لزوم ثبت‌نام دانش‌آموزان ایرانی فاقد مدارک هویتی در اسرع وقت وزیر آموزش و پرورش: امسال بیش از ۱۵۰ هزار کودک در مقطع ابتدایی از تحصیل جا ماندند (۱۶ مهر ۱۴۰۴) ترس‌های اجباری نتایج نهایی کنکور ۱۴۰۴ کی اعلام می‌شود؟ رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد: مشهد باید در موضوعات گردشگری سلامت و فرهنگی، نقش ملی و منطقه‌ای ایفا کند آموزش کمک‌های اولیه به رانندگان باید در صدور گواهینامه الزامی شود ۱۰ درصد ایرانیان کالری لازم را دریافت نمی‌کنند دارورسانی رایگان درب منزل بیماران‌ ام‌اس در سراسر کشور کاهش آمار تصادفات درون‌شهری در خراسان رضوی طی شش‌ماهه نخست ۱۴۰۴ ۷۰ تا ۸۰ درصد نوزادان کم‌وزن، با تغذیه مناسب به منحنی رشد طبیعی بازمی‌گردند اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد به بیماران نیازمند زندگی دوباره بخشید (۱۶ مهر ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی کاهش کیفیت هوا در مشهد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) هدف‌گذاری جذب ۵ میلیون گردشگر از عراق | آرامگاه شمس در مهر ۱۴۰۵ بهره‌برداری می‌شود آتش به دامنه دماوند افتاد | نابودی ۸ هکتار پوشش گیاهی به دلیل سهل‌انگاری گردشگران رئیس جدید دانشگاه آزاد اسلامی: فعالیت دانشگاه آزاد بدون هیچ وقفه‌ای ادامه می‌یابد از شیر مادر تا صبحانه مدرسه، مسیر سلامت کودکان ایرانی درباره تربیت فرزندانی قوی اما خسته که نقاب قدرت بر چهره دارند | قوی، اما ترک خورده برگزاری رویداد بین‌المللی خاطره‌نویسی با هدف زنده‌نگه‌داشتن یاد شهدای جنگ ۱۲ روزه + شرایط شرکت در رویداد کمبود بیش از ۸ هزار محیط‌بان در کشور احیای دریاچه ارومیه با جدیت در حال پیگیری است صدور کیفرخواست برای سرنشینان کشتی قاچاق سوخت در هرمزگان | سرنشینان، اتباع ۴ کشور خارجی بودند سالانه حدود ۱۰۰ هزار شکایت در سامانه ۱۳۶ ثبت می‌شود گروگان‌گیری کارشناسان اورژانس توسط همراهان بیمار در ساوه | دلیل درگیری و ضرب‌وشتم چه بود؟ پیگیری خسارات جنگ ۱۲ روزه در مراجع قضایی ایران و خارج از کشور همه مراسمات در کافه‌ها رصد می‌شوند | با هرگونه تخلف و برنامه دور از شئونات فورا برخورد می‌شود برخی دانش‌آموزان مدارس فنی و کارودانش مشهد بدون کتاب هستند | کتاب های جدید هنرستانی ها درگیر چاپ مجدد! پوشش بیش از ۱۱۰ کودک کار خیابانی توسط بهزیستی خراسان رضوی در نیمه اول ۱۴۰۴ خیابان، گروگان بی‌قانون‌ها | روایتی درباره سدمعبر، نماد آشکار بی‌احترامی به حقوق شهروندی چگونه فشار خون را در یک ماه پایین بیاوریم؟
سرخط خبرها

نقش پدران در سقط جنین نباید نادیده گرفته شود| حدود ۵۳۰ هزار سقط عمدی در کشور

  • کد خبر: ۳۱۴۵۳۶
  • ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۲
نقش پدران در سقط جنین نباید نادیده گرفته شود| حدود ۵۳۰ هزار سقط عمدی در کشور
پژوهشگر حوزه حیات جنین با تاکید بر اینکه نباید به مساله سقط جنین نگاه زنانه داشته باشیم و نقش پدران را نادیده بگیریم، گفت: مردان در تمامی شئون تربیتی خانواده حضور کمرنگی دارند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حجت حاجی کاظم با اشاره به اینکه بهتر است در مسائلی مانند سقط جنین به جای پرداختن به نقش مادر به نقش خانواده و پدر نیز توجه شود، نخواستن فرزندِ بیشتر را یکی از مهمترین دلایل سقط در کشور عنوان کرد و افزود: این موضوع تحت تاثیر سیاست‌های جمعیتی در سال‌های گذشته، موجب افزایش سقط شده بود، اما اکنون فارغ از مباحث جمعیتی، تاکید بر حفظ حیات جنین است.

وی افزود: هرچند در کشور با کاهش جمعیت رو‌به‌رو هستیم و ممکن است افزایش سقط نیز در اینکه جمعیت رو به کاهش باشد تاثیر داشته باشد، ولی نکته قابل توجه این است که در حفظ حیات جنین حتی اگر جمعیت کشور نیز رو به افزایش باشد، مسئولیت داریم و نباید اجازه دهیم یک جنین به قتل برسد؛ حتی اگر جمعیت کشور ما نیز زیاد باشد، حق نداریم که قتل جنین را تسهیل کنیم.

حاجی کاظم با اشاره به مباحث مطرح شده در کتابی که از سوی انجمن روانشناسی آمریکا به چاپ رسیده است، گفت: در این کتاب جنگ تمدنی بر سر سقط عمدی جنین با بحث انقلاب جنسی مرتبط دانسته شده است.

وی با قرائت آیه شریفه‌ای از قرآن کریم مبنی بر اینکه «هر کس، انسانی را بدون ارتکاب قتل یا فساد در روی زمین بکشد، چنان است که گویی همه انسان‌ها را کشته؛ و هر کس، انسانی را از مرگ رهایی بخشد، چنان است که گویی همه مردم را زنده کرده است» اظهار داشت: خداوند در این آیه هیچ قیدی مبنی بر مسلمان بودن، کافر بودن، جمعیت کم داشتن و اضافه داشتن و معلول بودن و نبودن را نگذاشته است؛ و بنابراین آیه باید از سقط در تمام جوامع جلوگیری شود.

حدود ۵۳۰ هزار سقط عمدی در کشور

پژوهشگر حوزه حیات جنین برآورد جهانی سقط را سالانه بین ۴۵ تا ۷۵ میلیون نفر عنوان کرد و افزود: در پژوهشی که سال ۹۸ در ایران انجام شد سالانه حدود ۵۳۰ هزار سقط عمدی برآورد شده که با اصلاح برخی متغیر‌ها می‌توان این تعداد را به حداقل رساند که البته پژوهش جدیدی در حال انجام است و به زودی آمار جدید منتشر خواهد شد.

حاجی کاظم درباره تاثیر برخی وقایع در دنیا از جمله شیوع کووید ۱۹ در افزایش سقط جنین، تاکید کرد که افزایش سقط جنین بعد از کووید ۱۹ در کشوری مثل آمریکا تقریباً ۹ درصد بوده است.

وی با تاکید بر توجه قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به موضوع حمایت از حیات جنین، اظهار داشت: در چندین ماده از این قانون ۷۳ ماده‌ای به این موضوع اشاره شده از جمله اینکه ماده ۴۷ آن مربوط به تهیه راهنمای حفظ جنین توسط وزارت بهداشت درمان است، ماده ۵۳ به ساماندهی غربالگری ناهنجاری جنین، ماده ۵۴ به ثبت سقط‌ها و ثبت بارداری‌ها، ماده ۵۶ به ضوابط سقط قانونی و اصلاح ضوابط سقط قانونی و مجازات‌های سقط قانونی و سقط غیرقانونی، ماده ۵۷ به تهیه طرح یا برنامه ملی توسط قوه قضاییه، ماده ۵۸ به ساماندهی توزیع دارو خارج از بیمارستان و ممنوعیت حمل و نگهداری داروی سقط و ماده ۵۹ به چرخه اطلاعاتی، قضایی، انتظامی و مردمی در خصوص برخورد با جرم سقط عمدی جنین اشاره دارد.

شخصیت بخشی به جنین با ارائه کد جنینی

حاجی کاظم افزود: کارشناسان این حوزه نیز پیشنهاداتی برای شخصیت بخشی به جنین از جمله اختصاص کد جنینی از زمانی که بارداری شناسایی می‌شود را مطرح کرده‌اند.

وی تاکید کرد که بر اساس این پیشنهاد برخی حمایت‌ها از مادر باردار با کد جنینی انجام شود و حتی شرایط به گونه‌ای پیش رود که خانواده‌ها درخواست این کد را داشته باشند که البته این پیشنهاد به نتیجه نرسید.

بخش زیادی از سقط جنین به دلیل مشکلات فرهنگی انجام می‌شود

این پژوهشگر حوزه حفظ حیات جنین با اشاره به موضوعات فرهنگی در افزایش سقط جنین، تاکید کرد: برخی خانواده‌ها نداشتن زمان بندی مناسب برای فرزندآوری را دلیل سقط و نخواستن فرزند می‌دانند و گمان می‌کنند اگر خارج از برنامه ریزی مورد نظرشان، خداوند به آنها فرزندی بدهد، فاجعه رخ داده است.

حاجی کاظم، ارزان بودن تهیه دارو‌های پیشگیری از بارداری و یا سقط در کشور را یکی دیگر از مواردی دانست که باید برای آن تدبیری اندیشیده شود و گفت: هزینه تهیه وسایل پیشگیری از بارداری مبلغ بسیار ناچیزی است و همینطور دارو‌های سقط نیز در کشور از مبادی مختلف در دسترس خانواده‌ها قرار می‌گیرد که باید این مسایل مورد توجه سیاست گذاران باشد.

وی با اشاره به اینکه دستگاه‌ها باید به وظایف قانونی خود در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت عمل کنند، تا شاهد وضعیت مطلوب در این حوزه باشیم، افزود: بسیاری از دستگاه‌ها در اجرای این قانون مسئولیت دارند، اما برخی از آنها نسبت به اجرای مسئولیت قانونی خود اهمال و کوتاهی می‌کنند که باید به این موضوع هم پرداخته شود و مبادی قانونی ترک فعل آنان مورد رسیدگی قرار گیرد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->