه‌جانبه آن به خوبی بپردازند تاکید کرد:، اما با ابزار تجارت جنین که از سوی باند‌های جنایتکار با اهداف اقتصادی انجام می‌شود و برای این گروه بسیار سودآور است به شدت مقابله می‌شود و جرم‌انگاری شدید است.

ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->