پنجمین سال خشکسالی پیاپی در خراسان رضوی | احتمال از دست رفتن سد‌های تأمین‌کننده آب مشهد در پاییز ۱۴۰۴! نیمی از مدارس کشور را خیرین بازسازی و تجهیز می‌کنند یگان حفاظت محیط زیست: ارتقای توان عملیاتی برای امنیت محیط‌بانان ضروری است بازنشستگان صندوق فولاد وام بانکی می‌گیرند + جزئیات آیا واکسیناسیون HPV در ایران متوقف شده است؟ شکر سفید و قهوه‌ای از نظر ارزش غذایی چه تفاوتی با هم دارند؟ سیل در پاکستان جان ۳۵۱ نفر را گرفت «اوزمپیک» داروی لاغری محبوب با بیش از ۱۸۰۰ شکایت اهدای عضو در مشهد به ۱۱ نفر زندگی دوباره بخشید (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) جزئیات امتحانات جبرانی دوازدهمی‌ها اعلام شد (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) چالش کمبود نیروی انسانی متخصص در کنار توسعه تجهیزات مدرن سرطان‌شناسی در بیمارستان تخصصی سرطان امید بازنشستگان تأمین اجتماعی: معوقات حقوق را زودتر پرداخت کنید یک فرد محکوم به قصاص در اهواز پس از ۳۶ سال آزاد شد درخشش تیم‌های نخبه دانشجویی و دانش‌آموزی ایران در مسابقات رباتیک کره جنوبی بانک رفاه متعلق به تأمین اجتماعی و واگذاری آن به دولت برخلاف قانون است نتایج اعتراضات داوطلبان به آزمون سمپاد چه زمانی اعلام می‌شود؟ آغاز مهلت ثبت نام بومگردی‌ها برای دریافت پنل خورشیدی (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) ویژگی‌های هتل مناسب تابستان در مشهد تالاب هورالعظیم همچنان در آتش | حریق در بخش‌های ایرانی مهار شده است برپایی میز خدمت ویژه بازنشستگان کشوری آیا در مدارس پناهگاه ساخته می‌شود؟ + ویدئو راه‌اندازی سامانه مجازی انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۴ سهل‌انگاری ۲ میلیاردی یک مشهدی به‌خیر گذشت کشف صد‌ها کیلو گوشت خر در موتورسازی متروکه با هوشیاری شهروند مشهدی کدام ضدتعریق‌ها برای پوست بی خطرند؟ اهدای عضو جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) روش جدید مجرمان سایبری برای کلاهبرداری از والدین در فصل ثبت نام مدارس پیش‌ثبت نام دانش‌آموزان اتباع در سامانه آموزش پرورش آغاز شد (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) زایمان سزارین غیرضروری سلامت مادر و نوزاد را تهدید می‌کند
سرخط خبرها

اجرای برنامه مکمل‌یاری با ویتامین A برای ۲ میلیون کودک

  • کد خبر: ۳۲۹۸۹۴
  • ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۹
اجرای برنامه مکمل‌یاری با ویتامین A برای ۲ میلیون کودک
دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد: برنامه مکمل‌یاری با مگادوز ویتامین A از پاییز سال ۱۳۹۹ با هدف ارتقای سلامت کودکان ۲ تا ۵ سال کشور آغاز شده و تاکنون ۲ میلیون کودک تحت پوشش این برنامه قرار گرفته‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، سازمان جهانی بهداشت با توجه به نقش حیاتی این ویتامین در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی و مرگ‌ومیر ناشی از آن، اجرای برنامه مکمل‌یاری با ویتامین A را در کودکان زیر پنج سال، به‌ویژه در مناطقی که با کمبود این ریزمغذی مواجه هستند، توصیه کرده است.

یافته‌های مطالعات ملی، از جمله بررسی الگوی تغذیه‌ای خانوار‌های ایرانی در دوران همه‌گیری کووید-۱۹ در سال ۱۳۹۹، نشان‌دهنده کاهش چشمگیر مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین A در سطح خانوار‌های شهری (۳۱ درصد) و روستایی (۲۴ درصد) است. همچنین داده‌های حاصل از برنامه پایش غذا و تغذیه (سورویلانس) در هشت استان کشور، وجود کمبود ویتامین A در کودکان ۲ تا ۵ سال را تأیید کرده‌اند.

این برنامه با همکاری ۴۳ دانشگاه علوم پزشکی کشور اجرا می‌شود و طی آن، کودکان ۲ تا ۵ ساله‌ای که به مراکز بهداشتی مراجعه می‌کنند، هر شش ماه یک بار یک عدد کپسول سافت ژل ۲۰۰ هزار واحدی ویتامین A دریافت می‌کنند. این مکمل به خوبی در بدن جذب شده و در کبد ذخیره می‌شود تا در طول زمان مورد استفاده قرار گیرد.

مرور سیستماتیک مطالعات بین‌المللی توسط کاکرین در سال ۲۰۱۷ (شامل ۴۷ مطالعه از ۱۷ کشور) و نیز متاآنالیز‌های انجام‌شده در سال‌های ۱۹۹۲ و ۲۰۱۱ نشان داده‌اند که مکمل‌یاری با مگادوز ویتامین A می‌تواند میزان مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های عفونی در کودکان را تا ۲۴ درصد کاهش دهد.

بر اساس اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اهداف اصلی این برنامه شامل بهبود وضعیت تغذیه‌ای و سطح ویتامین A در کودکان ۲ تا ۵ سال، تقویت سیستم ایمنی بدن کودکان در برابر بیماری‌های عفونی رایج دوران کودکی، از جمله کووید-۱۹، افزایش آگاهی و توانمندی کارکنان حوزه بهداشت در زمینه نقش ویتامین A در سلامت کودکان، ارتقای دانش تغذیه‌ای والدین و جامعه درباره اهمیت مصرف ویتامین A و کاهش نرخ مرگ‌ومیر کودکان در اثر بیماری‌های قابل پیشگیری است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->