انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

کوچک کردن تومور‌های پروستات بدون نیاز به جراحی ممکن شد

  • کد خبر: ۳۱۷۹۰۰
  • ۰۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۰
کوچک کردن تومور‌های پروستات بدون نیاز به جراحی ممکن شد
پژوهشگران از امواج متمرکز فراصوت برای کوچک کردن تومور‌های پروستات، آن هم بدون نیاز به جراحی استفاده می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، سرطان همچنان یکی از علل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است و سالانه جان ۱۰ میلیون نفر را می‌گیرد.

محققان دانشگاه رایس و دانشگاه وندربیلت پیشرفت‌های چشمگیری در مبارزه با سرطان پروستات داشته‌اند.

آنها نشان داده‌اند که ترکیب یک درمان مولکولی کوچک به نام «لیگاند القاکننده آپوپتوز مرتبط با فاکتور نکروز تومور» (TRAIL) با امواج فراصوت متمرکز (FUS) می‌تواند به طور مؤثر اندازه تومور را در مدل‌های آزمایشگاهی کاهش دهد.

سرطان همچنان یکی از علل اصلی مرگ و میر در جهان است و سالانه ۱۰ میلیون نفر را قربانی می‌کند.

این مطالعه مشترک که توسط مایکل کینگ (Michael King)، پروفسور مهندسی زیستی در دانشگاه رایس و چارلز کاسکی (Charles Caskey)، دانشیار دانشگاه واندربیلت هدایت می‌شود، در رویکرد خود پیشگام است.

این مطالعه نشان می‌دهد که چگونه می‌توان از نیرو‌های مکانیکی با شدت کم با TRAIL برای ارائه یک استراتژی درمانی جدید برای بیماران مبتلا به سرطان استفاده کرد.

پروفسور کینگ بر نیاز مبرم به گزینه‌های درمانی بهتر برای سرطان پیشرفته و عودکننده پروستات تاکید می‌کند؛ سرطانی که دومین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان در میان مردان در ایالات متحده است.

وی خاطرنشان می‌کند: سرطان پروستات همچنان شایع‌ترین سرطان تشخیص داده شده در بیش از ۱۰۰ کشور جهان است که بر ضرورت راهبرد‌های درمانی نوآورانه تاکید می‌کند.

وی ابراز خوش‌بینی می‌کند که یافته‌های این مطالعه به‌زودی به کاربرد‌های بالینی عملی تبدیل شود.

درمان‌های سنتی سرطان پروستات اغلب با عوارض جانبی شدید همراه هستند که باعث علاقه روزافزون به درمان‌های FUS شده است.

این روش غیر تهاجمی، درمان هدفمند را به شکل مستقیم در محل‌های تومور ممکن می‌سازد که می‌تواند اثرات مخرب را بر بافت‌های سالم اطراف محدود کند.

یکی از چالش‌های درمان TRAIL، طول عمر کوتاه آن در جریان خون است که تنها حدود ۳۰ دقیقه قبل از متابولیزه شدن طول می‌کشد. این امر مستلزم دوز مکرر برای دستیابی به هر اثر قابل توجهی است که می‌تواند منجر به افزایش عوارض جانبی و ناراحتی بیمار شود.

کینگ توضیح می‌دهد: TRAIL به طور خاص باعث مرگ سلول‌های سرطانی می‌شود و در عین حال از سلول‌های سالم صرف نظر می‌کند.

با این حال، درمان FUS اساساً در سیستم گردش خون عمل می‌کند و کارایی آن را محدود به سلول‌های تومور در گردش می‌کند و مستقیماً به تومور‌های جامد رسیدگی نمی‌کند.

این محدودیت نیاز به یک روش عملی را برجسته می‌کند که نیرو‌های مکانیکی را با درمان TRAIL به شیوه‌ای موضعی ترکیب می‌کند.

محققان به دنبال کشف این موضوع بودند که آیا روش FUS می‌تواند به عنوان یک شریک مناسب برای TRAIL در درمان تومور‌های اولیه پروستات قبل از متاستاز عمل کند یا خیر.

محققان در تحقیقات خود، آزمایشاتی را با استفاده از رده‌های سلولی سرطان پروستات انجام دادند.

عدم نیاز به جراحی

هدف آنها تغییر پارامتر‌های درمان FUS بود تا اطمینان حاصل شود که سلول‌های سالم تحت تأثیر نیرو‌های مکانیکی قرار نمی‌گیرند و در عین حال تأثیرات را بر سلول‌های سرطانی به حداکثر می‌رساند. نتایج امیدوارکننده بود.

محققان دریافتند که کاربرد ترکیبی FUS و TRAIL به طور قابل ملاحظه‌ای تعداد سلول‌های سرطانی و اندازه کلی تومور‌ها را در مقایسه با انجام هر یک از درمان‌ها به تنهایی کاهش می‌دهد.

کینگ با تأکید بر اهمیت این تحقیقات، می‌گوید: این مطالعه پایه‌ای را برای یک درمان جدید بالقوه برای سرطان پروستات ایجاد می‌کند.

یافته‌های محققان می‌تواند راه‌های جدیدی را به روی درمان پزشکی باز کند که نشان‌دهنده آینده‌ای است که در آن درمان‌های مکانیکی مانند امواج متمرکز فراصوت در کنار درمان‌های مولکولی کوچک برای مقابله با سرطان‌های مختلف به طور مؤثرتر و در عین حال به حداقل رساندن عوارض جانبی استفاده می‌شود.

همانطور که محققان به اصلاح رویکرد خود ادامه می‌دهند، امید این است که این بینش‌ها برای بیماران مبتلا به سرطان پروستات مفید باشد و راه را برای درمان‌های سرطانی ابتکاری که کارایی و ایمنی درمان‌های موجود را افزایش می‌دهد، هموار کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->