واژگونی خودرو پراید در محور قوچان- مشهد با ۷ مصدوم (۱۷ بهمن ۱۴۰۳) هشدار پلیس راه درباره تغییرات شدید جوی و شرایط نامساعد جاده‌ای (۱۷ بهمن ۱۴۰۳) تفاوت ویزای ۱۸۹ و ۱۹۰ استرالیا چیست؟ آیا معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی تا شب عید واریز می‌شود؟ رئیس کل دادگستری خراسان رضوی: به اجرای احکام متعالی الهی و اسلامی در قالب قوانین فقهی و عرفی افتخار می‌کنیم بیمه شدگان، قطع بودن سامانه درمانی تامین اجتماعی را اطلاع بدهند ایران به رتبه چهارم میراث ناملموس جهانی دست یافت اولین کارت ملی هوشمند به زودی تولید خواهد شد درباره تعهد در روابط اجتماعی | ماندن بر سر پیمان، تا پای جان! رژیم گیاهخواری؛ انتخابی سالم یا چالش تغذیه‌ای؟ نوجوانان با این راهکار سلامت را تضمین کنند اصلاح فرایند جامعه پذیری برای پرورش شهروندی محیط زیستی در نشست کانون عالی کارگران بازنشسته با نمایندگان مجلس چه گذشت؟ انفجار مواد محترقه در تهران، ۱ قربانی و ۵ مصدوم بر جای گذاشت دستگیری عاملان کلاهبرداری چهار هزار میلیارد ریالی پیش فروش مسکن در مشهد (۱۷ بهمن ۱۴۰۳) جسد جمشید شارمهد پیش از اعدام به آلمان منتقل شد پلنگ دماوند به دلیل بیماری تلف شد عرضه ماهانه ۲۰ قوطی شیرخشک به کودکان زیر ۲ سال اهدای عضو به یک بیمار زندگی دوباره بخشید  (۱۷ بهمن ۱۴۰۳) تعیین تکلیف قرارداد خرید خدمات معلمان تا پایان بهمن ۱۴۰۳| تعطیلی مدارس در منطقه ۲۲ برای میتینگ سیاسی شایعه بود فرودگاه دوحه کجاست؟ آشنایی با فرودگاه حمد قطر و امکانات آن پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۱۷ بهمن ۱۴۰۳) | بارش باران در برخی نقاط استان از فردا پاتایا یا بانکوک؛ کدام مقصد جذاب تری است؟ جزییات جدید شهادت ۲ قاضی دیوان عالی| صادق زیبا کلام با قرار کفالت آزاد است تقویت آموزش و پرورش با مصوبه تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور تعداد روز‌های آلوده تهران به ۱۳۰ رسید ثبت نام عمره رمضان از امروز (چهارشنبه، ۱۷ بهمن ۱۴۰۳) آغاز شد ربیعی: ۴۸.۷ درصد از کودکان کار و خیابان در ایران، بازمانده از تحصیل هستند استرداد هزار و ۱۸۵ تبعه غیرمجاز افغانستانی از مرز دوغارون به کشورشان از ابتدای ۱۴۰۳ پایان درگیری شاکی و دزد با ورود بموقع پلیس مشهد | ماجرای یک دزدی عجیب سالانه ۵۰ هزار نفر در کشور به دلیل مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند
سرخط خبرها

گرانی دارو برای بیماران چگونه اتفاق می‌افتد؟

  • کد خبر: ۳۱۰۱۹۷
  • ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۴
گرانی دارو برای بیماران چگونه اتفاق می‌افتد؟
افزایش قیمت دارو، یک تصمیم اقتصادی در راستای حمایت از صنعت داروسازی کشور است؛ اما اگر بیمه‌ها از این‌روند حمایت نکنند، می‌تواند به معنای گرانی دارو برای بیماران باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، این روز‌ها همه جا صحبت از مشکلات صنعت داروسازی کشور است. فعالان حوزه دارو و دست اندرکاران و تصمیم گیران نظام سلامت نیز بر این نکته تاکید دارند که قیمت دارو واقعی نیست.

شرایط کنونی بازار دارویی کشور، تا حدود دچار نوسان و نابسامانی است که علت اصلی آن، باز می‌گردد به نحوه قیمت گذاری دارو و مشکلاتی که صنعت با آنها دست و پنجه نرم می‌کند.

در همین حال، افزایش قیمت دارو به صورت مقطعی و قطره چکانی نیز، مشکلی را حل نکرده و زیرساخت‌های صنعت داروسازی کشور در حال تضعیف است. به طوری که امکان نوسازی ماشین آلات صنعت، یکی از اساسی‌ترین چالش‌های حوزه دارو در کشور به شمار می‌رود.

اما، این مشکلات فقط یک روی سکه است و روی دوم آن، مردم هستند که در تهیه دارو دچار مشکل بوده و قیمت دارو‌ها برای بیماران، قابل هضم نیست و بعضاً، توان مالی برای تهیه دارو‌های گران قیمت را ندارند.

هادی احمدی عضو هیأت مدیره انجمن داروسازان ایران، در واکنش به وضعیت کنونی بازار دارویی کشور، گفت: معتقدیم نباید ارز دارو اینقدر در تلاطم قیمت قرار بگیرد، چرا که در نظام سلامت و صنعت داروسازی، مردم تحمل افزایش بی‌رویه و سرسام آور قیمت‌ها را ندارند.

وی با انتقاد از عدم همراهی بیمه‌ها در حمایت از زنجیره تأمین دارو، افزود: اگر قرار است تغییری در قیمت دارو‌ها صورت بگیرد، به شکلی باشد که حداقل پرداخت از جیب مردم افزایش پیدا نکند.

احمدی ادامه داد: در طرح دارویار یکی از شعار‌های ما این بود که پرداخت از جیب بیمار نباید افزایش پیدا کند اینکه بعد از گذشت سه سال از این طرح، پرداخت از جیب بیمار بالای ۶۰ درصد است، اصلاً زیبنده نظام سلامت ما نیست.

در همین حال، مهدی پیرصالحی رئیس سازمان غذا و دارو، در واکنش به بازار دارویی کشور و افزایش قیمت داروها، گفت: در مرحله نخست، از مجموع حدود ۳،۸۰۰ قلم دارو، قیمت ۳۷۰ قلم افزایش یافته است. به عنوان مثال، برخی آمپول‌ها که قبلاً ۵ یا ۶ هزار تومان قیمت داشتند، اکنون به ۱۹ هزار تومان رسیده‌اند. اگرچه درصد افزایش قیمت به ظاهر بالا به نظر می‌رسد، اما در مقایسه با تورم کشور، رقم مطلق آن چندان بالا نیست.

وی افزود: از ابتدای سال تاکنون، میانگین افزایش قیمت دارو کمتر از ۳۰ درصد بوده است که نسبت به نرخ تورم، عدد معقولی محسوب می‌شود.

رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: هدف این است که قیمت دارو را به گونه‌ای تنظیم کنند که هم منصفانه باشد و هم امکان دسترسی مردم به دارو فراهم شود.

پیرصالحی افزود: در دسترس بودن دارو برای ما اهمیت بیشتری نسبت به قیمت آن دارد. اگر قیمت دارو پایین نگه داشته شود، اما در بازار موجود نباشد، شرایط به مراتب دشوارتر خواهد بود. تلاش ما بر این است که دارو‌های مورد نیاز مردم تأمین شود تا هیچ‌کس در تهیه دارو با مشکل مواجه نشود.

در همین حال، مسعود پزشکیان رئیس جمهور با انتقاد از نحوه عرضه دارو به شیوه فعلی، اظهار داشت: تجربه نشان داده است بخشی از ارز‌هایی که برای واردات دارو و یارانه آن می‌دهیم، گم می‌شود؛ با این شیوه عرضه دارو نمی‌توان به عدالت رسید، در حالی که می‌توان با مدیریت عرضه دارو کاری کرد که بیمار وقتی به نظام سلامت مراجعه می‌کند، با کمترین هزینه، او را درمان کرد.

اما، مهم‌ترین اهرم حمایت از بیماران در تهیه دارو، حمایت‌های بیمه‌ای است که چندان رضایت بخش نیست؛ به طوری که هم زنجیره تأمین دارو و هم مردم، از نحوه پوشش هزینه‌های دارویی، رضایت ندارند.

اگر بیمه‌ها بتوانند حداکثر پوشش بیمه‌ای را نسبت به افزایش قیمت دارو صورت بدهند، قطعاً نه بیمار متضرر خواهد شد، نه تولید کننده داخلی ناراضی خواهد بود. بنابراین، آنچه می‌تواند عامل گرانی دارو برای مردم و بیماران شود، بیمه‌ها هستند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->