آزمون سراسری زبان‌های خارجی و هنر ۱۴۰۴ آغاز شد الزامی‌شدن احراز هویت دومرحله‌ای پزشکان و درمانگران در سامانه نسخه الکترونیک حوادث شغلی، دومین عامل مرگ در کشور اعدام ۲ سارق مسلح در دزفول (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان خراسان رضوی: فرهنگ‌سازی ایست‌کار‌ها برای مردم اقدامی اساسی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | از فردا مشهد گرم می‌شود ۳ عامل کشنده که قلب شما را نشانه گرفته‌اند! سخنگوی دولت: نمی‌خواهیم پرداخت مرحله دوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان به تعویق بیفتد آیا مطالعه در نور کم منجر به ضعف بینایی می‌شود؟ هشدار پژوهشگران: آلودگی محیطی، تیروئید کودکان را هدف گرفته است کشف ۲ هزار لیتر سوخت قاچاق در تربت‌حیدریه (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) دبیرکل خانه کارگر: مطالبات سازمان تأمین‌اجتماعی توسط دولت پرداخت نمی‌شود یک نماینده مجلس: متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان را بدون تبعیض اجرایی کنید ۱۲ میلیون کارگر، بیمه‌شده‌ تأمین اجتماعی هستند | پرداخت ۲۲ هزار میلیارد تومان بابت بیمه بیکاری در سال ۱۴۰۳ افزایش تعداد مصدومین زلزله رشتخوار خراسان رضوی (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) چرا نوجوان امروز به سواد مالی نیاز دارد؟ بهترین ویتامین برای ازبین‌بردن لک قهوه‌ای صورت تداوم وزش باد و خیزش گردوخاک در اکثر استان‌ها (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) اجرای برنامه مکمل‌یاری با ویتامین A برای ۲ میلیون کودک آغاز کنکور سراسری ۱۴۰۴ با رقابت ۷۳ هزار و ۳۱۱ داوطلب در مشهد و خراسان رضوی (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم تولید نسل جدید پانسمان‌ با ترکیب کورکومین و نانولوله‌های کربنی ترافیک سه‌جانبه سنگین در میدان آزادی مشهد همزمان با برگزاری کنکور (۱۱ اردیبهشت۱۴٠۴) عملیات پیچیده پلیس مشهد برای دستگیری سارقان | سارقان نقاب دار به زندان برگشتند ماراتن نوبت اول کنکور سراسری سال ۱۴۰۴ آغاز شد (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۲ مصدوم در مشهد درپی وقوع زلزله در رشتخوار (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعزام تیم‌های ارزیاب برای بررسی خسارت‌های زلزله رشتخوار خراسان رضوی | زمین لرزه در مشهد و کاشمر هم احساس شد (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) زلزله رشتخوار، مشهد را هم لرزاند (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیانیه آموزش و پرورش درباره برداشت از حساب بانکی والدین از طریق برنامه «شاد» پای قطع‌شده، سلاح‌های جنگی و اعترافات تکان‌دهنده؛ ابعاد جدید کشتار گانگستری در مشهد یک تا ۱۰ سال محرومیت در انتظار متخلفان کنکور سراسری
سرخط خبرها

هشدار پژوهشگران: آلودگی محیطی، تیروئید کودکان را هدف گرفته است

  • کد خبر: ۳۲۹۹۲۷
  • ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۹
هشدار پژوهشگران: آلودگی محیطی، تیروئید کودکان را هدف گرفته است
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد نوزادانی که در معرض آلودگی هوا و نور قرار دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان تیروئید دوران کودکی هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان اخیراً گزارش دادند که آلودگی ذرات معلق در هوا و نور مصنوعی فضای باز، هر دو خطر ابتلاء به سرطان تیروئید را در کودکان قبل از ۲۰ سالگی افزایش می‌دهند.

«نیکول دزیل»، محقق ارشد و اپیدمیولوژیست محیطی در دانشکده بهداشت عمومی ییل کنتیکت، گفت: «این نتایج نگران‌کننده هستند، به خصوص با توجه به گستردگی مواجهه‌ها با هر دو این آلاینده‌ها.»

وی افزود: «ذرات ریز به دلیل ترافیک خودرو‌ها و فعالیت‌های صنعتی در آلودگی هوای شهری یافت می‌شوند و نور مصنوعی در شب، به ویژه در مناطق شهری پرجمعیت، رایج است.»

محققان در یادداشت‌های پیش‌زمینه گفتند که هم آلودگی ذرات ریز و هم آلودگی نوری، عوامل سرطان‌زای محیطی محسوب می‌شوند که سیستم غدد درون‌ریز بدن، از جمله عملکرد تیروئید را مختل می‌کنند.

آلودگی ذرات به دلیل کوچک بودن برای ورود به جریان خون، تهدید محسوب می‌شوند. طبق گفته آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده، ذرات معلق در هوا می‌توانند کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر باشند، در حالی که عرض موی انسان ۵۰ تا ۷۰ میکرومتر است.

به گفته محققان، نور مصنوعی در فضای باز می‌تواند ملاتونین را سرکوب کرده و ریتم خواب / بیداری فرد را تغییر دهد، که این مسئله بر سرطان‌های تنظیم‌شده توسط هورمون نیز تأثیر می‌گذارد.

در این مطالعه، محققان داده‌های ۷۳۶ فرد جوان که قبل از ۲۰ سالگی به سرطان تیروئید مبتلا شده بودند را با داده‌های ۳۶۸۰۰ کودک سالم که همگی اهل کالیفرنیا بودند، مقایسه کردند.

این تیم میزان مواجهه بیماران سرطانی با آلودگی هوا و نور را بر اساس آدرس خانه خانواده‌هایشان در زمان تولد ارزیابی کرد.

نتایج نشان داد که به ازای هر ۱۰ میکروگرم در متر مکعب افزایش آلودگی ذرات، احتمال ابتلای کودک به سرطان تیروئید در مجموع ۷ درصد افزایش می‌یابد.

محققان گفتند که قوی‌ترین ارتباط بین آلودگی هوا و سرطان تیروئید در بین کودکان ۱۵ تا ۱۹ ساله (۸ درصد افزایش خطر) مشاهده شد.

به همین ترتیب، کودکانی که در مناطقی با میزان بالای نور مصنوعی در فضای باز متولد می‌شوند، تا ۲۵ درصد بیشتر احتمال ابتلاء به سرطان تیروئید دارند.

دزیل گفت: «سرطان تیروئید یکی از سریع‌ترین سرطان‌های در حال گسترش در بین کودکان و نوجوانان است، اما ما اطلاعات بسیار کمی در مورد علت آن در این جمعیت داریم.»

او افزود: «مطالعه ما اولین تحقیق در مقیاس بزرگ است که نشان می‌دهد این مواجهه‌ها در اوایل زندگی- به ویژه در برابر PM ۲.۵ و نور فضای باز در شب- ممکن است در این روند نگران‌کننده نقش داشته باشند.»

محققان می‌گویند در مقایسه با بزرگسالان، سرطان تیروئید در کودکان اغلب در مراحل پیشرفته‌تر و با تومور‌های بزرگ‌تر و درمان دشوارتر تشخیص داده می‌شود.

محققان گفتند، حتی اگر کودکان از سرطان تیروئید جان سالم به در ببرند، ممکن است از عوارض جانبی مانند سردرد، ناتوانی‌های جسمی و خستگی ذهنی رنج ببرند که در طول زندگی آنها را آزار خواهد داد.

محققان تأکید کردند که برای تکرار و اعتبارسنجی یافته‌ها، مطالعه بیشتری لازم است.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->