انسولین و اسپری‌های تنفسی در داروخانه‌ها موجود است توفان و تندباد با سرعت ۹۷ کیلومتر در ساعت سبزوار را درنوردید (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای نیترات زیاد در هندوانه‌های ایرانی چیست؟ + پاسخ کارشناسی قاتل فراری قبل از خروج از کشور دستگیر شد (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) نگرانی رئیس پلیس راهور فراجا از واردات خودروهای بی‌کیفیت و تردد آن‌ها در جاده‎‌ها طرح رتبه‌بندی برای کادر اداری مدارس هم اجرا می‌شود| به‌روز‌رسانی پاداش بازنشستگی معلمان از سال ۱۴۰۴ + ویدئو نجات خراسان رضوی از معضل کمبود مدرسه تا یک‌سال دیگر| مدرسه‌سازی، نقطه آغاز توسعه آموزش و پرورش است + ویدئو رئیس سازمان بهزیستی: تاب‌آوری مهمترین عامل در مقابله با آسیب‌های اجتماعی است بحران آب در ایران | واردات یا انتقال، کدام به‌صرفه‌تر است؟ زلزله نسبتا شدید قم را لرزاند (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جزئیات آیا واکسن کرونا در بروز برخی بیماری‌ها تأثیر داشته است؟ هوش مصنوعی جای معلم را نمی‌گیرد | معلم پرورش‌دهنده امید در دانش‌آموزان است المپیاد‌های ورزشی درون مدرسه‌ای از اول مهر ۱۴۰۴ تقویت می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) | آغاز روند کاهش دما از فردا شایعات و واقعیت‌های واکسن HPV و بیماری زگیل تناسلی در فضای مجازی | تب مجازی گارداسیل به احترام بزرگ تر‌ها خطر آلودگی روغن‌های سنتی فاقد نشان سیب سلامت انجام ۴۰ عمل جراحی قلب باز در بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد مشهد (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ظرفیت دفن در بهشت‌زهرا(س) رو به اتمام است | اموات تهرانی‌ها از مِهر ۱۴۰۴ روی زمین می‌مانند کاهش ۷ درصدی زادوولد‌ها در  خراسان رضوی | جوانی جمعیت رو به زوال خطر پوکی استخوان در کمین این افراد است هشدار متخصصان درباره مصرف زیاد دارچین مراقب توت خوری در خیابان باشید ویتامینی مهم برای سوخت و ساز بدن افزایش تعرفه زایمان بدون درد لاغری سریع، مرگ آرام! تصویب ۹ رشته هنری جدید برای هنرستانی‌ها بحران آب در ۴۴ سد کشور | وضعیت اسف‌بار سفره آب‌های زیرزمینی به دلیل برداشت‌های بی‌رویه تولد سالانه ۳ تا ۴ هزار نوزاد کم شنوا در کشور طرح محیط‌یار در مدارس اجرا می‌شود | باید دانش‌آموزان را با مفاهیم محیط زیست آشنا کنیم انتظار بازنشستگان تأمین‌اجتماعی برای صدور احکام حقوقی بر مبنای متناسب‌سازی ۷۰ درصدی | بازنشستگان: واریز حقوق را به تعویق نیندازید
سرخط خبرها

در رمضان با عادات بد غذایی خداحافظی کنید

  • کد خبر: ۳۲۱۵۶۱
  • ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۵
در رمضان با عادات بد غذایی خداحافظی کنید
دکترای تخصصی طب سنتی می گوید: طب سنتی روزه داری را راهکاری برای پاکسازی بدن از سموم می‌داند، اما این پاکسازی زمان صورت میگیرد که بسیاری از عادات غذایی نادرست نیز اصلاح گردد.

به گزارش شهرآرانیوز، فاطمه اکبری می گوید: ماه رمضان که می شود، توجه همه بر رفتار، گفتار، کلام و حتی عادات تغذیه خود بیشتر می‌شود. یکی از بهترین گزینه ها برای رسیدن به عادات غذایی سالم و در نتیجه بدنی سالم تر، طب سنتی ایرانی است. این طب بر مبنای علمی پیشنهادات بسیاری را برای سلامت روزه داران ارائه می دهد.

فواید روزه داری در طب سنتی

روزه داری پاکسازی بدن از سموم است. به صورت کلی زمانی که شما چندین ساعت غذا نمی خورید، سیستم گوارش شما چندین ساعت استراحت می کند. با توجه به اینکه معده ما در اندام های بدن است و هر دارویی که می خواهد وارد بدن شود از معده و از راه دهان وارد بدن و سلولهای بدن می شود، همین استراحت موجب می شود تا معده پاکسازی شده و سمومی که داخل معده جمع شده پاکسازی شود. در این حالت رسوباتی که به مرور زمان در داخل معده جمع شده است، پاک شده، رادیکال های آزاد کم و سیستم ایمنی بهبود پیدا می کند.

 ۸ هفته روزه داری باعث می شود تا کلسترول بد خون پایین آمده و کلسترول خوب جایگزین شود

بر اساس مقالات علمی منتشر شده،  ۸ هفته روزه داری باعث می شود تا کلسترول بد خون پایین آمده و کلسترول خوب جایگزین شود زیرا، بدن از چربی های ذخیره شده استفاده می کند و ذخایرش را مجدد بازسازی می کند و در نتیجه باعث بهبودی وضع کلیه اندام ها از معده تا کلیه و صفرا و بیماری های قلبی و عروقی و دستگاه گردش خون شده و مقاومت بدن را بالا می‌برد.

دکتر اکبری در خصوص تغییرات عادات غذایی در ماه رمضان گفت: یک سری تغییرات در عادات غذایی به صورت ناخودآگاه اتفاق می افتد. برای مثال من این روزها در مراجعینم با این مورد بسیار مواجه هستم که به محض سحری خوردن، چای یا آب می خورند و این امر موجب تشنگی بیشتر و ورم معده می شود. این همان چیزی است که در منابع علمی قید شده که نیم ساعت تا دو ساعت قبل و بعد غذا آب نخورید، وقتی شما این مورد را رعایت کنید همین امر موجب بهبود گوارش و تغییرات سبک زندگیتان می شود.

نوشیدن چای یا آب به محض سحری خوردن موجب تشنگی بیشتر و ورم معده می شود.

 روزه صبر شما را زیاد می کند و همین بالا رفتن صبر موجب بهبود لایف استایل زندگیتان شده و موجب می شود تا شما بسیاری از عادات بد غذایی و رفتاری را کنار بگذارید. برای مثال در خصوص خوردن نوشابه تمام منابع علمی گفته اند که خوردن نوشابه بسیار مضر است. شما در ماه رمضان متوجه می شوید که زمانهایی که نوشابه می خورید بیشتر تشنه می شوید در نتیجه سعی می کنید روزهای بعدی نوشابه نخورید و مسایل از این قبیل که خوردن ترشیجات ما بین غذا شما را در وسط روز گرسنه می کند و ناخداگاه سعی می کنید آنها را حذف کنید.

ماه رمضان زمان خوبی برای شناخت عادات بد غذایی و ترک آنها برای همیشه است. برای اینکه تاثیرات خوردن هر چیز را چند ساعت بعد از خوردن سحر به خوبی متوجه می شوید و بعد از افطار هم بحث ورم معده بوجود می‌آید. برخی عادات بد غذایی برای همه به صورت روتین و مشابه است مانند  فست فودها که در اصطلاح طب سنتی طبع سرد دارد و موجب گندیدگی اندام ها می شود و برای برخی افراد متفاوت است که خود فرد باید آنها را پیدا کرده و به مرور آن را برای همیشه ترک کند.

مراعات بعد افطار در دید و بازدید

این دکترای طب سنتی با توجه به تقارن ماه رمضان و نوروز پیشنهاداتی را به مردم ارائه نمود: یکی از عادات در پذیرایی مردم ایران در دید و بازدیدها خوردن آجیل است. بهتر است خوردن آجیل را تا چند ساعت بعد افطار به تعویق بیاندازند و بعد از آن هم از زیاده روی در خوردن آن اجتناب کنند تا به معده فشار نیامده و به اصطلاح بحث ورم معده پیش نیاید. در مورد میوه و شیرینی نیز روال به همین صورت است.

خوردن آجیل و میوه و شیرینی را تا چند ساعت بعد افطار به تعویق بیاندازند تا به معده فشار نیامده و به اصطلاح بحث ورم معده پیش نیاید. 

بهترین پیشنهاد برای ماه رمضان و حفظ آب بدن و هیدراته ماندن خوردن شربت تخم شربتی و خاکشیر همراه با گلاب با آب ولرم در وعده افطار و سحر است. این نوشیدنی باعث می شود تا آب بدن برای مدت طولانی حفظ شده و در طول روز دیرتر تشنه شوید. ممکن است در روزهای اول متوجه از دست دادن آب بدن نشوید اما بعد از چند روز این تشنگی ها خود را نشان میدهد و با خوردن آب و چایی در وعده های بعد از افطار به راحتی برطرف نمی شود. خوردن این شربت همراه با آب ولرم و گلاب بهترین نوشیدنی برای وعده افطار تا سحر است چنانچه با آب سرد میل شود بیشتر موجب یبوست می شود.

در ماه مبارک رمضان حتما وعده های خود را در سه وعده غذایی تقسیم کنید. وعده افطار را همانند صبحانه حتی سبکتر میل کنید و بعد از چند ساعت شامی سبک و سالم مانند کوکو یا کتلت بخورید و وعده بعد را در سحر میل کنید.

سر درد روزه داران و پایین آمدن نیکوتین

یکی از بیشترین مشکلاتی که برای روزه داران پیش می‌آید و از آن شکایت دارند سر دردهایی است که غالبا بعد از ظهر به سراغ آنها می‌آید. برای حل این مشکل چه کاری باید انجام داد؟

سر درد روزه داران ممکن است علتهای مختلفی مانند کم آبی، کم کردن سیگار، پایین آمدن قند خون و ... داشته باشد، اما مهمترین آن پایین آمدن میزان نیکوتین بدن است. پیشنهاد من این است که روزه داران از یک ساعت پیش از سحر بیدار شده و ابتدا چای یا قهوه خود را میل کنند و بعد از مدتی سحری خود را بخورند.  خوردن شربت تخم شربتی و خاکشیر را اصلا ترک نکنند تا تاثیرات مثبت آن را در وضعیت بدنی خود به خوبی ببینند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->