انتقال ۴۷ عضو فرانسوی داعش از سوریه به عراق اولیانوف: روسیه و چین ابتکار جدیدی برای حل موضوع هسته‌ای ایران ارائه می‌کنند حاجی‌دلیگانی: دولت برای بی‌اثر کردن مکانیسم ماشه ورود کند تجاوزات اسرائیل در لبنان، صدای نیروهای سازمان ملل را درآورد واکنش ناتو و اتحادیه اروپا به ورود جنگنده‌های روسیه به حریم هوایی استونی واکنش شدید طالبان افغانستان علیه ادعای ترامپ برای کنترل آمریکا بر پایگاه بگرام توضیحات فرماندار مشهد درباره صدا‌های شنیده‌شده در برخی مناطق شهر (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) سنتکام مدعی شد: کشته شدن یک عضو ارشد داعش در سوریه ایروانی: قطعنامه ۲۲۳۱ همانگونه که توافق شده باید به پایان برسد گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با گروسی درباره اسنپ‌بک ادامه اتهام‌زنی رئیس جاسوسان انگلیس علیه ایران بیانیه وزارت خارجه ایران درباره بازگشت قطعنامه‌های سازمان ملل واکنش سفیر ایران به رأی منفی شورای امنیت به قطعنامه ادامه رفع تحریم‌های ایران: سازمان ملل فرصت گفت‌و‌گو و اجماع را بر باد داد شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه تداوم لغو تحریم‌ها علیه ایران را تصویب نکرد آغاز نشست شورای امنیت برای رای‌گیری درخصوص قطعنامه تداوم لغو تحریم‌ها علیه ایران (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) سرکرده داعشی مرتبط با حمله به سفارت ایران در بیروت به هلاکت رسید غریب‌آبادی: ایران برای مواجهه با هر سناریویی آماده است تصویب نوزدهمین بسته تحریمی اروپا علیه روسیه پیشنهاد دبیرکل حزب مردم سالاری به پزشکیان: با ترامپ ملاقات کنید آیت‌الله علم‌الهدی: هوشیاری و بیداری مردم، کلید حفظ استقلال و عزت کشور است | مسئولان نظام مجری فرمایشات رهبری هستند عملیات ضدصهیونیستی در قدس اشغالی (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) وزارت خزانه‌داری آمریکا برای کمک به سوریه وعده داد نقص فنی برای هلیکوپتر حامل ترامپ در سفر به انگلیس ترامپ به اظهارات نامزد شهردار نیویورک درباره بازداشت نتانیاهو واکنش نشان داد آمریکا به قطع بودجه آژانس برای فشار به ایران تهدید کرد ماکرون: اسرائیل در حال نابودکردن تصویر خود در نگاه افکار عمومی جهان است رهبر کره شمالی بر آزمایش تسلیحات بدون سرنشین نظارت کرد
سرخط خبرها

اکونومیست: احتمالا شمار شهدای جنگ غزه ۱۰۹ هزار نفر باشد

  • کد خبر: ۳۳۲۰۴۷
  • ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۶
اکونومیست: احتمالا شمار شهدای جنگ غزه ۱۰۹ هزار نفر باشد
مجله «اکونومیست» انگلیس گزارش داد که طبق تحقیقات جدیدی، تعداد واقعی آمار شهدای جنگ غزه بالاتر از ارقام گزارش شده فعلی است.

به گزارش شهرآرانیوز، این نشریه در این گزارش نوشته است: «از زمانی که جنگ غزه در اکتبر ۲۰۲۳ شروع شده تعداد کشته‌های جنگ شدیدا محل مناقشه بوده است. شمارش آمار کشته شدگان در هر جنگی که همچنان در جریان است کار بسیار سختی است. اما کارشناسان همچنان در تلاش برای پیگیری این آمار هستند؛ و یک تحقیقات جدید حاکی از آن بوده که آمار رسمی کشته‌ها بیش از حد پایین است.»

اکونومیست در ادامه این مطلب نوشته است: «این شمارش روزانه دقیق در غزه نامعمول است. چنین آماری از اوکراین منتشر نمی‌شود. اما مقام‌های غزه که توسط حماس اداره می‌شود در جریان این جنگ همچون جنگ‌های گذشته تعداد فلسطینی‌های کشته شده را منتشر کرده‌اند. تردید کردن در چنین ارقامی منطقی است. فرض می‌شود که حماس این انگیزه که در تعداد تلفات غیرنظامیان مبالغه کند دارد. زمانی که جنگ‌های قبلی به پایان می‌رسیدند برآورد‌های منتشر شده از سوی اسرائیل و سازمان ملل درباره تعداد کشته‌ها تقریبا با آمار‌هایی که در جریان جنگ انتشار پیدا می‌کردند همخوانی داشتند.

اما این جنگ گستردگی خیلی بیشتری داشته و طولانی‌تر از جنگ‌های قبلی بوده است. بسیاری از نهاد‌هایی که کشته‌ها را شمارش می‌کنند نظیر بیمارستان‌ها از بین رفته‌اند.»

وزارت بهداشت غزه امروز (یکشنبه) از شهادت و زخمی شدن ۱۰۰ فلسطینی طی ۲۴ ساعت گذشته و افزایش شمار شهدای جنگ نسل‌کشی به ۵۲ هزار و ۸۲۹ تن خبر داد.

وزارت بهداشت فلسطین در غزه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد طی ۲۴ ساعت گذشته، ۱۹ فلسطینی دیگر در حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده و ۸۱ نفر نیز زخمی شده‌اند.

به نوشته اکونومیست هر چند که وزارت بهداشت غزه در این آمار تمایزی بین غیرنظامیان و نیرو‌های رزمنده قائل نمی‌شود، اما رژیم صهیونیستی در ماه ژانویه ادعا کرده بود که حدود ۲۰ هزار تن از این شهدا را نیرو‌های رزمنده فلسطینی تشکیل می‌دهند.

این مجله در ادامه این گزارش خود نوشت: «این وزارت از ۲ فهرست، یکی مبتنی بر اطلاعات دریافتی از بیمارستان‌ها و دیگری بر اساس اطلاعات یک مطالعه اینترنتی که در آن مردم کشته‌ها را گزارش می‌کنند به همراه داده‌های دیگر که به طور مفروض مربوط به کشته شدگان شناسایی نشده هستند استفاده می‌کند تا آمار کلی رسمی خود را ایجاد کند. در یک مطالعه اخیری که در نشریه لانست منتشر شد، محققان این ۲ فهرست را به همراه یک فهرست سوم دیگر که با استفاده از اطلاعات مربوط به آگهی‌های ترحیم در رسانه‌های اجتماعی جمع‌آوری کرده بودند (تنها شامل مرگ‌های ناشی از جراحات تروماتیک) مورد بررسی قرار دادند.

هر سه این فهرست‌ها شامل اسامی و به طور معمول اطلاعات مربوط به سن و جنسیت کشته شدگان بودند. برخی از آنها همچنین شماره شناسنامه نیز داشتند. بازرسان مستقل تایید کرده‌اند که کسانی که در ۲ فهرست این وزارت بوده‌اند تقریبا به طور مسلم کشته شده‌اند.»

اکونومیست نوشت که این محققان آمار رسمی وزارت بهداشت غزه را نادیده گرفته و به جای آن با استفاده از داده‌های مربوط به بازه شروع جنگ تا ۳۰ ژوئن ۲۰۲۴ همپوشانی میان این سه فهرست را واکاوی کردند. آنها از این اطلاعات برای برآورد اینکه چه تعداد احتمالا به شهادت رسیده‌اند استفاده کردند و سپس ارقام را با ارقام کلی رسمی وزارت مقایسه کردند. طبق این گزارش اگر که همه مردان ۳۰ ساله قرار گرفته در یک فهرست همچنین با اطلاعات یکسانی در ۲ فهرست دیگر نیز ظاهر می‌شدند می‌توان گفت که احتمالا همه این کشته‌ها شمارش شده‌اند. اما اگر اسامی متفاوتی در هر سه فهرست وجود داشته باشد، هر کدام یک از فهرست‌ها احتمالا بسیار ناقص است.

طبق این گزارش محققان دریافتند که همپوشانی کمی بین شهدای ذکر شده در این فهرست‌ها وجود داشته و بنا بر این، رقم واقعی شهدای فلسطینی احتمالا ۴۶ تا ۱۰۷ درصد بیشتر از آمار رسمی اعلام شده از سوی این وزارتخانه است.

اکونومیست نوشت: «اگر شما فرض بگیرید که نرخ از ژوئن گذشته یکسان باقی مانده (و با توجه به این که سیستم‌ها در طول آتش‌بس متوقف شدند کاهش نیافته باشد) و آنها را بر آمارگیری‌های کنونی اعمال کنید نتیجه می‌گیرید که تعداد کشته شدگان در نوار غزه بین ۷۷۰۰۰ تا ۱۰۹۰۰۰ نفر یعنی معادل ۵-۴ درصد کل جمعیت این باریکه در زمان پیش از جنگ است.»

این نشریه انگلیسی تصریح کرد: «عدم قطعیت زیادی همچنان وجود دارد. فهرست‌ها حاوی خطا هستند. از آغاز جنگ، نام ۳۹۵۲ نفر در یکی از دو فهرست تهیه شده توسط وزارت بهداشت غزه آمده و متعاقباً حذف شده است. رزمندگان حماس که به طور مفروض مردان جوان در نظر گرفته می‌شوند، ممکن است به طور نامتناسبی در این فهرست‌ها غایب باشند (اگر احتمالا این گروه خواسته باشد که تلفات خود را به حداقل برساند) بنابراین تعداد کشته‌شدگان می‌تواند بیشتر از آمار اعلام شده باشد. تعداد نامعلومی که شاید هزاران نفر بتوان برآورد کرد هم به دلیل کمبود مراقبت‌های پزشکی جان خود را از دست داده‌اند. شمارش قطعی تعداد کشته‌شدگان در این جنگ، حتی پس از پایان آن، دشوار خواهد بود؛ و احتمالا هنوز راه درازی در پیش است.»

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->