وزیر آموزش و پرورش: هیچ دانش آموزی حتی بدون کارت ورود، از امتحان محروم نمی‌شود ساعت فعالیت مدارس تغییر کرد؛ ۶ صبح تا ۱۳ (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) اگه از پیشم بری واکنش سازمان نظام پزشکی به «فروش مدرک پزشکی در اینستاگرام» یادی از پرویز شهریاری، چهره ماندگار ریاضی | شهریار اعداد سندی بر اصالت تاریخی نام خلیج فارس | نام «دریای پارس» در نسخه کهن قرآن مُتَرجَم نکاتی در مورد آب آشامیدنی فلورایددار خطر آتش‌سوزی زاگرس در فصل گرما! صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) تولد ۳ رأس گوزن زرد در پارک ملی کرخه، از ابتدای سال تاکنون (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار درباره خطرات جبران‌ناپذیر مصرف داروی «زولپیدم» هشدار دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره افزایش ۳برابری موارد مثبت کووید ۱۹ رفع مشکلات حجاج در فرودگاه‌های کشور (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) در شهرستان طرقبه‌شاندیز، روزانه ۱۵۰ تن زباله تولید می‌شود فرستاده ترامپ با نتانیاهو دیدار کرد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۵۰ درصد بازنشستگی‌های ۱۴۰۳، پیش از موعد بود | باید محدودیت سنی برای بازنشستگی سخت و زیان‌آور لحاظ شود جزئیات پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و صدور احکام جدید (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) نماینده مجلس: برای بهبود کیفیت مدارس باید موانع را از مسیر خیرین برداریم سرنوشت ۸ مفقودی انفجار بندر شهید رجایی نامشخص است سطح درگیری تاغزار‌های خراسان رضوی با آفت ملخ کوهاندار به ۱۰۰ هزار هکتار رسید خانه‌های امن بهزیستی برای زنان، چرخه خشونت خانگی را ۴۰ درصد کاهش داده است راهکارهای دولت برای حل مشکل کمبود معلم | چه استان‌هایی بیشترین کسری نیروی آموزش را دارند؟ دستگیری ۴ شکارچی در پارک ملی تندوره خراسان رضوی (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر: غرب به مسئله مبارزه با موادمخدر نگاه سیاسی دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیری استان به ۴۵ درجه خواهد رسید آمار جان‌باختگان تصادفات در سال ۱۴۰۳ کاهش یافت دفتر نتانیاهو ادعا کرد: آزادی «عیدن الکساندر» به لطف سیاست تهاجمی اسرائیل در غزه امکان‌پذیر شد ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از چه‌زمانی آغاز می‌شود؟ گلایه والدین از تداخل ساعت کاری ادارات و مهدکودک‌ها | تکلیف کودکستان‌ها با مصوبه جدید دولت چیست؟ افزایش حقوق سرایداران مدارس واریز خواهد شد
سرخط خبرها

چرا برخی افراد تمایل به خوردن برخی مواد مثل گچ و صابون دارند؟

  • کد خبر: ۳۲۸۱۴۶
  • ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۲
چرا برخی افراد تمایل به خوردن برخی مواد مثل گچ و صابون دارند؟
«اختلال تغذیه‌ای پیکا» نوعی اختلال است که فرد را وادار به خوردن مواد غیرخوراکی، مانند گچ، مو، صابون، کاغذ، یخ و حتی مدفوع می‌کند. اما علت ایجاد این بیماری چیست؟

به گزارش شهرآرانیوز، پیکا (زاغی اوراسیایی)، نام نوعی پرنده است که به خوردن هر چیز غیرمعمول معروف است و به همین دلیل اختلال تغذیه‌ای افرادی که به‌صورت اجباری و کنترل‌نشده‌ای چیز‌هایی می‌خورند که خوراکی نیستند و ارزش غذایی ندارند، پیکا گفته می‌شود.

این نوع اختلال ممکن است در هر فرد و سنی رخ دهد، اما سه گروه کودکان خردسال (به‌ویژه زیر ۶سال)، زنان باردار و افراد مبتلا به مشکلات روانی یا عصبی، مانند اوتیسم، عقب‌ماندگی ذهنی و شیزوفرنی، بیش از دیگران به این بیماری مبتلا می‌شوند.

بنابه گفته پزشکان این اختلال نسبتا رایج است، اما در کودکان که اغلب اجسام مختلف را در دهان خود می‌گذارند، بخشی از رشد طبیعی‌شان است که معمولا خیلی سریع خودبه‌خود از بین می‌رود.

خطرات اختلال پیکا

این اختلال تغذیه به نظر بی‌ضرر می‌آید، اما اگر فردی هوس کند ماده‌ای سمی یا خطرناک بخورد، وضعیت بغرنج می‌شود. همچنین برخی از افراد که به خوردن اجسام سخت متمایل می‌شوند، احتمال دارد به دندان‌هایشان صدمه بزنند.

درضمن افرادی که به خوردن مواد غیرخوراکی روی می‌آورند، به بدن خود صدمه زده و احتمال دارد به بیماری‌های دیگری، چون کم‌خونی، عفونت انگلی، یبوست شدید، به‌هم خوردن الکترولیت‌های بدن، نامنظم شدن ضربان قلب، مسمومیت با سرب و انسداد روده (کوچک یا بزرگ) مبتلا شوند.

دلایل ابتلا به اختلال پیکا

فرهنگ یا آداب اجتماعی: در برخی از فرهنگ‌ها مانند جنوب آفریقا، خوردن خاک یا چیز‌هایی شبیه به آن براساس فرهنگ یا باور‌های مذهبی‌شان طبیعی است. در برخی از فرهنگ‌های دیگر مانند نیکومکزیکو (آمریکا)، در زیارتگاه کاتولیک رومی، مردم به منظور شفا خاک می‌خورند.

 اضطراب: خوردن مواد غیرخوراکی برای برخی از افراد راهکاری برای کنار آمدن با اضطراب‌شان است.

تجربه‌های سخت کودکی: کودکان با این روش قصد جلب توجه و نشان دادن دردهایشان دارند.

کمبود مواد مغذی در بدن: افرادی که دچار کمبود آهن، روی یا کلسیم هستند ممکن است به این نوع اختلال مبتلا شوند. بدن در تلاش است به هر شکلی که شده کمبود این مواد را هرطور شده جبران کند. این موضوع در زنان باردار خود را نشان می‌دهد.

برخی اختلالات روانی و ذهنی یا مصرف بعضی از دارو‌ها هم ممکن است موجب ابتلای فرد به اختلال تغذیه‌ای پیکا شوند.

درمان اختلال تغذیه‌ای

پزشکان برای درمان مبتلایان، از رفتاردرمانی، مانند تقویت مثبت، آموزش راهکار‌های مقابله‌ای و پرهیز از رفتار‌های نادرست استفاده می‌کنند.

متاسفانه افراد مبتلا به این نوع اختلال معمولا از بیان مشکل‌شان خجالت می‌کشند و برای درمان به پزشک مراجعه نمی‌کنند. گفت‌و‌گو با پزشک و صراحت درباره این مشکل، گام مهمی برای بهبود است و باعث می‌شود فرد بتواند زندگی سالم‌تری داشته باشد.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->