آبی‌ها فسخ نمی‌کنند دروژدک بازیکن جدید تراکتور کیست؟ + هایلایت گل‌ها رئال مادرید، پر درآمدترین باشگاه ورزشی دنیا مربی تیم ملی تکواندو بانوان کشورمان، لژیونر شد عبادی پور در تیم منتخب هفته لیگ والیبال لهستان دروژدک رسماً تراکتوری شد + عکس برنامه هفته هفدهم لیگ برتر فوتبال فصل ۰۴-۱۴۰۳ | جدال سرخ‌های پایتخت و تبریز در آزادی انتقال قرضی سامان فلاح به ملوان رونمایی سیتیزن‌ها از صلاح جدید محرومیت ۲ ساله در انتظار پرتابگر ایرانی انتقاد وزیر نفت از هزینه‌‌کرد هلدینگ خلیج فارس برای استقلال گره در داستان بلانکو و استقلال محرومان هفته هفدهم لیگ برتر فوتبال مشخص شدند درباره اوضاع نابسامان سرخابی‌ها | دست‌پخت مدیریت برد شیرین فرش آرا در مشهد | سوسوی امید محرومیت ۵ ماهه و جریمه ۵ میلیاردی برای ساکت الهامی رقابت ۱۲۰۰ طلبه ورزشکار در مشهد + فیلم از قله به قعر | چالش‌های صعود منچسترسیتی به مرحله پلی‌آف لیگ قهرمانان! نویدکیا گزینه نساجی شد تاریخ نگاری حضور تیم‌های مشهدی در مسابقات فوتبال باشگاهی کشور- قسمت شانزدهم/شماره ۱۹۳
سرخط خبرها
علم و ورزش

ورزشکاران برای جلوگیری از گرمازدگی چه کنند؟

  • کد خبر: ۳۱۲۲۶
  • ۰۱ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۴
ورزشکاران برای جلوگیری از گرمازدگی چه کنند؟
با شروع تابستان، گرمازدگی ورزشکاران نیز افزایش می‌یابد. بی‌توجهی به بحث گرما و فعالیت‌های ورزشی و بدنی در دمای بالا ممکن است مشکلاتی را ایجاد کند. به‌عنوان‌مثال فعالیت بدنی در دمای بالا باعث تعریق شده و آب زیادی از بدن خارج می‌شود. ازبین‌رفتن زیاد آب بدن، گرمازدگی را به‌دنبال خواهد داشت که بعضی اوقات مرگ ورزشکار را به‌دنبال دارد.
هنگام فعالیت‌های ورزشی در فصل گرما باید از چه مایعاتی استفاده کنیم؟
تعریق در حین فعالیت ورزشی یکی از راه‌هایی است که به خنک‌شدن بدن کمک می‌کند و باید بدانید که تعریق فقط از آب تشکیل نشده است و شامل سایر مواد مانند الکترولیت‌ها مانند سدیم، پتاسیم و کلرید نیز می‌شود و میزان الکترولیت‌های ازدست‌رفته به‌همراه تعریق به عواملی از قبیل میزان تعریق، سطح تناسب اندام، میزان و نوع فعالیت ورزشی و درجه حرارت محیط بستگی دارد. خستگی، تیره‌بودن رنگ ادرار، برافروختگی رنگ پوست، ازدست‌دادن اشتها، تحمل‌نداشتن گرما و گرفتگی عضلات ازجمله علائم کم‌آبی در ورزشکاران است که باید این علائم را جدی گرفت و برای درمان آن اقدام کرد.
برای انجام فعالیت‌های ورزشی کوتاه‌مدت، مصرف آب به‌تن‌هایی کافی است؛ اما برای فعالیت‌های ورزشی طولانی‌مدت بهتر است از نوشیدنی‌های حاوی سدیم و کربوهیدرات استفاده شود. بدن ورزشکار برای فعالیت‌های ورزشی نیاز به مایعات دارد. اگر ورزشکاری حدود یک ساعت ورزش می‌کند، آب معمولی می‌تواند نیاز‌های او را برطرف کند؛ اما اگر فعالیت ورزشی چند ساعت طول بکشد، مانند کوه‌نوردی و ورزش‌هایی که ورزشکار در باشگاه به‌مدت چند ساعت آن را انجام می‌دهد، حتما باید ورزشکار علاوه بر آب، مواد قندی و نمکی استفاده کند.
مواد نمکی شامل سدیم و پتاسیم می‌شود که می‌توان آن‌ها را در پودر اُ‌آر‌اس پیدا کرد. برای تهیه این پودر باید به داروخانه‌ها مراجعه کرد. این پودر را با دستور‌العمل‌های موجود با آب مخلوط می‌کنیم. به‌عنوان‌مثال نصف قاشق چای‌خوری این پودر با یک لیتر آب مخلوط می‌شود؛ حتی می‌توان مقداری مواد شیرین به ترکیب اضافه کرد تا این یک نوشیدنی ورزشی شود. همچنین می‌توان از مقداری آب‌لیمو در آن استفاده کرد. این بهترین نوشیدنی است که یک ورزشکار می‌تواند در طول تمرین از آن استفاده کند که در هر ساعت ورزش باید ورزشکار یکی‌دو لیوان آب استفاده کند. آب یونیزه‌شده هم به‌دلیل داشتن نمک، توصیه می‌شود و می‌تواند نیاز‌های مایعاتی بدن ورزشکاران را تأمین کند.
درمجموع میزان مصرف مایعات در مقاطع زمانی مختلف برای ورزشکاران متفاوت است؛ دوسه ساعت قبل از فعالیت ورزشی حدودا ۵۰۰- ۶۰۰ میلی‌لیتر، در حین فعالیت ورزشی هر ۲۰ تا ۳۰ دقیقه ۲۰۰ - ۳۰۰ میلی‌لیتر و پس از فعالیت ورزشی به ازای هر کیلوگرم وزن ازدست‌رفته ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ میلی‌لیتر، میزان مناسب مصرف مایعات در ورزشکاران خواهد بود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->