نرخ تورم در مرداد ۱۴۰۴ در خراسان رضوی به ۴۲.۱ درصد رسید مدیرعامل توانیر: صادرات برق تقریبا به صفر رسید تناقض برنامه هفتم توسعه | خودکفایی ۹۰ درصدی در تولید گوشت قرمز همزمان با کاهش مصرف آب قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۶ شهریور ۱۴۰۴) | رشد قیمت‌ها تا ۹۵ میلیون تومان افزایش شدید قیمت خودرو‌های داخلی به دنبال رشد قیمت دلار (۶ شهریور ۱۴۰۴) + جدول جزئیات پیش‌فروش یک میلیون سکه طلا در (۱۷ شهریور ۱۴۰۴) امروز صورت گرفت: افتتاح ۱۵۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در ۸ استان تعداد بانک‌های دارای کفایت سرمایه مثبت به ۲۳ بانک رسید پیش بینی قیمت دلار تا پایان ۱۴۰۴ | افزایش نرخ دلار به دلیل رشد نقدینگی و ریسک‌های سیاسی فروش نان کنجدی در مشهد ممنوع می‌شود؟ متقاضیان نهضت ملی مسکن ۱۷۰ همت واریز کردند طلای جهانی ثابت ماند (۶ شهریور ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ شهریور ۱۴۰۴) | دلار ۱۰۱ هزار تومان را هم رد کرد کمک ۱۳۰۰ مگاواتی برق خراسان رضوی به سایر استان‌ها افزایش قیمت گوشت در مشهد (۶ شهریور ۱۴۰۴) | افت قیمت دام زنده تولید برق خورشیدی در ایران رکورد شکست تعداد خارج‌نشینان یارانه‌بگیر ۹۰۰ هزار نفر است | خارج‌نشینان باید از فهرست یارانه‌بگیران حذف شوند؟ نرخ دلار در مشهد ۱۰۰ هزار تومان را به خود دید (۶ شهریور ۱۴۰۴) نرخ طلا با دلار ۱۰۰ هزار تومانی در مشهد به چه عددی رسید؟ (۶ شهریور ۱۴۰۴) بررسی چالش های حوزه واردات با حضور واردکنندگان خراسان رضوی | ارز چندنرخی؛ دروازه رانت و فساد قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۶ شهریور ۱۴۰۴) | پیاز کیلویی ۱۰ هزار تومان تولید روزانه بنزین در مسیر صعود | رشد ۵ میلیون لیتری بنزین همزمان با هفته دولت ۲۵ هزار مشترک برق خراسان رضوی کنترل‌پذیر شدند چقدر از درآمد تهرانی‌ها صرف مسکن می‌شود؟ جزئیات توزیع برنج دولتی از ۱۵ شهریور ۱۴۰۴ قدرت خرید مردم در مرداد ۱۴۰۴ نسبت به سال گذشته ۴۲.۴ درصد کاهش یافت جهش کاذب دلار به بالای ۱۰۰ هزار تومان | کارشناسان اقتصادی: منشأ روانی دارد و واقعی نیست پیش‌بینی قیمت دلار پنجشنبه ۶ شهریور ۱۴۰۴ | دلار در مرز کانال ۹۹ هزار تومان قرار گرفت سکه ۶ میلیون ارزان‌تر از قیمت بازار در مرکز مبادله حراج شد (۵ شهریور ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

چرا با اختیاراتی که مجلس به بانک مرکزی داده باز هم بازار ارز مهار نمی‌شود؟

  • کد خبر: ۳۰۸۳۵۵
  • ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۶
چرا با اختیاراتی که مجلس به بانک مرکزی داده باز هم بازار ارز مهار نمی‌شود؟
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: سیاست غلطی به‌کار گرفته شده و همان سیاست غلط در بیست الی سی سال اخیر تکرار شده و امروز هم شاهدش هستیم و در مقابل نوسان‌سازی‌های نرخ ارز انفعال به خرج داده می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، روح‌الله ایزدخواه درباره اظهارات رئیس مجلس مبنی براینکه اقداماتی مانند استیضاح در اوج بحران قیمت ارز خطاست، گفت: استیضاح حق قانونی نمایندگان است و هیچ‌کس نمی‌تواند این حق را محدود کند و این موضوع در قانون اساسی آمده است.

نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر، شمیرانات و پردیس در مجلس اظهار کرد: مجلس قوه مستقل از دولت است و مکمل دولت نیست همچنین مجلس در حاشیه دولت نیست، چون مجلس در راس امور است و استیضاح حق طبیعی و قانونی نمایندگان است و هیچ‌کس نه هیئت‌رئیسه و نه رئیس مجلس نمی‌توانند این حق را کاهش دهند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: اگر بنا بر مصلحت‌اندیشی باشد باید این مصلحت را اکثریت مجلس تعیین کند که آیا مصلحت است استیضاح کنیم یا خیر بنابراین اگر کسی بخواهد از طرف نمایندگان صحبت کند و حق و حقوق آنها را جرح و تعدیل کند این را ما نمی‌پذیریم و نباید خودمان را خلع‌ید و در مقابل ناکارآمدی‌ها و سوءتدبیر‌ها دستمان را ببندیم و از پیش اعلام کنیم که ما از حق قانونی خود استفاده نخواهیم کرد، چون این حرف غلطی است.

ایزدخواه درباره راهکار‌های دیگر به‌غیر از استیضاح گفت: سوال از وزیر، تذکر، تعاملات فی‌مابین مجلس و دولت ازجمله راهکار‌های مجلس برای سامان دادن به مسائل است، اما به هر حال اگر مجلس مجبور شود و راه‌حل‌های دیگر جواب ندهد می‌تواند از حق طبیعی خود یعنی استیضاح استفاده کند.

این نماینده مجلس درباره اینکه چرا با اختیاراتی که مجلس به بانک مرکزی داده باز هم بانک مرکزی نمی‌تواند بازار ارز را مهار کند، تصریح کرد: سیاست غلطی به‌کار گرفته شده و همان سیاست غلط در بیست الی سی سال اخیر تکرار شده و امروز هم شاهدش هستیم و در مقابل نوسان‌سازی‌های نرخ ارز انفعال به خرج داده می‌شود و دولت منفعلانه سپرده به دست نامرئی یک بازاری که اسمش را بازار آزاد که درواقع بازار قاچاق است، گذاشته و اجازه می‌دهد که آنها برای نرخ ارز تصمیم بگیرند و دائماً کف قیمت را به سمت سقف قیمت هول می‌دهند که این سیاست غلطی است و بار‌ها هم تجربه شده منتهی من نمی‌دانم چرا از درون نظام مورد حمایت واقع می‌شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: شیوه مدیریت ارز که به اصطلاح اسم آن را «شناور مدیریت شده» گذاشتند قطعا شکست خورده، چون در این سال‌ها نه نرخ ارز تثبیت شد و نه رانت زدوده شد و نه هزینه‌های تولید کاهش پیدا کرد و هیچ اتفاقی در این حوزه نیفتاد و همچنان بازار قاچاق به کار خود ادامه می‌دهد لذا این سیاست از بیخ غلط است و باید تغییر اساسی پیدا کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->