تأکید وزیر میراث فرهنگی بر تبدیل صنایع دستی گلستان به برند جهانی دستگیری سوداگر مرگ با ۱۵ هزار قرص مخدر در تهران (۱۹ تیر ۱۴۰۴) آخرین اخبار از وضعیت فرودگاه‌های کشور (۱۹ تیر ۱۴۰۴) آمار نگران‌کننده از ترک تحصیل دانش‌آموزان در سال ۱۴۰۳ رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جدید مشهد منصوب شد (۱۹ تیر ۱۴۰۴) کشف ۳۵ کیلوگرم تریاک در تربت‌حیدریه (۱۹ تیر ۱۴۰۴) چرا نوجوانان جذب دوستانشان می‌شوند و از خانواده فاصله می‌گیرند؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۹ تیر ۱۴۰۴) | احتمال وقوع طوفان گردوخاک در برخی مناطق استان علائم شایع سنگ کلیه چیست؟ رقابت نزدیک به ۱۰ هزار دانش‌آموز خراسانی برای ورود به مدارس سمپاد پیش‌فروش بلیت پرواز‌های اربعین ۱۴۰۴ از ۲۵ تیرماه آغاز می‌شود کشف ۱۰۴ کیلوگرم موادمخدر هنگام ورود به مرز‌های خراسان رضوی روایت های تلخ و صریح شاهدان عینی از حمله اسرائیل به میدان قدس محله تجریش تهران چکاپ تیم سگ‌های نجات هلال‌احمر بعد از جنگ ۱۲ روزه مرمت اصولی میل گنبدکاووس در دستور کار وزارت میراث فرهنگی مدیرکل پست خراسان رضوی: مردم به ادارات پست مراجعه نکنند و منتظر تحویل گذرنامه زیارتی در آدرس اعلامی خود باشند برای تداوم کسب‌‌وکارهای گردشگری، باید مسائل اقتصادی بازنگری شوند پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۹ تیر ۱۴۰۴) | رگبار پراکنده باران و وقوع رعدوبرق در ۱۵ استان اختصاص سهمیه ویژه انرژی برای زائران در مشهد، راهبردی تازه برای مدیریت حضور میلیونی زائران شهردار تهران خبر داد: شناسایی ۶۰ نقطه زیرزمینی برای مواقع بحران پایتخت | شهرداری ظرفیت لازم برای پوشش رفع تمام آسیب‌ها را دارد تمهیدات لازم برای برگزاری نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ اتخاذ شده است کودک در سال چند بار سرما بخورد طبیعی است؟ آیا دو بار جوشاندن آب برای درست‌کردن چای مضر است؟ مرکبات، سلاحی برای مبارزه با افسردگی تایباد، رتبه دوم نرخ رشد ولادت در خراسان رضوی آغاز رقابت حدود ۶۲۳ هزار دانش‌آموز در آزمون ورودی سمپاد | نتایج آزمون اوایل شهریورماه ۱۴۰۴ اعلام می‌شود بازگشایی سایت‌های تاریخی و تفریحی با هماهنگی شورای تامین استان‌ها
سرخط خبرها

نوشیدن قهوه بر سلامت کلیوی کدام افراد تأثیر منفی دارد؟

  • کد خبر: ۳۳۲۳۳۲
  • ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۲
نوشیدن قهوه بر سلامت کلیوی کدام افراد تأثیر منفی دارد؟
محققان دانشگاه تورنتو کانادا و سایر مؤسسات علمی کشف کردند که نوشیدن زیاد قهوه می‌تواند خطر مشکلات کلیوی را در برخی افراد، افزایش دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، نتایج تحقیق کنونی نشان داد، افرادی که روزانه سه یا چند فنجان قهوه می‌نوشند و تقریبا معادل ۳۰۰ میلی‌گرم کافئین است، در صورت داشتن نسخه خاصی از ژن CYP ۱ A ۲، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای اختلال عملکرد کلیه باشند، زیرا این ژن مسئول نحوه پردازش کافئین در بدن است.

افرادی که دارای نوع متابولیزه‌کننده کند ژن CYP ۱ A ۲ هستند، تجزیه کافئین در بدن آنان مشکل‌تر است و به همین دلیل، کافئین مدت طولانی‌تری در سیستم بدنشان باقی می‌ماند و می‌تواند به سطوح مضری برسد؛ این تجمع می‌تواند به مرور زمان منجر به مشکلات کلیوی شود. 

از سوی دیگر، افرادی که نسخه متفاوتی از ژن CYP ۱ A ۲ دارند، متابولیزه‌کننده‌های سریعی هستند. آنان می‌توانند کافئین را به‌طور موثرتری تجزیه و از بدن خود دفع کنند، بنابراین حتی اگر قهوه زیادی بنوشند، به نظر نمی‌رسد به کلیه‌های آنان آسیب برساند.

جالب اینجاست، حدود ۵۰ درصد از جمعیت، نسخه‌ای از ژن CYP ۱ A ۲ با متابولیسم کند را حمل می‌کنند به این معنی که نیمی از افراد در صورت نوشیدن منظم قهوه زیاد، ممکن است در معرض خطر مشکلات کلیوی قرار گیرند، اما از این مورد بی‌اطلاع هستند.

پژوهشگران در پژوهش کنونی به دنبال سه نشانه خاص از اختلال عملکرد کلیه، شامل آلبومینوری (زمانی است که پروتئین زیادی در ادرار یافت می‌شود)، هایپرفیلتراسیون (زمانی است که کلیه‌ها خون را خیلی سریع فیلتر می‌کنند و به‌طور بالقوه باعث آسیب می‌شوند) و فشار خون بالا بودند. هر سه مورد از علائم هشداردهنده مشکلات کلیوی هستند.

یافته‌های آنان نشان داد، در افرادی که دارای ژن متابولیزه کند بودند و مقادیر زیادی قهوه می‌نوشیدند، تقریبا سه برابر بیشتر از افرادی که قهوه زیادی نمی‌نوشیدند یا ژن متابولیزه سریع داشتند، نشانگر‌های بیماری کلیوی مشاهده شد. این نتایج نشان می‌دهد که ناتوانی در پردازش موثر کافئین می‌تواند فشار بیشتری بر کلیه‌ها وارد کند و منجر به آسیب طولانی‌مدت شود.

پژوهشگران معتقدند که نتایج این پژوهش، اهمیت تغذیه شخصی را برجسته می‌کند. افراد ممکن است نیاز داشته باشند بر اساس ساختار ژنتیکی خود، میزان مصرف قهوه را تنظیم کنند.

اکنون در بسیاری از آزمایش‌های ژنتیک، بررسی ژن CYP ۱ A ۲ لحاظ می‌شود تا به افراد در درک چگونگی پردازش کافئین و سایر مواد توسط بدنشان کمک شود. تغذیه شخصی‌سازی‌شده می‌تواند کلید پیشگیری از مشکلات سلامتی مانند بیماری کلیوی برای کسانی باشد که به کافئین حساس‌تر هستند.

دستورالعمل‌های فعلی در کانادا و آمریکا توصیه می‌کنند که بزرگسالان سالم بیش از ۴۰۰ میلی‌گرم کافئین در روز مصرف نکنند که تقریبا معادل چهار فنجان قهوه است. اما نتایج تحقیق کنونی نشان می‌دهد، برای افرادی که نسخه کند متابولیزه‌کننده ژن CYP ۱ A ۲ را دارند، حتی مصرف ۳۰۰ میلی‌گرم کافئین نیز می‌تواند زیاد باشد.

برای محافظت از سلامت کلیه، افراد می‌توانند اقدامات مهمی انجام دهند. حفظ سبک زندگی سالم بسیار مهم است، داشتن رژیم غذایی متعادل، فعال ماندن و حفظ وزن سالم همگی می‌توانند به کاهش خطر مشکلات کلیوی کمک کنند.

مدیریت بیماری‌هایی مانند دیابت و فشار خون بالا حائز اهمیت است، زیرا این موارد از عوامل خطر اصلی برای بیماری کلیوی هستند. نوشیدن مقدار زیادی آب به دفع سموم و جلوگیری از سنگ کلیه کمک می‌کند و همچنین اجتناب از استعمال دخانیات و مصرف بیش از حد الکل می‌تواند کلیه‌ها را از آسیب محافظت کند. افراد همچنین باید در مصرف دارو‌های بدون نسخه، به ویژه مسکن‌ها، احتیاط کنند، زیرا در صورت مصرف بیش از حد، می‌توانند برای کلیه‌ها مضر باشند. رعایت دوز‌های توصیه شده و مشورت با پزشک در صورت وجود نگرانی به جلوگیری از فشار غیرضروری به کلیه‌ها کمک خواهد کرد.

معاینه‌های منظم نیز مهم هستند، به خصوص برای افرادی که سابقه خانوادگی بیماری کلیوی دارند. آزمایش‌های فشار خون و عملکرد کلیه می‌توانند مشکلات را در مراحل اولیه تشخیص دهند و مدیریت آنها را آسان‌تر کنند.

این پژوهش که احمد السهمی انجام داده و نتایج آن در JAMA Network Open منتشر شده، شواهد محکمی ارائه کرده است که نشان می‌دهد نوشیدن زیاد قهوه برای همه به یک اندازه خطرناک نیست. برای افرادی که دارای نسخه کند متابولیزه کننده ژن CYP ۱ A ۲ هستند، کاهش مصرف قهوه می‌تواند به محافظت از کلیه‌های آنان در برابر آسیب طولانی‌مدت کمک کند.

این تحقیق همچنین بر اهمیت روزافزون تغذیه شخصی‌سازی شده تاکید کرده است، جایی که رژیم غذایی فرد متناسب با مشخصات ژنتیکی منحصر‌به‌فرد او تنظیم می‌شود تا از مشکلات سلامتی قبل از شروع آنها پیشگیری شود. برای افرادی که عاشق قهوه هستند، اما می‌خواهند از سلامتی خود نیز محافظت کنند، درک توانایی بدن آنان در پردازش کافئین، تفاوت زیادی ایجاد خواهد کرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->