ویدئو | روایت محمود کریمی از ماجرای خواندن نوحه «ای ایران» در حضور رهبر معظم انقلاب برگزاری همه‌پرسی با مشارکت همه ساکنان آن راه‌حل عادلانه برای فلسطین است تاکید وزرای خارجه ایران و ترکیه بر پایان دادن به نسل کشی در فلسطین اشغالی سران بریکس حمله تجاوزکارانه رژیم اسرائیل و آمریکا به ایران را محکوم کردند پوتین: آینده به کشور‌های در حال رشد تعلق دارد نتانیاهو قبل از سفر به آمریکا یاوه گویی کرد عراقچی: حمله اسرائیل و آمریکا به ایران نقض آشکار منشور ملل متحد است جزئیاتی جدید از حادثه دریایی در سواحل الحدیده یمن (۱۵ تیر ۱۴۰۴) یک نظامی صهیونیست پس از مشارکت در جنگ لبنان و غزه خودکشی کرد رهبر انصارالله: اسلام امام حسین (ع) بنیانگذار صلح است نه سازش رئیس جمهور برزیل از عراقچی در ریودوژانیرو استقبال کرد عنصر وابسته به موساد در همدان دستگیر شد پوتین: روسیه و آمریکا مدت‌هاست که روابط منحصربه فرد و خوبی داشته‌اند سخنگوی سپاه: قطعا دشمن نگران پاسخ ویرانگر ایران در صورت هرگونه جنگ جدید است حمله مسلحانه به یک کشتی در جنوب‌غربی الحدیده یمن هند: روابط راهبردی با روسیه مثال‌زدنی و استوار است گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و فرانسه درباره تحولات منطقه و روابط کنسولی تداوم حملات در غزه چندین شهید و زخمی برجای گذاشت نخست‌وزیر لبنان: ثبات در کشور فقط با عقب‌نشینی کامل اسرائیل و توقف تجاوزات آن محقق می‌شود واکنش محسن رضایی به حضور رهبری در عزاداری شب عاشورا | ستون این خانه محکم و استوار است غزه از ابتدای جنگ تاکنون ۵۷ هزار و ۴۱۸ شهید داشته است پارلمان آلمان: اقدامات اسرائیل و آمریکا علیه ایران غیرقانونی بود نتانیاهو: بدون خلع سلاح غزه به جنگ پایان نخواهیم داد وزیر امور خارجه چین: بمباران تاسیسات هسته‌ای ایران یک بدعت خطرناک است وزیر خارجه پاکستان: ما در کنار ایران هستیم سفارت سوئیس در تهران بازگشایی شد یک رسانه صهیونیستی اعتراف کرد: ساختمان وزارت جنگ اسرائیل با موشک‌های ایرانی هدف قرار گرفته است
سرخط خبرها

یک حقیقت ناگفته درباره طبس

  • کد خبر: ۳۲۸۵۴۵
  • ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۳
یک حقیقت ناگفته درباره طبس
به موضوع حمله آمریکا به طبس در پنجم اردیبهشت ۱۳۵۹، متأسفانه آن‌طورکه بایدوشاید پرداخته نشده و تحلیل صورت نگرفته است. فراتر از روایت اصل رویداد، معدود تحلیلگرانی هم که عمیق‌تر رفته‌اند، به موضوع طرح‌ریزی عملیات اشاره کرده‌اند. با این حال، حقیقت واقعه طبس، خیلی بیشتر از این حرف‌هاست.

موضوع حمله آمریکا به طبس در پنجم اردیبهشت ۱۳۵۹، متأسفانه آن‌طورکه بایدوشاید مورد پرداخت و تحلیل قرار نگرفته است. ظاهر ماجرا همین است که یک عده کماندوی آمریکا در قالب یک عملیات ضربتی، حریم هوایی ایران را نقض می‌کنند، خود را به منطقه مشخصی از کویر طبس می‌رسانند، فرودگاه نظامی می‌سازند و ترتیبی می‌دهند تا این نقطه، پایگاه موقتشان برای آزادسازی گروگان‌ها باشد. متأسفانه عمده روایت‌ها تاکنون منحصر بر همین بوده و معدود تحلیلگرانی هم که عمیق‌تر رفته‌اند، به موضوع طرح‌ریزی عملیات و تمرینات سخت و محرمانه از یک‌سال قبل در صحرای نوادا اشاره کرده‌اند. با این حال، حقیقت آن است که واقعه طبس، خیلی بیشتر از این حرف‌هاست.

یوسف مازندی، خبرنگار رسانه آمریکایی یونایندپرس که از عوامل فراماسونری در ایران بود، در کتاب خاطرات خود می‌نویسد: «چند ماه پس از افتضاح دشت کویر، عده‌ای از ایرانیان نظامی و غیرنظامی که موفق شده بودند از کشور خود بگریزند و به هم‌میهنان سرگردان خویش در خارج از ایران بپیوندند، به‌تدریج سخن آغاز کردند. آن‌ها می‌گفتند پیاده‌شدن آمریکایی‌ها در طبس فقط برای نجات گروگان‌ها نبود بلکه برای محقق‌کردن یک شورش بود. هدف اصلی، تحویل تسلیحات فوق‌مدرن برای یک جنگ چریکی وسیع و سراسری به گروهی از افسران وفادار به شاه بود.»

ادعای این خبرنگار ایرانی‌الاصل خبرگزاری آمریکا اگرچه ممکن است مبالغه‌آمیز به نظر برسد، اما تأکید بر این است که این گفته براساس مشاهدات و شنیده‌های فردی است که خاطرات او از منابع دست‌اول و معتبر تاریخ معاصر ایران محسوب می‌شود. شواهد میدان نیز صحت این مسئله را ثابت می‌کند. تقریباً همه راویان و شاهدان عینی واقعه پس از فرار فاجعه‌بار آمریکایی‌ها تأیید می‌کنند که حتی تا ۷-۸ ساعت بعد از حادثه، هنوز مهمات موجود در هواپیمای C۱۳۰ ترابری آمریکایی با گسترش آتش منفجر می‌شد. مگر چه‌قدر سلاح و گلوله و بمب برای یک عملیات نجات لازم است؟ آن‌هم عملیاتی که قرار است در سریع‌ترین زمان ممکن انجام شود، مخفیانه باقی بماند و تهران پس از خروج گروگان‌ها متوجه اجرای آن بشود؟

این یک واقعیت انکارناپذیر است که به نظر من شایستگی دارد خیلی بیشتر از این‌ها به آن پرداخته شود. چون حمله نظامی آمریکا به ایران در آن زمان به‌صلاح نبود، کارتر تصمیم داشت تا جنگ داخلی گسترده به راه بیندازد. کودتایی هم که پس از شکست حمله آمریکا به طبس کشف و خنثی شد، نشانه صادقی برای اثبات بخشی از همین برنامه است. شما می‌بینید که کمتر از پنج ماه بعد از واقعه طبس هم جنگ تحمیلی آغاز می‌شود. حالا فرض کنید آمریکایی‌ها می‌توانستند مأموریت پنجه عقاب را محقق کنند و سلاح‌ها را به دست معارضین داخلی برسانند. کشوری که درگیر تجاوز خارجی شود و هم‌زمان، مزدورانی از داخل با سلاح‌های آمریکایی به جان ملت بیفتند، چه‌قدر توان ایستادگی خواهد داشت؟ به همین دلیل است که می‌گوییم واقعه طبس واقعاً یک معجزه بود و در فهرست بلندبالای شکست‌های آمریکا در جهان، این یکی شاید در صدر قرار بگیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->