رسوایی خاندان ویندزور به اوج رسید؛ اندرو از سلطنت خلع شد پایان مذاکرات افغانستان و پاکستان در استانبول با توافق بر ادامه آتش‌بس واکنش عراقچی به دستور ترامپ مبنی بر از سرگیری آزمایش سلاح‌های هسته‌ای در آمریکا اتحاد کم سابقه ارتش لبنان و حزب‌الله در برابر رژیم اسرائیل جنجال تازه در اسرائیل؛ نامزدی پسر نتانیاهو برای سمت هم‌رتبه وزیر دیدار نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور یمن با معاون سیاسی وزارت امور خارجه برگزاری یازدهمین نشست کمیته مشورت‌های راهبردی میان جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان در مسقط هکرها اسناد سری شرکت اسرائیلی را به فروش گذاشتند سردار سلیمانی: دشمن از روز اول جنگ ۱۲ روزه طعم شکست را چشید تظاهرات گسترده حریدی‌ها در قدس با شعار سربازی نمی‌رویم | پرچم اسرائیل در آتش + فیلم و عکس (۸ آبان ۱۴۰۴) نگرانی اتحادیه اروپا از آزمایش اژدر هسته‌ای روسیه یک فلسطینی با خودرو به پلیس رژیم صهیونیستی حمله کرد جسد دو اسیر اسرائیلی به صلیب سرخ تحویل خواهد شد حملات پهپادی اسرائیل به لبنان + فیلم (۸ آبان ۱۴۰۴) برطرف‌کردن مشکل کشف‌رود نیاز به نگاه ملی دارد تخت‌روانچی با وزیر امور خارجه عمان دیدار کرد معاون امور حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه در گفت‌وگو با شهرآرانیوز: ما درخصوص حقابه هیرمند، نیاز به رژیم حقوقی داریم + فیلم آیت‌الله علم‌الهدی: فداکاری زنان در خانه، همانند جهاد مردان در جنگ است | پرورش نسل انقلابی و شکیبایی در برابر سختی‌ها، مصداق جهاد زنان است ترامپ پس از بازگشت از سفر به آسیا: فرصت نشد با کیم دیدار کنم وزیر خارجه: مذاکره باید مبتنی بر منافع متقابل باشد، نه دیکته‌نویسی مکاتبه استاندار خراسان رضوی با معاون‌اول رئیس‌جمهور درخصوص موضوع آلودگی هوای مشهد پلیس فرانسه از بازداشت ۵ مظنون دیگر در ارتباط با سرقت جواهرات لوور خبرداد نیکزاد: منابع لازم جهت تهیه ۶۰ دستگاه اتوبوس برای مشهد تأمین خواهد شد + فیلم استاندار خراسان رضوی: بیمه سلامت، رکن اصلی تأمین آرامش و رفاه مردم است | ضرورت توجه ویژه به بیمه سلامت در مشهد بیانیه ترامپ پس از دیدار با شی: توافقات مهمی داشتیم سخنگوی وزارت خارجه: گروسی اظهارات بی‌اساس درباره موضوع هسته‌ای ایران را کنار بگذارد درجه سپهبدی به شهیدان غلامعلی رشید و علی شادمانی اعطا شد
سرخط خبرها

نشست سران کشور‌های عربی در قاهره برای بررسی آینده نوار غزه آغاز شد (۱۴ اسفند ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۱۹۹۹۷
  • ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۳
نشست سران کشور‌های عربی در قاهره برای بررسی آینده نوار غزه آغاز شد (۱۴ اسفند ۱۴۰۳)
منابع خبری امروز سه‌شنبه از آغاز نشست سران کشور‌های عربی در قاهره برای بررسی آینده نوار غزه خبر دادند.

به گزارش شهرآرانیوز، نشست سران کشور‌های عربی با محوریت بررسی آتش‌بس و آینده نوار غزه، امروز در قاهره، پایتخت مصر، آغاز شد.

این نشست به ریاست عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر و با حضور رهبران و نمایندگان کشور‌های عربی در حال برگزاری است.

رئیس‌جمهور مصر در آغاز نشست سران کشور‌های عربی تأکید کرد که این اجلاس در شرایطی حساس و بحرانی در منطقه برگزار شده است.

وی با اشاره به چالش‌های جدی که امنیت و ثبات منطقه را تهدید می‌کند، گفت: «منطقه ما با بحران‌هایی روبه‌رو است که می‌تواند امنیت و ثبات منطقه‌ای را به خطر بیندازد.»

السیسی حملات رژیم اسرائیل به نوار غزه را محکوم کرد و افزود: «تجاوز به غزه لکه ننگی در تاریخ بشریت است که نتیجه آن ترویج نفرت و نبود عدالت است.»

وی همچنین تأکید کرد که جنگ علیه غزه نه‌تنها زیرساخت‌های حیاتی را نابود کرده، بلکه مردم این منطقه را بین دو گزینه «نابودی یا آوارگی» قرار داده است.

رئیس‌جمهور مصر با ستایش ایستادگی فلسطینی‌ها گفت: «مردم فلسطین با پایبندی به سرزمین خود، نمونه‌ای از پایداری و اراده برای احقاق حقوقشان ارائه داده‌اند.»

السیسی همچنین اعلام کرد که مصر از روز نخست جنگ، با همکاری قطر و کشور‌های عربی، تلاش‌هایی را برای برقراری آتش‌بس آغاز کرده است.

وی افزود که قاهره با همکاری رهبران فلسطینی اقدام به ایجاد یک کمیته مستقل فلسطینی برای مدیریت نوار غزه کرده است تا شرایط این منطقه پس از جنگ مشخص شود.

رئیس‌جمهور مصر همچنین اعلام کرد که کشورش در حال آموزش نیرو‌های امنیتی فلسطینی است که قرار است در مرحله آینده مسئولیت تأمین امنیت نوار غزه را بر عهده بگیرند.

السیسی خواستار پذیرش طرح پیشنهادی مصر شد که حق ملت فلسطین برای بازسازی کشورشان و باقی ماندن در سرزمین خود را تضمین می‌کند.

وی همچنین تأکید کرد که باید حمایت‌های مالی به صندوقی که مصر در نظر دارد برای اجرای این طرح تأسیس کند، هدایت شود.

رئیس‌جمهور مصر در بخش دیگری از اظهاراتش خواستار موضع‌گیری قاطع جامعه بین‌المللی در برابر نقض حقوق فلسطینی‌ها در کرانه باختری شد و تأکید کرد که این اقدامات غیرقابل قبول است.

وی همچنین نسبت به ادامه حملات به مسجدالاقصی و هرگونه تغییر در وضعیت کنونی آن هشدار داد و از تمامی طرف‌ها خواست به قوانین بین‌المللی پایبند باشند.

السیسی تأکید کرد که صلح واقعی بدون تشکیل کشور مستقل فلسطین امکان‌پذیر نیست و افزود: «صلح را نمی‌توان با زور تحمیل کرد و راه‌حل عادلانه باید از طریق مذاکره و توافق حاصل شود.»

قرار است که سران کشور‌های عربی در این نشست طرح پیشنهادی مصر برای آینده نوار غزه را مورد بررسی قرار دهند.

این طرح در شرایطی مطرح شده که قاهره در هفته‌های اخیر، تحرکات دیپلماتیک خود را افزایش داده است.

این اقدامات در واکنش به طرح جنجالی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، صورت گرفت که در آن پیشنهاد شده بود غزه تحت کنترل واشنگتن قرار بگیرد و ساکنان آن به مصر و اردن منتقل شوند.

این طرح با مخالفت شدید کشور‌های عربی مواجه شد و آنها بر لزوم ارائه راه‌حل‌های جایگزین تأکید کردند؛ به همین منظور سران برخی کشور‌های عربی امروز ۱۴ اسفند در قاهره گردهم آمدتد تا درباره آینده نوار غزه و ارائه پیشنهاد جایگزین طرح رئیس جمهور آمریکا برای جابجایی اهالی این منطقه، گفت‌و‌گو کنند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->