معامله ۹۶۸ کیلوگرم زعفران نگین در بورس کالا پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه بعد از دهه آخر ماه صفر | افت حجم معاملات بازار فلزات قیمتی را کم رمق کرد پلمب یک واحد صنفی در منطقه ثامن مشهد به دلیل احتکار برنج (۱ شهریور ۱۴۰۴) | عودت ۳۲ میلیارد ریال وجه به زائران شاکی سود وام مسکن ایثارگران اندازه حدود نیمی از مبلغ وام است! علت افزایش قیمت برنج از زبان نماینده گیلان ادعای جدید وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج ایرانی بیش از ۱۰۰ هزار تومان در هر کیلوگرم کاهش یافته است (یکم شهریور ۱۴۰۴) طلافروشی‌های مشهد فردا (یکشنبه، دوم شهریور ۱۴۰۴) تعطیل است بورس شهریور را منفی شروع کرد | گزارش وضعیت بازار سهام (یکم شهریور ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم شهریور ۱۴۰۴) | دلار یک کانال کم کرد یارانه نقدی مردادماه ۱۴۰۴ برخی خانوار‌های کارگری قطع شد تایید قطع شدن یارانه ۳ میلیون ایرانی توسط سخنگوی کالابرگ الکترونیکی (یکم شهریور ۱۴۰۴) نرخ طلا در مشهد اعلام شد | طلا در اوج (یکم شهریور ۱۴۰۴) حراج و پیش‌فروش سکه طلا از این هفته آغاز می‌شود (یکم شهریور ۱۴۰۴) پرداخت بدون تأخیر یارانه و حقوق کارمندان و بازنشستگان در ایام جنگ ۱۲ روزه پرونده خاموشی‌ها تا یک‌ماه آینده بسته می‌شود (یکم شهریور ۱۴۰۴) بخش قابل توجهی از محدودیت‌های برق تا پایان تابستان برداشته می‌شود  چرا ۳ میلیون نفر از دهک‌های ۴ تا ۹ از دریافت یارانه حذف شدند؟ (یکم شهریور ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (یکم شهریور ۱۴۰۴) اعلام شد خرید و فروش طلا تا چند گرم مشمول مالیات سوداگری می‌شود؟ پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه برای فردا (شنبه ۱ شهریور ۱۴۰۴) عملیات اجرایی فاز دوم شعبه لطف‌آباد بندر خشک و هاب لجستیکی شمال‌شرق کشور آغاز شد صدور ۱.۵ میلیون مجوز الکترونیک کسب‌وکار در دولت چهاردهم سهمیه بنزین شهریور ۱۴۰۴ خودرو‌ها امشب شارژ می‌شود یارانه ۳ میلیون نفر در مرداد ۱۴۰۴ حذف شد وزیر نیرو: خراسان رضوی کانون احداث پروژه‌های بزرگ تولید برق است | از چالش ناترازی عبور می‌کنیم + فیلم آغاز تحویل ۹۵ هزار سکه پیش فروش سررسید از امروز (۳۰ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو داخلی و خارجی (۳۰ مرداد ۱۴۰۴) + جدول تمهیدات ویژه دریافت تعداد بالای نان برای هیئات مذهبی و مساجد در دهه آخر صفر ۱۴۰۴ در مشهد طرح فاضلاب شهر رضویه مشهد با حضور وزیر نیرو به بهره‌برداری رسید (۳۰ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

دلیل نوسان قیمت پیاز چیست؟

  • کد خبر: ۳۳۵۰۵۴
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۵
دلیل نوسان قیمت پیاز چیست؟
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی درباره نوسان قیمت برخی محصولات کشاورزی از جمله پیاز که این روز‌ها خبرساز شده است اظهار کرد: در صورتی که سیاست خرید تضمینی با قیمت متعادل اجرا شود، هم کشاورز آسیب نمی‌بیند و هم بازار با نوسانات شدید مواجه نمی‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، در حالی که فصل برداشت پیاز به پایان خود نزدیک می‌شود، کشاورزان همچنان درگیر فروش محصولی هستند که نه‌تنها سودی برایشان نداشته، بلکه ضرر‌های سنگینی را هم متوجه‌شان کرده است و مصطفی دارایی‌نژاد، کارشناس کشاورزی در گفت و گویی از وضعیت بحرانی بازار پیاز خبر داده و آن را «نماد شکست سیاست‌های حمایتی» در حوزه کشاورزی دانست.

به گفته وی، سازمان تعاون روستایی در حال حاضر هر کیلو پیاز را به قیمت ۵ هزار و ۷۰۰ تومان از کشاورزان خریداری می‌کند؛ نرخی که حتی هزینه‌های تولید را نیز پوشش نمی‌دهد. دارایی‌نژاد تاکید کرد: «قیمت تمام‌شده تولید پیاز بین ۶ تا ۷ هزار تومان است. با این شرایط، ادامه کشت برای کشاورزان منطقی نیست و آنها دیگر رغبتی به تولید نخواهند داشت.»

ضرورت اجرای مصوبه الگوی کشت

این کارشناس کشاورزی با انتقاد از بی‌توجهی به مصوبه الگوی کشت، آن را عاملی برای تکرار سالانه نوسانات شدید در بازار دانست و گفت: مادامی که الگوی کشت به‌صورت دقیق و الزام‌آور اجرا نشود، هر سال با یکی از دو حالت مواجه خواهیم بود؛ یا تولید بیش از حد و مازاد محصول، و یا کاهش تولید و کمبود در بازار. هر دوی این سناریو‌ها منجر به بی‌ثباتی بازار و ضرر تولیدکنندگان می‌شود. کشاورزان پیازکار از سال گذشته تاکنون متضرر شده‌اند. ادامه این روند، انگیزه تولید را از آنها خواهد گرفت و همین مسئله در سال آینده می‌تواند به افزایش شدید قیمت‌ها در بازار منجر شود.

اسدالله کارگر - رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی - درباره وضعیت بازار پیاز اظهار کرد: امسال تولید پیاز نسبت به سال گذشته افزایش یافته، اما به دلیل نبود برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری مشخص، محصول روی دست کشاورزان مانده و با قیمت بسیار پایین خریداری می‌شود و این به دلیل بی ثباتی است و باید از کشاورز با یک قیمت متعادل و ثابتی خریداری شود تا آسیب نبیند، اما متاسفانه به این صورت نیست و کشاورز دچار ضرر می‌شود.

وی تصریح کرد: اگر دستگاه‌های مسئول به‌درستی وظایف خود را انجام دهند، اصلاً نباید این‌گونه سوالات مطرح شود که «آیا سال آینده پیاز گران خواهد شد؟» یا «کشاورزان کشت نخواهند کرد؟». در صورتی که سیاست خرید تضمینی با قیمت متعادل اجرا شود، هم کشاورز آسیب نمی‌بیند و هم بازار با نوسانات شدید مواجه نمی‌شود.

کارگر در پایان تأکید کرد: مصرف کننده به هر حال کالا اگر ارزان هم باشد خریداری می‌کند و گران هم باشد خریداری می‌کند چراکه نیاز روز او است. اما مسئله مهم در آسیب به کشاورزان ناهماهنگی میان دستگاه‌ها و متولیان است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->