شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم نامه رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین‌اجتماعی به مدیرعامل این سازمان: در پرداختی‌های اعلامی تجدیدنظر کنید | دستور سالاری برای پرداخت سریع‌تر عیدی ۱۴۰۳ و حقوق بازنشستگان خبر خوش برای کنکوری‌ها | وضعیت تأثیر قطعی سوابق تحصیلی مشخص شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس صندوق رفاه دانشجویان: تاکنون مبلغی بیش از ۱۹۲۰ میلیارد تومان بابت وام‌های دانشجویی پرداخت شده است آمادگی ستاد مدیریت بحران کلات خراسان رضوی درپی صدور هشدار زرد هواشناسی (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس سازمان هواشناسی کشور: بارش‌های اسفندماه، جبران کامل کمبود‌ها نیست برگزاری سیزدهمین گردهمایی سالانه متصدیان مجتمع‌های میان‌راهی آستان قدس رضوی برای خدمت‌رسانی به مسافران نوروزی (۵ اسفند ۱۴۰۳) علائم یکی از سرطان‌های مرگبار کودکان اسیدپاشی هولناک به دختر دانشجو | محکوم خسته از حبس تعیین یک‌چهارم بودجه موردنیاز برای جوان شدن جمعیت ایران
سرخط خبرها

۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند

  • کد خبر: ۳۱۲۴۹۹
  • ۰۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۹
۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند
معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو گفت: در ایران بین ۲ تا ۳ میلیون نفر دچار بیماری‌های نادر هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، مهدی پیرصالحی در دومین نشست تخصصی دارو‌های اورفان ایران گفت: امروز بیش از ۳۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان با بیماری‌های نادر زندگی می‌کنند که اغلب به‌درستی تشخیص داده نمی‌شوند و دسترسی محدودی به درمان دارند.

وی افزود: در ایران نیز با شناسایی حدود ۴۵۱ نوع بیماری نادر، تخمین زده می‌شود که دو تا سه میلیون بیمار نادر وجود داشته باشد. این افراد با چالش‌های متعددی از جمله هزینه‌های بالای دارو، محدودیت‌های بیمه‌ای و عدم دسترسی جغرافیایی مواجه‌اند.

پیرصالحی با اشاره به اهمیت بیماری‌های نادر و نقش دارو‌های اورفان در ارتقای کیفیت زندگی بیماران، اظهار داشت: بیماری‌های نادر در سال‌های اخیر به یکی از چالش‌های سلامت عمومی در سطح جهان تبدیل شده‌اند. این بیماری‌ها، که اغلب از بدو تولد بروز کرده و اثرات ناتوان‌کننده‌ای بر زندگی بیماران دارند، نیازمند توجه ویژه و راهکار‌های عملی برای بهبود کیفیت زندگی مبتلایان هستند.

وی با تأکید بر اهمیت شعار سازمان ملل «هیچ‌کس نباید فراموش شود» افزود: «گرچه بیماران نادر جمعیت کوچکی را تشکیل می‌دهند و صدایشان کمتر به گوش می‌رسد، اما این موضوع نباید باعث غفلت از نیاز‌های حیاتی آنان شود. دسترسی به دارو‌های اورفان نه تنها برای کاهش عوارض بیماری‌ها بلکه برای حفظ کرامت انسانی این بیماران، ضروری است.»

پیرصالحی تاکید کرد: بیماران نادر، اگرچه اقلیتی کوچک در جامعه هستند و صدای آنان کمتر شنیده می‌شود، اما نباید نیاز‌های درمانی و اجتماعی‌شان نادیده گرفته شود.

وی با اشاره به تعریف دارو‌های اورفان بر اساس ضوابط جدید ابلاغی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: مطابق این ضابطه، داروی اورفان به دارویی اطلاق می‌شود که صرفاً برای درمان بیماری‌های نادر تهدیدکننده حیات یا مزمن شدیداً ناتوان‌کننده طراحی شده باشد و در مراجع نظارتی معتبر جهانی به عنوان داروی اورفان شناخته شود.

رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اهمیت پیشگیری از تولد بیماران نادر و ارائه خدمات اجتماعی به آنان، اظهار داشت: گرچه توسعه دارو‌های گران‌قیمت برای این بیماران مهم است، اما باید به دنبال راه‌حل‌های کارآمدتر و پایدار برای ارتقای کیفیت زندگی این بیماران و خانواده‌هایشان باشیم.

دارو درمانی، راهکار اصلی خدمات به بیماران نادر نیست

فرزاد پیرویان، مدیر اقتصاد و مدیریت داروی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان کرد که پیشگیری، غربالگری، برنامه‌های حمایتی و حمایت‌های اجتماعی در قالب اجرای سند ملی بیماران نادر، راهکار‌های اولویت‌دار برای این بیماران هستند.

وی با اشاره به مصوبات نشست‌های تخصصی بیماری‌های نادر اظهار داشت: «نظام سلامت موظف است دسترسی عادلانه به خدمات درمانی مؤثر را برای همه بیماران فراهم کند. با توجه به محدودیت منابع و هزینه بالای دارو‌های اورفان، تدوین برنامه جامع مدیریت بیماری‌های نادر یک ضرورت است.»

مشاور رئیس سازمان غذا و دارو افزود: پیشگیری و غربالگری در کنار ارزیابی فناوری‌های سلامت می‌تواند تأثیر چشمگیری در مدیریت این بیماری‌ها داشته باشد. دارو درمانی همواره بهترین راه‌حل نیست. راهکار‌هایی نظیر توانبخشی، آموزش، تغییر سبک زندگی و پیشگیری به‌عنوان جایگزین‌های مؤثرتر و عادلانه‌تر برای سلامت جامعه مطرح هستند.

وی از تدوین دستورالعمل ارزیابی نسبت عدالت و کارآمدی در درمان بیماری‌های نادر ایران خبر داد که تمرکز بر عدالت در دسترسی و منطق علمی دارد.

ضرورت برنامه‌ریزی جامع برای مدیریت بیماری‌های نادر در ایران

نازیلا یوسفی، دبیر علمی دومین نشست تخصصی دارو‌های اورفان، با تأکید بر اهمیت توجه به بیماری‌های نادر گفت: این بیماری‌ها یکی از موضوعات مهم حوزه سلامت است و تدوین سیاست‌های کلان، حمایت از تولید داخلی دارو‌های اورفان و تقویت همکاری‌های بین‌المللی برای بهبود شرایط بیماران ضرورت دارد.

وی، افزود: بیماری‌های نادر به دلیل شیوع پایین، اما اثرات عمیق بر زندگی بیماران و خانواده‌های آنان، یکی از چالش‌های مهم در حوزه سلامت هستند. این بیماری‌ها غالباً مزمن، تهدیدکننده حیات و به شدت ناتوان‌کننده‌اند و نیازمند برنامه‌ریزی جامع و هماهنگ برای مدیریت و درمان هستند.

سرپرست دفتر نظارت و پایش فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو افزود: در ایران، بیماری‌های نادر به مواردی با شیوع کمتر از چهار نفر در هر ۱۰ هزار نفر اطلاق می‌شود. تاکنون حدود ۴۵۰ نوع از این بیماری‌ها شناسایی شده و تخمین زده می‌شود که بین دو تا سه میلیون نفر از جمعیت کشور با این شرایط زندگی می‌کنند. این بیماران اغلب به دلیل اختلالات ژنتیکی از بدو تولد درگیر بیماری می‌شوند و نه تنها کیفیت زندگی آن‌ها به شدت کاهش می‌یابد، بلکه بار اقتصادی و روانی سنگینی را بر خانواده‌ها تحمیل می‌کنند.

دبیر کارگروه بررسی و تدوین فهرست دارویی ایران از ضرورت تدوین سیاست‌های کلان در حوزه بیماری‌های نادر سخن گفت و افزود: حمایت از تولید داخلی دارو‌های اورفان، تقویت زنجیره تأمین این دارو‌ها و ایجاد بانک اطلاعاتی جامع از بیماران نادر، از جمله اقداماتی است که باید در دستور کار مسئولان قرار گیرد.

یوسفی همچنین به اهمیت همکاری بین‌المللی در زمینه تأمین دارو‌ها و تبادل دانش اشاره کرد و گفت: بهره‌گیری از تجربیات کشور‌های پیشرو و ایجاد شبکه‌های مشترک تحقیقاتی می‌تواند گامی مؤثر در جهت بهبود شرایط بیماران نادر در کشور باشد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->