۳ حمله پهپادی ارتش یمن به سرزمین‌های اشغالی نتانیاهو: حماس به دنبال توافق نیست | آن‌ها می‌خواهند ما را در هم بکوبند سردار فدوی: در مدت کوتاه پس از جنگ توانمندی خوبی بدست آورده‌ایم روسیه: ۹۶ پهپاد اوکراینی را سرنگون کردیم استقبال القسام از ارسال دارو و غذا برای اسیران صهیونیست سیگنال افت رمزارز‌ها به دلار و طلا در ایران پزشکیان اسلام‌آباد را ترک کرد (۱۲ مرداد ۱۴۰۴) پزشکیان: سکوت در برابر مظالم رژیم صهیونیستی، همراهی با ظلم است تبادل ۱۲۰۰ اسیر اوکراین با روسیه تأسیس «شورای دفاع کشور» توسط «شورای عالی امنیت ملی» تصویب شد درگیری‌های مسلحانه خیابانی در رژیم صهیونیستی| ۵ نفر راهی بیمارستان شدند (۱۲ مرداد ۱۴۰۴) پاپ با جوانان غزه ابراز همدردی کرد روایت نخست‌وزیر پاکستان از دیدار صمیمانه با پزشکیان افزایش تعداد شهدای جنگ غزه به ۶۰ هزار و ۸۳۹ نفر (۱۲ مرداد ۱۴۰۴) غریب‌آبادی: اروپایی‌ها حق فعال‌سازی مکانیسم ماشه را نخواهند داشت استاندار خراسان رضوی: اندیشه‌های امام (ره)، راهکار برون‌رفت از چالش‌های اجتماعی کشور است سرزمین‌های اشغالی هدف حمله پهپادی یمن قرار گرفت (۱۲ مرداد ۱۴۰۴) پزشکیان: ارتباط ایران و پاکستان به هم گره خورده است جایگزین حجت‌الاسلام صدیقی در ریاست ستاد امر به معروف به زودی معرفی می‌شود عاقبت شوم خلبانان ارتش صدام در انتظار خلبانان صهیونیست + فیلم رئیس جمهور: پیمان‌های راهبردی مشترک ایران و پاکستان با رویکردی جدید احیا شود آنکارا درباره امضای توافق نظامی احتمالی با دمشق ابراز بی‌اطلاعی کرد محکومیت یورش صهیونیست ها به مسجد الاقصی از سوی عربستان و اردن حکم اعدام متهم ردیف‌اول پرونده «رضایت خودرو طراوت نوین» تأیید شد (۱۲ مرداد ۱۴۰۴) نخست وزیر پاکستان: ایران حق دارد برای برنامه‌های صلح آمیز، از انرژی هسته‌ای استفاده کند آیت الله علم الهدی: تحول در شورای فرهنگی تبلیغات اسلامی استان خراسان، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است | نیاز به تحول در روش‌های تبلیغی برای جذب نسل زد مادر اسیر کشته شده اسرائیلی: تسلیم شدن بهتر از آن است که فرزندان‌مان از گرسنگی بمیرند
سرخط خبرها

طرح مصر برای آینده غزه چیست؟

  • کد خبر: ۳۱۹۹۷۶
  • ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۹
طرح مصر برای آینده غزه چیست؟
همزمان با آمادگی‌ها برای برگزاری نشست اضطراری سران عرب در قاهره به منظور بررسی پیشنهاد مصر درباره آینده نوار غزه، جزئیاتی از این طرح فاش شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، شبکه العربیه در این باره گزارش داد که طرح پیشنهادی مصر برای آینده نوار غزه بر راهکار موسوم به «دو دولتی» به عنوان مبنای عادی‌سازی روابط میان کشور‌های منطقه و رژیم صهیونیستی تأکید دارد.

بر اساس این طرح، نیرو‌های پلیس فلسطینی تحت آموزش مصر و اردن، مسئولیت تأمین امنیت در غزه را بر عهده خواهند گرفت، اقدامی که زمینه را برای بازگشت تدریجی تشکیلات خودگردان فلسطین به این منطقه فراهم می‌کند.

همچنین، پیشنهاد شده است که یک کمیته موقت از شخصیت‌های مستقل و تکنوکرات تحت نظارت تشکیلات خودگردان فلسطین، اداره امور غزه را برای یک دوره شش‌ماهه بر عهده بگیرد.

در بخش دیگری از این طرح، احتمال استقرار نیرو‌های حافظ صلح بین‌المللی در اراضی فلسطینی مورد بررسی قرار گرفته شده است؛ همچنین، موضوع سلاح گروه‌های مقاومت از طریق یک روند سیاسی مشخص و معتبر مورد مذاکره قرار خواهد گرفت.

پرونده بازسازی و آوارگان

طرح مصر همچنین شامل ایجاد مسکن‌های موقت برای آوارگان در هفت منطقه مختلف و برقراری یک آتش‌بس میان‌مدت با مدت‌زمان مشخص است.

در مرحله نخست بازسازی، که «دوره بهبود اولیه» نامیده شده، ظرف شش ماه مبلغ سه میلیارد دلار برای احیای زیرساخت‌ها و مسکن تخصیص داده می‌شود.

بر اساس برآوردها، مرحله نخست بازسازی غزه ۲ سال به طول خواهد انجامید و هزینه‌ای معادل ۲۰ میلیارد دلار در بر خواهد داشت، در حالی که مرحله دوم ۲.۵ سال ادامه خواهد داشت و ۳۰ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت.

در مجموع، هزینه بازسازی غزه حدود ۵۳ میلیارد دلار برآورد شده و پیشنهاد شده است که یک صندوق امانی تحت نظارت بین‌المللی برای تأمین این هزینه‌ها ایجاد شود.

کنفرانس بین‌المللی و مخالفت با طرح آمریکا

مصر همچنین در طرح پیشنهادی خود خواستار برگزاری کنفرانسی بین‌المللی در قاهره در آینده‌ای نزدیک برای جذب حمایت‌های مالی و سیاسی لازم جهت بازسازی غزه شده است.

این طرح در شرایطی مطرح شده که قاهره در هفته‌های اخیر، تحرکات دیپلماتیک خود را افزایش داده است.

این اقدامات در واکنش به طرح جنجالی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، صورت گرفت که در آن پیشنهاد شده بود غزه تحت کنترل واشنگتن قرار بگیرد و ساکنان آن به مصر و اردن منتقل شوند.

این طرح با مخالفت شدید کشور‌های عربی مواجه شد و آنها بر لزوم ارائه راه‌حل‌های جایگزین تأکید کردند؛ به همین منظور قرار است که سران برخی کشور‌های عربی امروز ۱۴ اسفند در قاهره گردهم بیایند تا درباره آینده نوار غزه و ارائه پیشنهاد جایگزین طرح رئیس جمهور آمریکا برای جابجایی اهالی این منطقه، گفت‌و‌گو کنند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->