زمان برگزاری دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا مشخص شد نشست خبری سخنگوی دولت آغاز شد | پیگیری شهرآرانیوز در مورد کمبود بلیت سفر به مشهد (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) نشست خبری متفاوت سخنگوی دولت در بیمارستانی در تهران (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) «الجولانی» در اولین سفر اروپایی به فرانسه می‌رود محبی‌نیا: نفس مذاکره قابل دفاع و انجام آن یک حسن است ویتکاف: مذاکرات با ایران مثبت است و در حال پیشرفت هستیم دونالد ترامپ هفته آینده به خاورمیانه می‌آید تعلیق پرواز شرکت‌های اروپایی به بن‌گوریون ادامه دارد (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) ترفند تازه چینی‌ها برای دور زدن تعرفه‌های ترامپ و صادرات به آمریکا عراقچی در دیدار با رئیس‌جمهور پاکستان چه گفت؟ (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) بمباران کارخانه سیمان یمن توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی ۲۱ مصدوم برجای گذاشت (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) کاهش مدت اعتبار ویزای ورود به ایران برای متقاضیان از آمریکا نامه ایران به شورای امنیت درپی تهدیدات نتانیاهو | هرگونه ماجراجویی نظامی با پاسخ سریع و متناسب مواجه خواهد شد وعده هزار دلاری ترامپ برای اخراج مهاجران از آمریکا تقریظ رهبر انقلاب اسلامی بر کتاب «روح‌الله» منتشر می‌شود عراقچی: نگرانی مربوط به احتمال دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای قابل رفع است رئیس‌جمهور در مشهد: اگر نمی‌توانیم عدالت و کرامت را در جامعه پیاده کنیم، مشکل ما هستیم نه مردم+ویدئو زمان احتمالی دور جدید گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا اعلام شد اتحادیه اروپا خواستار رفع فوری محاصره غزه شد اختتامیه ششمین کنگره جهانی حضرت رضا (ع) با حضور رئیس‌جمهور در مشهد برگزار شد (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم اردوغان و ترامپ درباره سوریه و اوکراین گفت‌و‌گو کردند ویدئو| عیادت رهبر انقلاب اسلامی از آیت‌الله نوری همدانی در بیمارستان عیادت رهبر معظم انقلاب از آیت‌الله نوری همدانی نتانیاهو تهدید به حمله سنگین به غزه کرد عراقچی پاکستان را به مقصد ایران ترک کرد اظهارات فاشیستی بن گویر علیه ساکنان غزه آمریکا شهر الحزم در شمال یمن را بمباران کرد پزشکیان: اجازه نخواهیم داد کیفیت آموزش در مدارس دولتی پایین‌تر از مدارس خصوصی باشد + فیلم
سرخط خبرها

ویتکاف: ترامپ و پوتین احتمالا در عربستان دیدار خواهند کرد

  • کد خبر: ۳۲۳۰۴۶
  • ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۷
ویتکاف: ترامپ و پوتین احتمالا در عربستان دیدار خواهند کرد
فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا گفت آتش‌بس کامل در اوکراین احتمالا «تا دو هفته دیگر» برقرار خواهد شد و ترامپ و پوتین احتمالا در عربستان دیدار خواهند کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، استیو ویتکاف، فرستاده ویژه «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه با شبکه بلومبرگ با اعلام اینکه آتش‌بس کامل برای جنگ اوکراین احتمالا «تا دو هفته دیگر» برقرار می‌شود، گفت تحریم‌های واشنگتن علیه مسکو در صورت انعقاد توافق آتش‌بس کاسته خواهد شد.

ویتکاف همچنین گفتگوی تلفنی روز سه شنبه ترامپ با «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه را «حماسی» و «تحول آفرین» خواند.

او اظهار کرد: «ترامپ و پوتین با یکدیگر هماهنگ بودند و تماس آنها با محوریت نتیجه برگزار شد. من در واقع فکر می‌کنم طی دو هفته آینده به آتش‌بس دست خواهیم یافت.»

ویتکاف تایید کرد ترامپ و پوتین بر سر «توقف حملات دو طرف [روسیه و اوکراین]به زیرساخت انرژی و زیرساخت غیرنظامی» و همچنین «کار در جهت توقف حملات به کشتی‌ها و شناور‌های دریایی حامل غلات و کالا‌هایی از این دست در دریای سیاه» توافق کردند.

او اظهار امیدواری کرد که این گام‌های اولیه «به سمت تبدیل به یک آتش‌بس کامل که به دلیل وجود یک مرز ۲۰۰۰ کیلومتری، منطقه کورسک و خیلی جزئیات دیگر پیچیده‌تر خواهد بود، تحول یابند.»

فرستاده ترامپ در واکنش به گزارش اخیر وزارت دفاع روسیه مبنی بر اینکه پدافند هوایی این کشور به دستور پوتین و به جهت اجرای آتش‌بس مربوط به زیرساخت انرژی چند پهپاد خودی را سرنگون ساخت گفت: «من مایلم باور کنم که رئیس جمهور پوتین دارد با حسن نیت عمل می‌کند.»

به گفته ویتکاف پیشرفتی که در گفتگوی تلفنی ۱۸ مارس ترامپ و پوتین حاصل شد «از هر مقطعی در سه سال و نیم گذشته بیشتر بود و گام‌های اعتمادساز بیشتری اتخاذ شد.»

او بیان کرد: «ترامپ و پوتین به بررسی چگونگی اعمال تلاش‌های نهایی برای حصول آتش‌بس تمام‌عیار پرداختند» و انتظار می‌رود روز دوشنبه یا سه‌شنبه آینده تیم‌های فنی طرف‌ها در این زمینه در عربستان سعودی دیدار کنند.

ویتکاف در پاسخ به سوالی درباره احتمال برگزاری نشست ترامپ و پوتین در عربستان گفت که ارزیابی خودش این است که «احتمالا این اتفاق خواهد افتاد.»

او گفت که این دو رهبر «رابطه عالی» دارند که سابقه‌اش به دوره اول ریاست جمهوری ترامپ بر می‌گردد و این رابطه در گفتگوی سه‌شنبه آنها به نمایش گذاشته شد.

ویتکاف گفت: «هر چند آنها مشخصاً در این گفت‌و‌گو بر سر تحریم‌ها بحث نکردند، اما همه آماده چنین بحثی در ادامه مسیر هستند.»

او پیش‌بینی کرد: «به مجرد اینکه آتش بس در اوکراین برقرار شود، همه چیز مربوط به جزئیاتی همچون کاهش تحریم‌ها و چیز‌های دیگری خواهد بود که بعد از یک معاهده تمام‌عیار صلح مطرح می‌شود.»

منبع: ایسنا 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->