داستان‌سرایی ضدایرانی رسانه آمریکایی کشف آثار جراحی مشکوک بر پیکر شهدای فلسطینی به گروگان گرفته شده توسط رژیم اسرائیل روایت قالیباف از تلاش آمریکا برای آتش‌بس در جنگ ۱۲ روزه کنایه عراقچی به یاوه‌گویی‌های نتانیاهو واکنش سخنگوی وزارت امور خارجه به قبول مسئولیت تجاوز نظامی اسرائیل علیه ایران از سوی ترامپ تأکید قالیباف بر ارتقای تعاملات‌ اقتصادی ایران‌ و پاکستان با تسهیل امور بانکی و تجارت‌ آزاد ادعای گروسی: ایران هنوز می‌تواند سلاح اتمی بسازد معاون وزیر امور خارجه: موشک‌ها برای حفظ حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشور هستند و موضوع مذاکره نیستند وزیر میراث فرهنگی: تصویب «منشور کوروش» نشانه جایگاه تمدنی ایران در عدالت و کرامت انسانی است قائم‌پناه: باید کمک کنیم کشور با هم‌افزایی و دوری از سهم‌خواهی‌های بی‌ثمر، از مشکلات عبور کند آیت‌الله علم‌الهدی: رهبر ایران، قدرتمندترین رهبر جهان است| ترس آمریکا از جوانان با استعداد ایرانی رهبر انصارالله: نقش جبهه‌های پشتیبان غزه طی ۲ سال بارز بود تقدیر زیاد نخاله از ایران به خاطر حمایت از ملت فلسطین گروسی: راه‌حل فوری درباره ایران وجود ندارد بسته مشکوک در پایگاه نظامی آمریکا چندین نظامی را راهی بیمارستان کرد (۱۶ آبان ۱۴۰۴) درگیری تازه مرزی میان طالبان و پاکستان (۱۶ آبان ۱۴۰۴) ماجرای غش کردن فردی در دفتر کار ترامپ چیست؟ حمله جدید آمریکا به یک قایق در دریای کارائیب ۳ کشته برجای گذاشت قالیباف: باید کشور‌های اسلامی در مقابل رژیم صهیونیستی ایستادگی کنند حملات نظامیان صهیونیست به کرانه باختری ادامه دارد (۱۶ آبان ۱۴۰۴) ماکرون خواستار پیوستن الجولانی به ائتلاف ضد داعش شد سنای آمریکا قطعنامه جلوگیری از مداخله نظامی علیه ونزوئلا را رد کرد کره شمالی موشک بالستیک آزمایش کرد (۱۶ آبان ۱۴۰۴) چین سومین ناو هواپیمابر خود را به آب انداخت (۱۶ آبان ۱۴۰۴) ترامپ: قزاقستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد ترامپ: من مسئول حمله اسرائیل به ایران بودم اکسیوس: قزاقستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد
سرخط خبرها

گروسی: تأکید می‌کنم ایران سلاح هسته‌ای ندارد

  • کد خبر: ۳۲۴۹۲۹
  • ۱۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۲
گروسی: تأکید می‌کنم ایران سلاح هسته‌ای ندارد
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سخنانی تأکید کرد: «برای اینکه کسی گمراه نشود، تأکید می‌کنم؛ ایران سلاح هسته‌ای ندارد.»

به گزارش شهرآرانیوز، رافائل گروسی عصر شنبه در گفت‌و‌گو با رسانه آرژانتینی به مسائل مختلفی، از جمله برنامه هسته‌ای ایران و تهدیدات اخیر «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا علیه ایران پرداخت.

او در بخشی از این گفت‌و‌گو که با شبکه «La Nacion» آرژانتین انجام شده، تأکید کرد: «برای اینکه کسی گمراه نشود، تأکید می‌کنم؛ ایران سلاح هسته‌ای ندارد.»

گروسی که پیشتر از برنامه احتمالی خود برای سفر به ایران در ماه آوریل خبر داده بود، در اظهاراتی سیاسی ادعا کرد: «ایران سلاح هسته‌ای ندارد، اما بسیاری از اقلام و قسمت‌های پازل ساخت یک سلاح هسته‌ای را به‌دست آورده است.»

او مدعی شد: «ایران مقدار لازم مواد هسته‌ای برای ساخت بمب هسته‌ای را تولید کرده است. برای ساخت یک بمب، یا کلاهک هسته‌ای به اقلام بسیاری نیاز دارید. اما مهم‌تر از هرچیزی، ماده‌ای که قدرت تخریب بالای بمب هسته‌ای را ایجاد می‌کند اورانیوم غنی شده است.»

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه با اشاره به ذخایر اورانیوم غنی شده ایران، ادعا کرد: «نمی‌خواهم خیلی فنی صحبت کنم. اما ایران از ذخایر اورانیوم غنی شده کافی برای ساخت ۶ یا هفت سلاح هسته‌ای برخوردار است. اما مجدداً تأکید می‌کنم؛ ایران امروز سلاح هسته‌ای ندارد.»

او همچنین با اشاره به نامه اخیر ترامپ به ایران و تهدیدات او علیه این کشور اظهار داشت: «در روز‌های اخیر، شاهد ارسال نامه‌ای از سوی ترامپ به رهبر ایران و البته تهدیدات او علیه ایران، از جمله بمباران این کشور بودیم. ترامپ همچنین درباره فرصتی ۲ ماهه برای رسیدن به توافقی تازه صحبت کرده است.»

گروسی افزود: «به باور من، در لحظه‌ای قرار داریم که باید رو به جلو حرکت کنیم. روز گذشته و همزمان با ورودم به بوئنوس آیرس، با وزیر امور خارجه ایران (سید عباس عراقچی) صحبت کردم و توافق کردیم که در هفته‌های آینده به ایران سفر کنم.»

او همچنین گفت: «در گفت‌و‌گو با وزیر خارجه ایران همچنین توافق کردیم تا ایران هرچه سریع‌تر مواردی که درباره آنها شفاف نبوده است را شفاف‌سازی کند تا بتوانیم احتمال هرگونه تقابل را کاهش دهیم. هرگونه تقابل ویرانگر خواهد بود.»

گروسی در گفت‌وگوی خود همچنین به جنگ اوکراین، اشاعه سلاح‌های هسته‌ای و تلاش چین برای توسعه صنعت هسته‌ای خود پرداخت.

او گفت: «من در بوئنوس آیرس هستم، سپس به باریلوچه سفر می‌کنم تا در مجمع لیائو لیائو شرکت کنم، و سپس به چین می‌روم. آنها در حال حاضر در حال ساخت ۲۶ راکتور هسته‌ای هستند. درحال حاضر، چین بیش از ۳۰ راکتور فعال دارد. اما فقط سه الی چهار درصد انرژی این کشور توسط انرژی هسته‌ای تأمین می‌شود.»

چین یک بازیگر جهانی است

گروسی افزود: «چین یک بازیگر جهانی، یک قدرت جهانی، دومین کشور بزرگ در جهان است. چین همچنین یکی از پنج عضو دائمی شورای امنیت است که اتفاقاً کشور‌هایی هستند که در نظم حقوقی بین‌المللی به عنوان دارندگان سلاح هسته‌ای شناخته شده‌اند. چینی‌ها در حال حاضر تقریباً بیش از ۲۰۰ سلاح هسته‌ای دارند و به ساخت تسلیحات بیشتر ادامه می‌دهند.»

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اظهار داشت: «کشور‌های دارای بیشترین سلاح هسته‌ای عبارتند از: آمریکا و فدراسیون روسیه، با تقریباً ۳ هزار سلاح هسته‌ای. سپس چین، فرانسه، انگلیس، هند، پاکستان، احتمالا اسرائیل و کره شمالی.»

او همچنین با اشاره مجدد به تهدیدات ترامپ علیه ایران، گفت: «این تهدیدات واقعی است.»

دیدار گروسی با پوتین

گروسی همچنین درباره دیدار خود با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه پیرامون خطرات شکل گرفته علیه نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا اظهار داشت: «من یک مرد فوق‌العاده حرفه‌ای را دیدم و در اولین صحبتی که با او داشتم بسیار تحت تاثیر او قرار گرفتم. او از من یک تکه کاغذ خواست و نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا را ترسیم کرد.»

او افزود: «ما در مورد مشکلی که رخ داده بود و نگرانی‌های من صحبت می‌کردیم. سپس او یک کاغذ برداشت، نقشه‌ای برایم کشید و گفت "این از طرف می‌آید، این از جنوب می‌آید، این از آنجا می‌آید" و نتیجه گرفت؛ "من آن را بمباران نمی‌کنم، این زلنسکی است که آن را بمباران می‌کند.»

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->