۳فوتی و یک مصدوم در تصادف خونین در محور نیشابور- سبزوار (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری ۱۴۰۴ پرونده فوت دختر جوان در جنگل بهشهر درحال بررسی پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در فروردین ۱۴۰۴ بازدید استاندار خراسان رضوی از پروژه مدرسه ۱۲کلاسه در بولوار توس مشهد | بیش از ۷۰۵ مدرسه تا پایان ۱۴۰۴ در استان ساخته می‌شود + ویدئو بارش برف و باران در جاده‌های خراسان رضوی (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) احیای نقش تربیتی سرود، در دستورکار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معاون وزیر آموزش و پرورش: هنر، زبان جهانی برای رساندن پیام امام‌رضا(ع) است اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی در مشهد برگزار شد تمهیدات ترافیکی روز ارتش در مشهد مقدس (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بازدید سرزده شهرآرا از بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) مشهد | بیمارستان چشم‌پزشکی نیاز به دیده‌شدن دارد آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟  همکاری دستگاه‌های مسئول برای کاهش اثرات گردوغبار در سطح ملی و منطقه‌ای اختصاص ۴۰ چمن مصنوعی برای مدارس شهرستان‌های مشهد و کلات ۲۷۰ هزار قوطی شیرخشک در نیشابور توزیع شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) چه عواملی سقط جنین را در کشور به مرز بحران رسانده است؟ شناسایی ۵۰ خانه ثبت ملی و احیای ۱۷ خانه تاریخی در مشهد راه‌اندازی اپلیکیشن «صدقه من» برای تسهیل پرداخت‌های خیریه استرداد متهم خیانت در امانت ۱۲ کیلوگرم طلا به کشور مهلت سنجش سلامت نوآموزان، پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش دما و بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر استان دزدی چند‌میلیاردی از برادر وجود ۸ میلیون مددجوی بهزیستی در کشور هشدار سازمان نظام پزشکی درباره قرص‌های لاغری با چاشنی اعتیاد معرفی یک ترکیب معجزه‌گر مؤثر برای چاقی کودکان پزشکی خانواده از روستا‌ها آغاز می‌شود فیش حقوقی فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی بدون افزایش حقوق صادر شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیام تبریک رئیس شورای عالی استان‌ها در پی موفقیت و قهرمانی‌های تیم المپیک دانش‌آموزی قتل هولناک زن ۱۸ساله به دست شوهر، بعد از ۴ سال فاش شد ۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت، با نوشیدن یک لیوان نوشابه تداوم روند کاهش دما در کشور تا شنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | پیش‌بینی بارش برف و باران در خراسان رضوی و ۱۱ استان دیگر
سرخط خبرها

افراد دچار مشکلات گوارشی و ریفلاکس معده، برای روزه گرفتن با پزشک خود مشورت کنند

  • کد خبر: ۳۲۲۵۲۲
  • ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۵
افراد دچار مشکلات گوارشی و ریفلاکس معده، برای روزه گرفتن با پزشک خود مشورت کنند
متخصص بیماری‌های داخلی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: افراد دچار مشکلات گوارشی و از جمله؛ بیماران دچار ریفلاکس معده، بهتر است قبل از اقدام به روزه داری با پزشک خود مشورت کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر مینا اکبری راد، گفت: یکی از شایع‌ترین بیماری‌های گوارشی در بین افراد جامعه، بیماری رفلاکس معده است، که علت آن، شل بودن دریچه‌ای است که بین معده و مری وجود دارد و شلی این دریچه ممکن است به علل مختلف ایجاد و در شرایطی خاص محتویات معده به داخل مری پس زده شود که در اینصورت فرد احساس ترش کردن، مزه بد و اسید مانند در دهان یا ته حلق، احساس سوزش سر دل، حالت تهوع، درد قفسه سینه و حتی سرفه‌های بدون علت را خواهد داشت.

توصیه‌های تغذیه‌ای در بیماران دچار مشکلات گوارشی

وی ادامه داد: افرادی که مبتلا به بیماری‌های گوارشی بوده و بر طبق نظر پزشک خود، مجاز به روزه داری هستند، حتما باید وعده افطار و سحر را به صورت مرتب مصرف نمایند و سعی کنند که غذای سالم در این وعده‌ها استفاده نمایند. همچنین بیماران مبتلا به رفلاکس معده، بایستی از زیاده روی در مصرف غذا دردو وعده سحر و افطارخودداری کنند، چرا که زیاد شدن حجم معده و پُر شدن ناگهانی معده می‌تواند به شل شدن دریچه معده و مری کمک کند و بنابراین ترش کردن را تشدید می‌کند، لذا این بیماران باید از مصرف غذا‌های پرچرب، سرخ کردنی، غذا‌های پرکافئین و غذا‌های ترش و تند که می‌توانند منجر به تشدید علائم گوارشی شوند، خودداری کنند.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه متذکر شد: بیماران مبتلا به رفلاکس باید به صورت کلی مایعات را با احتیاط مصرف کنند و از مصرف بی اندازه مایعات، در وعده‌های سحر و افطار خودداری و سعی نمایند مصرف مایعات را بین وعده‌های افطار تا سحر تقسیم کرده و از مصرف حجم زیاد از مایعات در وعده افطار برای رفع تشگی خودداری کنند.

وی به این گروه از بیماران توصیه کرد؛ که از مصرف نوشابه‌های گازدار و مایعات ترش و مایعات حاوی اسیدبالا خودداری و مصرف مایعات کافئین دار را کاهش دهند.

ورزش‌های سبک مثل پیاده روی و یوگا در ایام روزه داری منعی ندارد

متخصص بیماری‌های داخلی دانشگاه همچنین، با بیان اینکه ورزش سبک در ایام روزه داری توصیه شده و می‌تواند در بهبود و کم کردن علائم گوارشی در فرد روزه دار مؤثر باشد تصریح کرد: روزه داران یک ورزش سبک مثل پیاده روی و یوگا را در برنامه روزانه خود داشته باشند و چنانچه قبلا در روز‌های عادی این ورزش‌ها را انجام می‌دادند در ایام ماه مبارک به همان روند ادامه دهند، ب.

وی در خصوص خواب روزه داران در ایام ماه مبارک نیز گفت: روزه داران باید خواب کافی داشته باشند، چون کمبود خواب و استرس می‌تواند به تشدید علائم گوارشی در این افراد منجرشود.

علائم بیماری ریفلاکس معده و اهمیت آن در روزه داری

دکتر اکبرزاده در ادامه به علائم بیماری ریفلاکس معده و اهمیت آن در روزه داری اشاره کرد و گفت: افرادی که رفلاکس معده به مری دارند، به صورت کلی از لحاظ شدت علائم بیماری به سه گروه تقسیم می‌شوند. گروه اول افرادی هستند، که می‌توانند روزه بگیرند، گروه دوم افرادی که با داشتن علائم این بیماری می‌توانند روزه را با احتیاط بگیرند و گروه سوم افرادی هستند که روزه برای آنها توصیه نمی‌شود. در گروه اول که علائم خفیف رفلاکس معده دارند، (یعنی فرد بعد از هر وعده مصرف غذا علائم رفلاکس در او ایجاد نمی‌شود و گاهی اوقات با مصرف بعضی غذا‌ها دچار آن علائم می‌شود) این افراد می‌توانند روزه بگیرند و منعی برای روزه داری نخواهند داشت.

وی ادامه داد: گروه دوم افرادی هستند که میزان و شدت علائم آنها نسبت به گروه اول بیشتر است و باید با احتیاط و دستور پزشک روزه بگیرند و ممکن است درمان برای این افراد شروع شود. اما گروه سوم افرادی هستند که دارای شدت علائم رفلاکس زیادی بوده ودر واقع این افراد بعد از هر وعده غذا علائم رفلاکس در آنها بروز می‌کند، حتی ممکن است بدون مصرف غذا رفلاکس را تجربه کنند و تحت درمان هستند، لذا به این افراد توصیه می‌شود که روزه نگیرند. همچنین در بیماری‌های زخم معده و زخم روده که در آندوسکوپی تشخیص تایید شده و تحت درمان می‌باشد، بهتر است از روزه گرفتن خودداری شود؛ اما در مواردی که زخم معده و روده با سایز کوچک وجود دارد، بیمار می‌تواند تحت نظر پزشک متخصص به روزه داری ادامه دهند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->