هشدار وزارت بهداشت درباره خطر آلودگی سبزیجات به مدفوع سگ و گربه کارت ورود به جلسه کنکور ۲۲ تیرماه منتشر می‌شود وزیر آموزش و پرورش ابلاغ کرد: ممنوعیت رد دانش‌آموزان میان‌پایه به بهانه افت معدل جان باختن یک کارگر در پی ریزش معدن «شهید نیلچیان» توضیحات پلیس قشم در رابطه با مجروح شدن کودک ۸ ساله در تعقیب و گریز راهکاری خوراکی در درمان پرخاشگری آیا سما جهانباز به افغانستان منتقل شده است؟ + توضیحات خواهر سما زمان انتشار کارت ورود به جلسه نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد وزیر میراث فرهنگی: ظرفیت گردشگری استان‌های آسیب‌دیده در جنگ، احیا می‌شود صدور هشدار سطح نارنجی برای مشهد و ۱۹ مرکز استان در پی پیش‌بینی خیزش گرد و خاک (۱۶ تیر ۱۴۰۴) چند توصیه‌ از سوی وزارت بهداشت درمورد روزهای گرد و غبار زمان اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان صندوق نفت مشخص شد کشف ۱۱۰ کیلوگرم حشیش در مرز سراوان چگونه از گرمازدگی پیشگیری کنیم؟ پایان مرمت سرای گمرک در بازار وکیل شیراز (۱۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش آمار گردشگری در خلیل‌آباد خراسان‌ رضوی به دلیل عدم روشنایی مناسب اژه‌ای: نظام جمهوری اسلامی ایران قدردان مردم سلحشور و متعهد کشور است مشاهده همزمان ۵ یوزپلنگ آسیایی در پارک ملی توران + فیلم (۱۶ تیر ۱۴۰۴) آغاز ابلاغ اینترنتی دعوتنامه هیئت تجدیدنظر تامین اجتماعی (۱۶ تیرماه ۱۴۰۴) استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش از طریق آزمون استخدامی شهریه مدارس باید با توجه به وضعیت معیشت منطقه‌ای تعیین شود نرخ بلیت قطار از هواپیما سبقت گرفت! ۶ پرونده آثار تاریخی ایلام در مسیر ثبت در فهرست ملی کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۶ تیر ۱۴۰۴) | از شدت گرمای هوا کاسته می‌شود جزئیات جدید درمورد نوبت دوم کنکور (۱۶ تیر ۱۴۰۴) معاون گردشگری: بحران‌های سیاسی و اجتماعی در حوزه مدیریت گردشگری فرصت است نه تهدید! تهیه شناسنامه جزایر خلیج فارس برای حفاظت زیست‌محیطی راهکار‌هایی عملی برای صرفه‌جویی آب در تابستان هنگام استفاده از کولر‌های آبی | هوشمندانه خنک شوید صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش وزش باد (۱۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

هشدار پژوهشگران: آلودگی محیطی، تیروئید کودکان را هدف گرفته است

  • کد خبر: ۳۲۹۹۲۷
  • ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۹
هشدار پژوهشگران: آلودگی محیطی، تیروئید کودکان را هدف گرفته است
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد نوزادانی که در معرض آلودگی هوا و نور قرار دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان تیروئید دوران کودکی هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان اخیراً گزارش دادند که آلودگی ذرات معلق در هوا و نور مصنوعی فضای باز، هر دو خطر ابتلاء به سرطان تیروئید را در کودکان قبل از ۲۰ سالگی افزایش می‌دهند.

«نیکول دزیل»، محقق ارشد و اپیدمیولوژیست محیطی در دانشکده بهداشت عمومی ییل کنتیکت، گفت: «این نتایج نگران‌کننده هستند، به خصوص با توجه به گستردگی مواجهه‌ها با هر دو این آلاینده‌ها.»

وی افزود: «ذرات ریز به دلیل ترافیک خودرو‌ها و فعالیت‌های صنعتی در آلودگی هوای شهری یافت می‌شوند و نور مصنوعی در شب، به ویژه در مناطق شهری پرجمعیت، رایج است.»

محققان در یادداشت‌های پیش‌زمینه گفتند که هم آلودگی ذرات ریز و هم آلودگی نوری، عوامل سرطان‌زای محیطی محسوب می‌شوند که سیستم غدد درون‌ریز بدن، از جمله عملکرد تیروئید را مختل می‌کنند.

آلودگی ذرات به دلیل کوچک بودن برای ورود به جریان خون، تهدید محسوب می‌شوند. طبق گفته آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده، ذرات معلق در هوا می‌توانند کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر باشند، در حالی که عرض موی انسان ۵۰ تا ۷۰ میکرومتر است.

به گفته محققان، نور مصنوعی در فضای باز می‌تواند ملاتونین را سرکوب کرده و ریتم خواب / بیداری فرد را تغییر دهد، که این مسئله بر سرطان‌های تنظیم‌شده توسط هورمون نیز تأثیر می‌گذارد.

در این مطالعه، محققان داده‌های ۷۳۶ فرد جوان که قبل از ۲۰ سالگی به سرطان تیروئید مبتلا شده بودند را با داده‌های ۳۶۸۰۰ کودک سالم که همگی اهل کالیفرنیا بودند، مقایسه کردند.

این تیم میزان مواجهه بیماران سرطانی با آلودگی هوا و نور را بر اساس آدرس خانه خانواده‌هایشان در زمان تولد ارزیابی کرد.

نتایج نشان داد که به ازای هر ۱۰ میکروگرم در متر مکعب افزایش آلودگی ذرات، احتمال ابتلای کودک به سرطان تیروئید در مجموع ۷ درصد افزایش می‌یابد.

محققان گفتند که قوی‌ترین ارتباط بین آلودگی هوا و سرطان تیروئید در بین کودکان ۱۵ تا ۱۹ ساله (۸ درصد افزایش خطر) مشاهده شد.

به همین ترتیب، کودکانی که در مناطقی با میزان بالای نور مصنوعی در فضای باز متولد می‌شوند، تا ۲۵ درصد بیشتر احتمال ابتلاء به سرطان تیروئید دارند.

دزیل گفت: «سرطان تیروئید یکی از سریع‌ترین سرطان‌های در حال گسترش در بین کودکان و نوجوانان است، اما ما اطلاعات بسیار کمی در مورد علت آن در این جمعیت داریم.»

او افزود: «مطالعه ما اولین تحقیق در مقیاس بزرگ است که نشان می‌دهد این مواجهه‌ها در اوایل زندگی- به ویژه در برابر PM ۲.۵ و نور فضای باز در شب- ممکن است در این روند نگران‌کننده نقش داشته باشند.»

محققان می‌گویند در مقایسه با بزرگسالان، سرطان تیروئید در کودکان اغلب در مراحل پیشرفته‌تر و با تومور‌های بزرگ‌تر و درمان دشوارتر تشخیص داده می‌شود.

محققان گفتند، حتی اگر کودکان از سرطان تیروئید جان سالم به در ببرند، ممکن است از عوارض جانبی مانند سردرد، ناتوانی‌های جسمی و خستگی ذهنی رنج ببرند که در طول زندگی آنها را آزار خواهد داد.

محققان تأکید کردند که برای تکرار و اعتبارسنجی یافته‌ها، مطالعه بیشتری لازم است.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->