راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

کدام استان‌ها رکورددار مصرف قاتل محبوب هستند؟

  • کد خبر: ۳۲۲۷۱۸
  • ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۹
کدام استان‌ها رکورددار مصرف قاتل محبوب هستند؟
مدیرکل دفتر تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: نوشابه‌ها بی‌ارزش و مضرند؛ افزایش مصرف آنها خطر چاقی، دیابت و سرطان را بالا می‌برد.

به گزارش شهرآرانیوز، احمد اسماعیل‌زاده، مدیرکل دفتر تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اظهار کرد: بر اساس تحقیقات انجام‌شده، نوشابه‌ها حاوی مقادیر زیادی قند افزوده و گاز هستند و هیچ‌گونه خاصیت مفیدی برای سلامت ندارند.

وی افزود: تحقیقات متعدد نشان داده‌اند که افزایش مصرف نوشابه‌ها خطر ابتلاء به چاقی و دیابت را به‌شدت افزایش می‌دهد و حتی می‌تواند خطر ابتلاء به برخی سرطان‌ها را نیز بالا ببرد.

افزایش مصرف نوشابه، عامل چاقی و دیابت

به گفته اسماعیل‌زاده؛ قند موجود در نوشابه‌ها یک قند خالی و فاقد مواد مغذی است که در طولانی‌مدت می‌تواند منجر به دریافت کالری اضافی، اضافه‌وزن و تجمع چربی در بدن شود. علاوه بر این، اسید فسفریک موجود در نوشابه‌ها تعادل کلسیم و فسفر را در بدن به هم زده و باعث افزایش دفع ادراری کلسیم می‌شود، که این امر می‌تواند خطر ابتلاء به پوکی استخوان را افزایش دهد.

اسید فسفریک نوشابه‌ها؛ تهدیدی برای استخوان‌ها

اسماعیل‌زاده تأکید کرد: نوشابه‌ها به دلیل خاصیت اسیدی، برای سیستم گوارشی بسیار مضر هستند و با افزایش اسیدیته معده، می‌توانند به مخاط آن آسیب رسانده و افراد را مستعد ابتلاء به ریفلاکس و سایر اختلالات گوارشی کنند و از سوی دیگر، نوشابه‌ها خاصیت ادرارآوری دارند که باعث افزایش دفع کلسیم از طریق ادرار می‌شود و این مسئله در دراز مدت خطر پوکی استخوان را افزایش می‌دهد.

مصرف بالای نوشابه در استان کهگیلویه و بویراحمد

وی ادامه داد: بر اساس آمار‌های اخیر، استان کهگیلویه و بویراحمد با مصرف ۳۲.۵ میلی‌لیتر نوشابه در روز، بیشترین مصرف نوشابه را در کشور دارد و این در حالی است که علت این مصرف بالا هنوز به طور دقیق مشخص نشده و اطلاعات کافی در این زمینه وجود ندارد، که ممکن است فرهنگ غذایی خاص مردم این استان، نقش مهمی در این مصرف بالا ایفا کند.

به گفته اسماعیل زاده؛ پس از استان کهگیلویه و بویراحمد، استان‌های خراسان رضوی با ۲۸.۵ میلی‌لیتر و تهران و قم با ۲۶.۵ میلی‌لیتر در روز، در رتبه‌های بعدی مصرف نوشابه قرار دارند و در مقابل، استان‌های اردبیل، چهارمحال و بختیاری و مازندران کمترین میزان مصرف نوشابه را دارند.

وی افزود: افزایش مصرف نوشابه‌ها، به دلیل تأثیر مستقیم بر چاقی، می‌تواند خطر ابتلاء به پرفشاری خون، دیابت، مقاومت به انسولین و کبد چرب را افزایش دهد. تحقیقات نشان داده‌اند که مقاومت انسولینی با برخی از سرطان‌ها ارتباط دارد و از آنجا که مصرف نوشابه‌ها موجب افزایش چاقی و مقاومت انسولینی می‌شود، می‌تواند خطر ابتلاء به سرطان سینه و سرطان کولورکتال را نیز بالا ببرد.

اسماعیل‌زاده ادامه داد: نوشابه‌ها هیچ ماده مغذی مفیدی برای بدن ندارند که بتوان مصرف آنها را توصیه کرد و در حقیقت، هیچ ترکیب مفیدی در نوشابه‌ها وجود ندارد که بتوان آن را عاملی برای بهبود سلامت دانست.

اسماعیل‌زاده خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین بررسی‌های انجام‌شده در کشور، میانگین مصرف روزانه نوشابه در افراد بزرگسال ۲۲ میلی‌لیتر در مناطق شهری، ۱۶ میلی‌لیتر در مناطق روستایی و نزدیک به ۳۰ میلی‌لیتر در مناطق حاشیه شهر است.

وی افزود: در مجموع، با در نظر گرفتن تمام مناطق، مصرف نوشابه در کشور همچنان در سطح بالایی قرار دارد، که این مسئله نیازمند اقدامات جدی برای کاهش آن است.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->