فاصله طبقاتی ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۳ کم شد پاسخ به ادعای طالبان علیه زعفران ایرانی| دبیر شورای زعفران: کیفیت زعفران افغانستان مشابه زعفران ایرانی است| خراسان رضوی و جنوبی ۹۰ درصد زعفران کشور را تولید می‌کنند پیش‌بینی بورس برای فردا شنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه شنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۴ پلمب نانوایی متخلف در مشهد | آغاز دور جدید نظارت‌ها بر واحد‌های صنفی (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) حواشی چای دبش ادامه دارد | دریافت ۱۴۳ وام فقط از یک بانک دولتی (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) گزارش جدید از بحران قطعه‌سازی | بدهی ۱۱ میلیاردی سایپا روی میز ۵ سال بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت در مجلس | ۳ بار رفت و برگشت یک طرح بین مجلس و شورای نگهبان در ۲ سال جولان لوازم جانبی تقلبی موبایل در بازار | تفاوت بین نمونه اصلی و تقلبی برای خریدار تقریبا غیرممکن است کاهش چراغ‌خاموش ارائه تسهیلات بانک‌ها در خراسان رضوی قیمت طلا در معاملات روز پنجشنبه بازار جهانی، (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) اعلام شد مزایده ۶ هزار میلیاردی کالای تملیکی با عرضه خودروی داخلی و خارجی تا چه زمانی ادامه دارد؟ گرانی لبنیات ادامه دارد پیش‌بینی قیمت دلار برای پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ قیمت هر کیلو شمش طلا در بورس کالا بعد از یک ماه به ۱۱.۷ میلیارد تومان افزایش یافت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ نمایشگاه مشهد، آوردگاه ارتباط بی‌واسطه تولیدکننده و خریدار | بیست‌وچهارمین نمایشگاه عرضه مستقیم کالا آغازبه‌کار کرد نظام بانکی چطور ترمزِ جهش تولید مسکن را کشید؟ قانون مالیات بر خانه‌های خالی به بازار مسکن کمک نکرد مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی: تایید فرم تبصره ۱۰۰ و پرداخت مالیات با پیام‌رسان‌های داخلی ممکن شد قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | تغییر محسوس قیمت‌ها وزیر جهاد کشاورزی: قیمت گوشت قرمز در اختیار ما نیست و مربوط به بازار است قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | ثبات قیمت‌ها افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت میوه از باغ تا دست مشتری قیمت بلیت هواپیما اوج گرفت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) افشای راز ۲۰ میلیارد دلاری که در سال گذشته به اقتصاد برنگشت جلسه شورای عالی کار باید فوراً تشکیل شود تا قدرت خرید کارگران جبران شود اتحادیه طلا درباره سکه‌های پارسیان جعلی در بازار هشدار داد سخنگوی صنف جایگاهداران: راهی جز واردات برای تأمین بنزین سوپر وجود ندارد
سرخط خبرها

جلسه اعضای شورای عالی کار کشور در مشهد برگزار شد (۲۴ بهمن ۱۴۰۳) | ۲۶۷ هزار نفر در خراسان رضوی، مستمری‌بگیر تأمین اجتماعی هستند

  • کد خبر: ۳۱۶۰۷۶
  • ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۰
جلسه اعضای شورای عالی کار کشور در مشهد برگزار شد (۲۴ بهمن ۱۴۰۳) | ۲۶۷ هزار نفر در خراسان رضوی، مستمری‌بگیر تأمین اجتماعی هستند
نشست اعضای شورای‌عالی کار کشور با دستورکار بررسی تعیین مزد سال ۱۴۰۴ کارگران و تعیین‌تکلیف طرح برابری عیدی و پاداش کارگران بازنشسته با شاغلان مشمول قانون کار، صبح امروز به میزبانی اداره‌کل تأمین اجتماعی خراسان رضوی برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز، نشست اعضای شورای‌عالی کار کشور با دستورکار بررسی تعیین مزد سال ۱۴۰۴ کارگران و تعیین‌تکلیف طرح برابری عیدی و پاداش کارگران بازنشسته با شاغلان مشمول قانون کار، صبح امروز (۲۴ بهمن ۱۴۰۳) با حضور اولیا علی‌بیگی رئیس هیئت‌مدیره کانون عالی شورا‌های کار کشور، مهدی شفیعی مدیرکل تأمین اجتماعی خراسان رضوی، عقیل مختاری مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، علی اصغر رضایی رئیس کانون بازنشستگان خراسان رضوی و جمعی از اعضای مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

بررسی چالش‌های کنونی جامعه کارگران و کارفرمایان، مرور فرصت‌ها و چالش‌های برابری دستمزد کارگران شاغل و بازنشسته و واکاوی نظر نمایندگان جامعه کارگری و مدیران صنایع از جمله محور‌های این نشست بود و در نهایت مقرر شد تا مفاد پیمان جمعی جامع میان جامعه کارگری و کارفرمایی استان در حوزه مشاغل سخت و زیان‌آور تهیه و تدوین شود.

ضرورت ساماندهی مشاغل سخت و زیان‌آور

رئیس کانون عالی شورا‌های کار کشور با تأکید بر اینکه مسئله مشاغل سخت و زیان‌آور، ظلم بزرگ به سازمان تأمین اجتماعی است، اظهار کرد: امروز همه جوامع کارگری با جدیت به‌دنبال اثبات این هستند که شغل آنها نیز مشمول این قاعده می‌شود و اطلاق این عنوان دیگر از حالت استثنا خارج شده است. کارگران چرا دنبال این موضوع هستند؟ چون می‌توانند خود را زودتر از موعد بازنشسته کنند.

وی افزود: البته کارگران حق دارند، چون امنیت شغلی به‌قدری مخدوش شده که کارگران دوست دارند هرچه زودتر به سقف ۲۰ یا ۲۵ سال برسند و بازنشستگی خود را قطعی کنند و پس از آن، اگر شد دوباره به سرکار برگردند. ثمره این وضعیت نیز آن است که کارگران بازنشسته دوباره سرکار برمی‌گردند و ظلم مضاعف در حق جوانان متخصصی است که بیکار می‌مانند.

علی‌بیگی خاطرنشان کرد: مهم‌ترین سرمایه هر کشوری مردم آن هستند و مهم‌ترین عامل شکل‌گیری و پیروزی انقلاب اسلامی هم همین مردم بودند. امیرمؤمنان (ع) می‌فرماید که اگر فقر از دری وارد شود، ایمان از دست خواهد رفت و این اهمیت مسائل اقتصادی را ثابت می‌کند. این یکی از پاشنه آشیل‌های ماست که صندوق‌های بازنشستگی همواره با مشکلات ساده دست به گریبان هستند و متأسفانه این چشم‌انداز وجود دارد که اگر این صندوق‌ها مدیریت نشوند، بحران‌های جدی ایجاد کنند.

۲۶۷ هزار مستمری‌بگیر تأمین اجتماعی در استان

مدیرکل تأمین اجتماعی استان هم با بیان اینکه خدمات پیشرو، هدفمند و اثربخش سازمانی باید متمرکز بر توانمندسازی تشکل‌های کارگری و بازنشستگی باشد، تصریح کرد: جمعیت کل بیمه‌شدگان خراسان رضوی با ۱۳ درصد افزایش به بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر افزایش یافته است.

شفیعی خاطرنشان کرد: جمعیت مستمری‌بگیران استان نیز با ۳۸ درصد افزایش به بیش از ۲۵۰ هزار نفر رسیده و در سال جاری بیش از ۱۰۵۳۶ پرونده ادعای اشتغال به کمیته‌های اداره‌کل تأمین اجتماعی استان ارائه شده که ۸۸ درصد از این موارد تأیید شده‌اند. در مجموع، بیش از ۱ میلیون و ۱۷۲ هزار روز سابقه معادل ۳۲۱۳ سال سابقه بیمه برای کارگران منظور شده است.

۵۰ درصد جمعیت کشور، کارگر هستند

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان نیز با تأکید بر ضرورت جبران نیروی متخصص در فضای تولید و صنعت کشور، خاطرنشان کرد: امروزه بیش از ۵۰ درصد از جمعیت کشور جزو اقشار مختلف جامعه کارگری محسوب می‌شوند و با وجود ایفای نقش غیرقابل کتمان در چرخه تولید و اقتصاد کشور، خیلی کم‌تر از حق و شایستگی خود از مواهب انقلاب بهره‌مند هستند.

وی ادامه داد: چالش اصلی امروز در حوزه کارگری این است که کف حقوق‌ها نیز تطابقی با نرخ تورم ندارد. حتی در مواقعی هم که شورای عالی کار، تصمیم قابل تحسینی می‌گیرد و حداقل حقوق‌ها را افزایش می‌دهد، تنش در نظام اقتصادی کشور و افزایش روزانه نرخ تورم بلایی سر کارگر می‌آورد که در همین بازه اجرای مصوبه جدید، دوباره حداقل حقوق‌ها از نرخ تورم فاصله گرفته و عقب می‌ماند.

مختاری تصریح کرد که باید با یک تصمیم عاجل، شرایط حمایتی از معیشت کارگران را به‌شکلی بازتعریف کنیم که جریان مولد اقتصادی کشور به ادامه فعالیت و خدمت ترغیب شوند.

وی افزود: تأمین منابع مالی لازم با وجود مشکلات متعدد باید به قید فوریت محقق شود تا بحران کمبود نیروی کار متخصص هرچه زودتر برطرف شود. پرونده حمایت از بازنشستگان، نقش تعیین‌کننده و راهبردی در جریان کلی اقتصاد کشور دارد، زیرا نیروی شاغل امروز به سرنوشت همکار سابق بازنشسته خود نگاه می‌کند تا آینده آرامش و در آسایشی را ببیند و به ادامه فعالیت تشویق شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->