روسیه یک منطقه دیگر در «دونتسک» را تصرف کرد بیانیه وزارت امورخارجه ایران درباره وضعیت غزه تاجگردون: عدم هماهنگی سیاست‌های حمایتی سه دهک پایین جامعه را دچار آسیب بیشتری می‌کند فرانسه مدعی شد گزینه‌ای برای اعمال فشار بر صهیونیست‌ها دارد! واکنش به انتشار گزینشی مصاحبه وزیر خارجه با فاکس‌نیوز غریب‌آبادی: صلح با بمب و اجبار به دست نمی‌آید سیدحسن خمینی: هدف جنگ اخیر تجزیه و براندازی ایران بود آملی لاریجانی: نیرو‌های مسلح شکست مفتضحانه‌ای برای رژیم صهیونیستی رقم زدند شیخ نعیم قاسم: جنایات غزه لکه ننگی بر پیشانی تاریخ است آمریکا علیه یمن تحریم‌های جدید اعمال کرد (۳۱ تیر ۱۴۰۴) ترامپ: احتمالاً به چین سفر کنم پزشکیان: برای بهبود وضعیت آب باید تدبیر عاجل کرد عربستان از بیانیه ۲۶ کشور درباره توقف فوری جنگ غزه استقبال کرد (۳۱ تیر ۱۴۰۴) بررسی مسائل زنان قالیباف | ضرورت طراحی مدل‌های جدید بیمه‌ای تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در ارتباط با حل و فصل صلح جویانه اختلافات میان کشورها دولت ایران با ملت و دولت بنگلادش ابراز همدردی کرد خبرگزاری فرانسه: خبرنگاران ما در غزه گرسنه هستند درخواست حماس از کشور‌های عربی و اسلامی: با تل آویو قطع ارتباط کنید میدری: از راه حذف یارانه ثروتمندان، درآمد آن میان دهک های پائین جامعه توزیع خواهد شد مذاکره اولیانوف و گروسی با محوریت برنامه هسته ای ایران سفیر آمریکا در ناتو: ایران به میز مذاکره بازگردد! بازتاب مصاحبه عراقچی با فاکس نیوز؛ گفت و گویی غیرمستقیم با ترامپ ترامپ خروج آمریکا از یونسکو را در حمایت از اسرائیل اعلام کرد | یونسکو: آمادگی آن را داشتیم اژه‌ای: دشمن فکر می‌کرد ایران فلج می‌شود رئیس فراکسیون زنان مجلس مشخص شد آزادسازی صدور مجوز شرکت‌های بازاریابی شبکه‌ای
سرخط خبرها

پزشکیان: ایران و آذربایجان مانند یک خانواده هستند

  • کد خبر: ۳۲۹۳۷۰
  • ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۸
پزشکیان: ایران و آذربایجان مانند یک خانواده هستند
رئیس‌جمهور در نشست با تجار آذربایجان گفت: ما می‌توانیم به کمک همدیگر برای مردم دو کشور دانش و فرهنگ را تبادل کنیم و میدان برد-برد ایجاد کنیم و برای طرفین منفعت رقم بزنیم.

به گزارش شهرآرانیوز، مسعود پزشکیان رئیس جمهور که در باکو به سر می‌برد بعد از ظهر امروز در همایش تجاری ایران و آذربایجان که با حضور رئیس جمهور آذربایجان برگزار شد، اظهار کرد: ایران و آذربایجان مانند یک خانواده و دو همسایه هستند که هر کدام در میان دو دیوار هستند، اما دربی میان آنها وجود دارد و با هم ارتباط دارند.

وی با طرح همکاری‌های مشترک دو کشور، افزود: ما می‌توانیم به کمک همدیگر برای مردم دو کشور دانش و فرهنگ را تبادل کنیم و میدان برد بردی ایجاد کنیم و این باور را ایجاد کنیم که برای هر دو طرف منفعت ایجاد شود.

رئیس جمهور ادامه داد: در رابطه با کریدور‌ها و راهگذر‌های اساسی میان ایران و آذربایجان همانطور که رئیس جمهور آذربایجان اشاره کرد، ما چهارراهی میان کشورمان دارد که می‌توانیم برای شمال و جنوب و شرق و غرب ارتباطات و حمل و نقل‌های پیرامونی را برقرار کنیم، این دسترسی برای تجارت و حتی انتقال علم و تجربه وجود دارد.

پزشکیان در بخشی از سخنانش گفت: در بیشتر دیدار‌هایی که با رؤسای کشور‌های همسایه خودمان داشتم، همیشه این ایده را مطرح کردم که به طور مثال سوار قطاری شویم که از پاکستان به ایران بیاییم و همین مسیر را تا ترکیه و عربستان و عراق ادامه دهیم؛ در واقع چه مشکلی وجود دارد که ما نمی‌توانیم این ارتباطات را به سادگی برقرار کنیم.

وی در همین رابطه ادامه داد: مجموعه‌ای از کشور‌های اسلامی با سابقه فرهنگی و تمدنی مشترک هستیم که از گذشته با یکدیگر قوم و خویش بودیم و شناخت و ارتباط مناسبی بین ما برقرار بوده، ارتباط ما با همسایگانمان به قدمت چندین هزار ساله برمی‌گردد.

رئیس جمهور تصریح کرد: آماده سازی چنین بستری برای ارتباط همسایگان در این منطقه در گام نخست مبتنی بر تجارت، علم و فرهنگ است، دانشگاه‌های کشور‌های ما می‌توانند با یکدیگر ارتباط داشته باشند و تجربیاتشان را با هم تبادل کنند. تجار و صنعتگران ما می‌توانند تولیدات و تجربیات خود را به هم منتقل کنند.

پزشکیان با طرح این موضوع که تعامل کشور‌های همسایه می‌تواند نیاز‌های آنها را برطرف کند، ادامه داد: بازاری که در منطقه ما وجود دارد می‌تواند مام این کشور‌ها را بی‌نیاز از دنیا کند، این بازار برای کشور‌هایی نظیر ایران، آذربایجان و پاکستان است، ما می‌توانیم چنین بازاری را برای خود ایجاد کنیم و این به اراده ما مربوط است. تجار و بازرگانان می‌توانند سرمایه‌گذاری‌های مشترک با هم داشته باشند.

وی خطاب به تجار و بازرگانان حاضر در جلسه یادآور شد: همکاری‌های تجاری میان کشور‌های منطقه مجموعه‌ای از روابط تنیده محسوب می‌شود که می‌توانیم راه‌های ارتباطی را برای همدیگر باز کنیم و می‌توانیم آینده‌ای برای خودمان و منطقه رقم بزنیم که پر از امید، صلح، آرامش و توسعه است.

رئیس جمهور با طرح این موضوع که خودمان می‌توانیم امنیت منطقه را حفظ کنیم، تاکید کرد: نیاز نداریم از جای دیگر بیایند و امنیت ما را حفظ کنند، بزرگان ما می‌توانند با یکدیگر بنشینند و اختلافاتی که بعید می‌دانم وجود داشته باشد را که این مسائل از بیرون تحریک می‌شود؛ حل کنند. باید ارتباطات سالمی میان کشور‌های همسایه در منطقه با باور‌ها و فرهنگ‌های همسان ایجاد شود.

پزشکیان خاطرنشان کرد: نباید اجازه دهیم ارتباط قدیمی و سالمی که میان ما وجود دارد را عده‌ای به بهانه‌های مختلف تخریب کنند و با چالش مواجه کنند؛ هستند در جامعه افرادی که نمی‌خواهند این اتفاق‌ها بیفتد و احتمالاً اینجا هم چنین افرادی باشند چه بسا که در عراق و افغانستان نیز این نوع افراد وجود دارند.

رئیس جمهور با طرح این موضوع که شکل گرفتن تجارت و سرمایه‌گذاری میان کشور‌های همسایه زمینه قوتی برای توسعه روابط به حساب می‌آید، ادامه داد: از نظر فرهنگی و ورزشی می‌توانیم ارتباطات عمیق و صمیمی میان کشورهایمان برقرار کنیم، هنرمندان و ورزشکاران ما می‌توانند با یکدیگر جلساتی داشته باشند این‌طور منطقه مملو از صلح، اعتماد و امنیت را ایجاد می‌کنیم.

پزشکیان که در کنار همتای آذربایجانی خود در همایش جاری ایران و آذربایجان سخن می‌گفت، یادآور شد: صمیمانه به برادر عزیزم آقای الهام علی‌اف رئیس جمهور محترم آذربایجان از ابتدای امروز اظهار ارادت کردم و و اعلام کردم در تمام زمینه‌ها آماده همکاری هستیم.

وی همچنین گفت: ایران و آذربایجان در موقعیتی قرار دارند که می‌توانند راه اقتصادی شرق و غرب و شمال و جنوب باشند، تحقق چنین موضوعی نیازمند بستر‌های راه نظیر حمل و نقل جاده‌ای و ریلی و ایجاد بندر و تبادلات تجاری مرتبط است. سیستم‌های ارتباطی نیاز داریم که با کمک یکدیگر می‌توانیم آنها را طراحی کنیم. قطعاً و حتماً باید به تمامیت ارضی و امنیت یکدیگر احترام بگذاریم و قصد دخالت در امور یکدیگر را نداشته باشیم.

رئیس جمهور تصریح کرد: علاوه بر همسایگی ما واقعاً در آذربایجان احساس برادری و خویشاوندی می‌کنیم، اینکه من به اروپا یا آفریقا بروم با سفر به آذربایجان قابل قیاس نیست اینجا واقعاً فرق می‌کند و احساس می‌کنم که با فرهنگ و زبان اینها آشنا هستم و با شهروندان و فرهنگ و غذای این سرزمین آشنایی دارند.

پزشکیان که در سخنانش به مشترکات فرهنگی و اجتماعی ایران و آذربایجان اشاره داشت مورد تشویق حاضران در جلسه قرار گرفت و ادامه داد: این ارتباط نزدیک و آشنایی باید در قوانین و مقررات و ارتباطات ما نمایان شود، مصمم هستیم ارتباطمان را با آذربایجان گسترش دهیم. پیش از سفر به باکو خدمت مقام معظم رهبری رسیدم و سلام ایشان را به شما ابلاغ می‌کنم. تاکید بر این داشتند که ارتباطمان را با خواهران و برادران آذربایجانی صمیمی‌تر و عمیق‌تر کنیم، این باور و اعتقاد مقام معظم رهبری و توصیه‌ای است که به ما داشتند.

وی با طرح این موضوع که باور دارم قادر خواهیم بود دست به دست هم دهیم و مشکلاتمان را برطرف کنیم، عنوان کرد: اگر دست به دست هم دهیم به قدرت‌هایی می‌رسیم که کسی نمی‌تواند تصورش را بکند و کافیست به هم اعتماد کنیم و علم، تجربه و مهارتمان را به هم منتقل کنیم و جامعه خویش را به رشد، وحدت و انسجام برسانیم. مطمئنم اگر سرمایه‌گذاران و تولید کنندگان ما با یکدیگر شریک شوند و سرمایه‌گذاری مشترک انجام دهند و به دیدگاه واحد دست یابند، نیازی به حضور بیگانگان در منطقه نخواهیم داشت.

رئیس جمهور تاکید کرد: هرجا که اقتصاد و تجارت از مرزی به مرز دیگری حرکت می‌کند دیگر در آن مرز اسلحه و نیروی نظامی حرکت نمی‌کند، تجارت یعنی امنیت، صلح و برادری و می‌توانیم این موضوع را تقویت کنیم.

پزشکیان در پایان شعری از استاد بلندآوازه شعر و ادب فارسی و آذری زبان قرائت کرد و گفت: بیر اوچایدیم بو چیرپینان یئلینن؛ باغلاشایدیم داغدان آشان سئلینن؛ آغلاشایدیم اوزاق دوشن ائلینن؛ بیر گوره یدیم آیریلیقی کیم سالدی؟ اول که میزده کیم قیریلدی کیم قالدی؟ من سنین تک داغا سالدیم بو نفسی؛ سنده قایتار گویلره سال بو سسی؛ بایقوشوندا دار اولماسین قفسی؛ بوردا بیر سئل داردا قالیب باغیریر؛ مروت سیز انسانلاری چاغیریر.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->