ارائه شکایت جدید ایران از استارلینک به اتحادیه بین‌المللی مخابرات همه چیز درباره نسخه جدید بازی جنگ‌های صلیبی (۲۰۲۵) + سیستم مورد نیاز و گیم پلی واکنش ستار هاشمی به بحث‌های اخیر درباره اینترنت طبقاتی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) چرا بحث «اینترنت طبقاتی» در ایران دوباره جنجالی شد؟ + واکنش‌ها و حواشی ۴ مهارتی که کودکان را برای دنیای آینده آماده می‌‌کند بعد از جنجال‌های اخیر xAI دستورالعمل‌های این هوش مصنوعی اصلاح شد در ماه اخیر از حدود ۱۷۰ کشور به زیرساخت‌های کشور حملات سایبری شده است مدیرعامل انویدیا: هوش مصنوعی نحوه انجام ۱۰۰ درصد کار‌ها را تغییر می‌دهد «همراهان» (Companions): قابلیت جدید Super Grok برای مشترکین صحبت‌های جدید سخنگوی دولت درباره ارائه اینترنت آزادتر به خبرنگاران و احتمال رفع فیلتر تلگرام (۲۴ تیر ۱۴۰۴) Sun Day: اپ جدید جک دورسی برای ثبت ویتامین D دریافتی فرد اضافه‌شدن ویژگی‌های جدید به برنامه‌های آفیس ویندوز ۱۰ از سال ۲۰۲۶ متوقف می‌شود ویدئو | وزارت ارتباطات درباره اختلال مسیریاب‌ها: متوجه سختی وارد شده به مردم هستیم! چرا باید برای رسیدن به بهترین پاسخ از چندین هوش مصنوعی استفاده کرد؟ گوگل می‌خواهد ChromeOS و اندروید را با هم ادغام کند ویوو ایکس فولد ۵، سبک‌ترین گوشی تاشدنی کتابی دنیا، معرفی شد + مشخصات اپل آیفون ۱۷ را چه زمانی معرفی می‌کند؟ ماجرای اختلال در دامنه‌های ir چه بود؟ (۲۳ تیر ۱۴۰۴) غم و اندوه فصل تابستان یک حقیقت واقعی است! محققان ایمپلنت هوشمندی ساخته‌اند که به‌طور خودکار در بدن بیماران دیابتی دارو آزاد می‌کند چگونه هوش مصنوعی ورزش تنیس را متحول می‌کند؟
سرخط خبرها

جیمز وب شواهدی از حیات فرازمینی در فاصله ۱۲۴ سال نوری زمین کشف کرده است

  • کد خبر: ۳۲۷۲۹۱
  • ۲۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۵
جیمز وب شواهدی از حیات فرازمینی در فاصله ۱۲۴ سال نوری زمین کشف کرده است
تلسکوپ جیمز وب نشانه‌هایی از مولکول‌های زیستی در سیاره K2-18b یافته‌ که احتمال وجود حیات فرازمینی را تقویت می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ تیمی از اخترشناسان دانشگاه کمبریج اعلام کرده‌اند که در جو سیاره‌ای به نام K۲-۱۸b که در فاصله ۱۲۴ سال نوری از زمین قرار دارد، مولکولی با نام «دی‌متیل سولفید» (Dimethyl Sulfide) را شناسایی کرده‌اند که روی زمین فقط توسط ارگانیسم‌های زنده‌ای مانند جلبک‌های دریایی تولید می‌شود؛ کشفی که می‌تواند قوی‌ترین نشانه از وجود حیات فرازمینی تابه‌امروز باشد. آنها این احتمال را مطرح کرده‌اند که این سیاره ممکن است میزبان اقیانوس‌های گرم و سرشار از حیات باشد.

براساس گزارش نیویورک‌تایمز، دکتر «نیکو مادوسودان»، اخترشناس دانشگاه کمبریج و نویسنده اصلی این مطالعه می‌گوید:

«این نخستین باری است که بشریت احتمال وجود نشانگر‌های زیستی را در یک سیاره قابل‌سکونت مشاهده می‌کند.»

تیم تحقیقاتی با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب توانست ترکیبات شیمیایی جو K۲-۱۸b را هنگام عبور آن از مقابل ستاره‌اش بررسی کند. آنها ابتدا نشانه‌های ضعیفی از «دی‌متیل سولفید» را پیدا کردند و در بررسی‌های بعدی با دقت بالاتر، این نشانه‌ها قوی‌تر و تکرارپذیر شدند.

علاوه‌بر دی‌متیل سولفید (DMS)، ترکیب شیمیایی دیگری به نام «دی‌متیل دی‌سولفید» (DMDS) نیز شناسایی شده است. هر دو ترکیب تنها از طریق فعالیت زیستی در زمین شناخته شده‌اند و احتمال دارد که منبع آنها در K۲-۱۸b نیز زیستی باشد.

دو ترکیب یاد شده، در زمین تنها توسط موجودات زنده، به‌ویژه «فیتوپلانکتون‌های دریایی» تولید می‌شوند.

البته گاردین در گزارش خود اشاره کرده که برخی از دانشمندان احتمال داده‌اند ترکیب کشف‌شده ممکن است از منابع غیرزیستی مانند برخورد دنباله‌دارها، فوران‌های آتشفشانی، فعالیت‌های هیدروترمال یا طوفان‌های الکتریکی تولید شده باشد.

درحالی‌که تیم کمبریج از ایده وجود اقیانوسی گرم در این سیاره حمایت می‌کند، برخی محققان معتقدند این سیاره ممکن است بیشتر شبیه یک سیاره گازی یا سیاره‌ای با اقیانوس‌های ماگما باشد و نه آبی، که شرایط را برای شکل‌گیری حیات به چالش می‌کشد.

در سال ۲۰۲۳ نیز تلسکوپ جیمز وب برای اولین‌بار موفق به شناسایی متان و دی‌اکسید کربن در جو سیاره K۲-۱۸b شده بود؛ ترکیباتی که بر پایه کربن هستند و پیش‌نیازی اساسی برای شکل‌گیری حیات محسوب می‌شوند. همچنین این اولین باری بود که چنین ترکیباتی در جو یک سیاره خارج از منظومه شمسی و در ناحیه قابل سکونت شناسایی شده است.

سیاره K۲-۱۸b حدود ۸ برابر سنگین‌تر از زمین و ۲.۵ برابر بزرگ‌تر از آن است و در ناحیه موسوم به «کمربند حیات» ستاره‌اش قرار دارد؛ جایی که دمای مناسب برای وجود آب مایع فراهم است. بسیاری از دانشمندان این سیاره را در رده «سیارات هایسیَن» طبقه‌بندی می‌کنند؛ سیارات اقیانوسی با جوی غنی از هیدروژن که احتمالاً میزبان حیات میکروبی باشند.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->